Ποιο σχέδιο ή / και υλικό θα ήταν κατάλληλο για τον φράκτη του κήπου σας; Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του σπιτιού σας. Επιπλέον, το περιβάλλον και ορισμένες περιφερειακές απαιτήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο. Ο βαθμός στον οποίο θέλετε να προστατεύσετε το απόρρητό σας είναι επίσης ένα ζήτημα που πρέπει να σκεφτείτε. Μια σύγχρονη και ταυτόχρονα καθολική λύση, η οποία έχει επίσης αναπτυχθεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια, είναι η Χαλιά με διπλή ράβδο. Στις παρακάτω γραμμές γράφουμε για τους πιο δημοφιλείς τύπους και περιγράφουμε τα πλεονεκτήματά τους.

διπλά καλάμια γκρι χρώμα

Τα πλεονεκτήματα των χαλιών διπλής ράβδου με μια ματιά

Τα κύρια πλεονεκτήματα των χαλιών διπλής ράβδου που τα καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλή για τη σύγχρονη περίφραξη κήπου είναι τρία. Πρώτον, έχουμε να κάνουμε με μια μεταλλική κατασκευή που εγγράφεται καλά στα περισσότερα αστικά και χωρικά περιβάλλοντα. Επιπλέον, τα χαλιά με διπλή ράβδο είναι αρκετά ανθεκτικά και μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Τελικά, ο σχετικά απλός τύπος κατασκευής μιλά υπέρ της απόφασης: Οι περισσότεροι κάτοικοι του σπιτιού μπορούν να συναρμολογήσουν το δικό τους φράχτη από στρώματα διπλής ράβδου. Έτσι, αυτή η λύση είναι φθηνή και προσαρμόσιμη στις ατομικές απαιτήσεις και ιδέες.

διπλά καλάμια χαλιών μεγάλο κέντρο ιππασίας

Οι πιο δημοφιλείς τύποι διπλού συρματοπλέγματος

Υπάρχουν πολλά μοντέλα στην αγορά, αλλά δύο έχουν αποδειχθεί ότι είναι τα πιο καθολικά και δημοφιλή μέχρι τώρα. Αυτός είναι ο τύπος 656 αφενός και ο τύπος 868 αφετέρου. Από πού προέρχεται αυτό το όνομα; Τα στρώματα διπλής ράβδου αποτελούνται από χαλύβδινα σύρματα που είναι διατεταγμένα οριζόντια και κάθετα. Οι αντίστοιχες ονομασίες προέρχονται από την αντοχή των χαλύβδινων συρμάτων που χρησιμοποιούνται. Στην πρώτη περίπτωση, τα οριζόντια είναι παχιά κατά 6 mm και τα κάθετα – 5 mm. Με τον δεύτερο τύπο, έχουμε να κάνουμε με 6 και 8 mm αντίστοιχα. Ο πρώτος τύπος, όπως θα γίνει κατανοητός, είναι λιγότερο ανθεκτικός από τον δεύτερο. Ωστόσο, αυτό κάνει την κατασκευή του φράχτη λίγο πιο εύκολη. Εξαιτίας αυτού, συχνά επιτυγχάνονται πολύ σταθερά και συνεπή αποτελέσματα με αυτό. Ο τύπος 868 είναι επίσης επικαλυμμένος με σκόνη και επομένως πιο ανθεκτικός στις καιρικές συνθήκες. Αυτή λοιπόν θα ήταν η σωστή επιλογή για ορισμένες περιοχές με σκληρό κλίμα.

διπλά στρώματα με όμορφα γλάστρες

μεμονωμένες λύσεις

Σε ποιο βαθμό τα στρώματα διπλής ράβδου προσφέρουν ευελιξία ως προς το σχεδιασμό; Με βάση τις εικόνες μας μπορείτε να δείτε ότι διατίθενται διαφορετικά σχέδια και ύψη από σφυρήλατο σίδερο. Ορισμένα μοντέλα είναι κατάλληλα για τον παραδοσιακό αγροτικό σχεδιασμό, στον οποίο οι μικρές διακοσμήσεις είναι σχεδόν πάντα υποχρεωτικές. Οι μινιμαλιστικές σύγχρονες λύσεις, από την άλλη πλευρά, είναι πιο δημοφιλείς σε αστικά προάστια. Για εκείνους που κρατούν την προσωπική τους ζωή στον κήπο για τον εαυτό τους όσο το δυνατόν περισσότερο, τα διπλά στρώματα με ράβδο, τα οποία διαθέτουν λωρίδες απορρήτου, θα ήταν μια ιδιαίτερα κατάλληλη λύση.

ενδιαφέρον μοτίβο διπλών ράβδων χαλιών

Πότε τα χαλιά με διπλή ράβδο είναι ακατάλληλα;?

Ευέλικτο σε σχήμα και χρώμα και επίσης διαθέσιμο με διαφορετικά στολίδια και σε διαφορετικά ύψη, τα πατάκια με διπλή ράβδο είναι αρκετά καθολικά. Σχεδόν δεν υπάρχει αυλή ή κήπος, μοντέρνος ή παραδοσιακός, που δεν θα ταίριαζαν. Εξαίρεση, ωστόσο, αποτελούν οι περιπτώσεις στις οποίες έχει επιλεγεί μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική σπιτιού που αποκλείει αυτό το είδος μεταλλικής κατασκευής από καθαρά στιλιστική άποψη. Ωστόσο, εάν εξετάζετε μόνο πρακτικούς λόγους, τότε τα χαλιά με διπλή ράβδο δεν έχουν σχεδόν κανέναν ανταγωνισμό ως υλικό για τον φράκτη του κήπου σας!

θάμνοι με χαλάκια από ροζ διπλή ράβδο

διπλά καλάμια γκρι λεπτομέρεια

όμορφα πατάκια διπλής ράβδου εσωτερικής αυλής