Οι παγκόσμιες τάσεις στη σύγχρονη αρχιτεκτονική μπορούν μερικές φορές να ανακαλυφθούν σε πολύ εκπληκτικές μορφές. Όπως σε αυτό το ονειρεμένο σπίτι στο Somerset, Ηνωμένο Βασίλειο. Στοιχεία από διαφορετικά ρουστίκ στυλ έχουν συνδυαστεί εδώ. Εν μέρει ανακαλύπτουμε σκανδιναβικά και εν μέρει στυλ στοιχεία που είναι χαρακτηριστικά για την Ελβετία. Είναι όμως πραγματικά εκπληκτικό; Όχι πραγματικά, αν υποθέσετε ότι αναζητάτε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να απολαύσετε τη φύση. Σε αυτή την περίπτωση, είναι λογικό και συνιστά ακόμη και να λαμβάνετε πληροφορίες από διάφορες πολύτιμες πηγές. Το όνομα του αρχιτέκτονα του σπιτιού είναι Graham και έχει συνεργαστεί με την εσωτερική σχεδιάστρια Emily. Και οι δύο αγόρασαν ένα οικόπεδο δύο εκτάρια περίπου στο οποίο υπήρχε ένα μπανγκαλόου. Οι εργασίες για το νέο έργο ξεκίνησαν το 2012 και μόλις ένα χρόνο αργότερα, το χειμώνα, μπόρεσαν να μετακομίσουν εκεί.

Από κάποιες οπτικές γωνίες απλά δεν μπορείτε να δείτε το σπίτι των ονείρων!

ονειρεμένο σπίτι σε μια ευρεία προοπτική

Το σπίτι των ονείρων προσαρμόζεται στο τοπίο

Το σπίτι βρίσκεται στο κάτω μέρος ενός λοφώδους τοπίου, το οποίο είναι πυκνά κατάφυτο από δέντρα. Δείχνει το διπλάσιο μέγεθος του πρώην μπανγκαλόου. Έχει επίσης δύο ορόφους, όχι μόνο έναν, όπως συνέβαινε στο παλιό κτίριο. Το επίπεδο της οροφής δεν είναι πολύ υψηλότερο από το προηγούμενο κτίριο.

Ωστόσο, ο κάτω όροφος έχει χτιστεί βαθιά στη γη. Τα δωμάτια στο εσωτερικό είναι τώρα πολύ υψηλότερα από ό, τι στο μπανγκαλόου πριν. Αυτό που βλέπετε στην εικόνα είναι, ας πούμε, το μπροστινό μέρος του σπιτιού. Είναι αρκετά κλειστό και δεν έχει σχεδόν κανένα ελαφρύ άνοιγμα. Διαθέτει επίσης δύο προεξοχές οροφής που καλύπτουν τα αποθηκευμένα καυσόξυλα και τη θέση στάθμευσης. Η άλλη πλευρά είναι πολύ ανοιχτή και από εκεί έχετε υπέροχη θέα σε όλο το τοπίο. Αυτός ο τύπος κατασκευής έχει πρακτικούς λόγους κίνησης. Η ανοιχτή πλευρά είναι στα νοτιοανατολικά και έτσι μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ζεστασιά του ήλιου. Η πιο προστατευμένη πλευρά κοιτάζει προς τα βορειοδυτικά, από οποιαδήποτε κατεύθυνση προέρχεται το κρύο.

Η κατακόρυφη διαίρεση σε δύο μέρη έχει αποδειχθεί βέλτιστη

δύο ορόφους - ιδέα για ονειρικό σπίτι

Ονειρικό σπίτι ντυμένο με βελανιδιά

Το εξωτερικό αυτού του ονειρεμένου σπιτιού έχει σχήμα δρυός. Αυτό είναι χαρακτηριστικό για τη Βόρεια Ευρώπη και ειδικά για πολλά κτίρια αυτού του τύπου στη Σουηδία. Συνήθως γνωρίζουμε επίσης την ευρεία στέγη από την ίδια περιοχή. Η απόφαση σίγουρα δεν είναι τυχαία. Δεν είναι μόνο για αισθητικούς λόγους. Μάλλον, τέτοια είδη υλικών και κατασκευών συμβάλλουν στη μείωση των επιπτώσεων στη φύση στο ελάχιστο. Για τον ίδιο λόγο, αυτό το κτίριο πήρε το όνομά του από το Αρχές παθητικού σπιτιού χτισμένο.

Το ξύλο δρυός είναι ένα κατάλληλο υλικό για μοντέρνα αρχιτεκτονική

ονειρεμένο σπίτι με στοιβασμένο ξύλο μπροστά από τον τοίχο

Μια απάντηση στο τοπικό κλίμα

Η χρήση στοιχείων στυλ από άλλες περιοχές δεν παρεμβαίνει στο γεγονός ότι αυτό το σπίτι των ονείρων είναι ιδανικό για το βρετανικό κλίμα σε αυτήν την περιοχή. Οι προδιαγεγραμμένες τεχνολογίες έχουν εξασφαλίσει τέλεια μόνωση. Δεν χρειάζεται να το θερμάνετε, ακόμα και όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό το αποτέλεσμα παρέχεται μέσω πειραμάτων που βασίζονται σε έρευνα σε ηχητικά κύματα.

Η όμορφη φυσική θέα κάνει τη γοητεία αυτού του ονειρεμένου σπιτιού!

μικρό παράθυρο ονειρεμένο σπίτι

Είσοδος και απομόνωση

Σε αυτή την περίπτωση θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην είσοδο αυτού του ονειρεμένου σπιτιού. Γιατί εδώ ακριβώς μπορείτε να πείτε ότι έχετε κάνει μια προσπάθεια να παρέχετε πολύ καλή μόνωση. Η πόρτα εισόδου είναι πολύ στιβαρή και μπορείτε να το δείτε μόλις μπείτε. Αυτή η κατασκευή είναι ο λόγος για τη μόνωση και τα τριπλά τζάμια στο παράθυρο μπορούν επίσης να εξηγηθούν με τον ίδιο τρόπο. Από αισθητικής άποψης, αυτή η λύση είναι αρκετά επιτυχημένη, επειδή παίρνετε αμέσως την αίσθηση για σοβαρό σχεδιασμό και ποιότητα.

Ένα υπέροχο μπαλκόνι – σχεδόν δεν υπάρχουν ονειρικά σπίτια που κάνουν χωρίς αυτό

μπαλκόνι ονειρεμένου σπιτιού με όμορφη θέα

Το εσωτερικό στο ισόγειο

Πρώτα μπαίνετε σε μια βελανιδιέρα, που είναι αρκετά μικρή. Το ταβάνι αφήνεται επίσης αρκετά χαμηλά επίτηδες και χαρακτηρίζεται από κουφώματα. Αλλά είναι ακριβώς αυτό το στενό σχέδιο που δίνει έμφαση στη θέα προς τα έξω. Αυτός είναι ο πραγματικός παράγοντας WOW του σπιτιού. Αισθάνεστε αμέσως παρασυρμένοι στη γωνία από την οποία ανοίγει καλύτερα η θέα.

Ο πιο σημαντικός εσωτερικός χώρος σε αυτό το σπίτι των ονείρων είναι η κουζίνα 

ονειρεμένο σπίτι ξύλινο μεταλλικό γυαλί

Οι οικιστικές εγκαταστάσεις στον πρώτο όροφο

Τα κύρια σαλόνια βρίσκονται στον πρώτο όροφο. Η εμφάνιση της κουζίνας χαρακτηρίζεται από κεκλιμένη οροφή. Επιπλέον, υπάρχουν τεράστια παράθυρα εδώ, από τα οποία ανοίγει η γραφική θέα του γύρω τοπίου. Η κουζίνα, μαζί με την τραπεζαρία, είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο του σπιτιού. Μπορείτε να δείτε αμέσως ότι η οικογένεια μαζεύεται εκεί. Επιπλέον, πολλοί επισκέπτες θα μπορούσαν να διασκεδάσουν. Ο χώρος της κουζίνας ως η καρδιά του σπιτιού – αυτή είναι μια παραδοσιακή έννοια που συναντάμε σχεδόν σε όλα τα αγροτικά στυλ. Αυτό το δωμάτιο είναι επίσης ντυμένο με βελανιδιά και βαμμένο σε λευκό χρώμα. Έχετε επίσης ένα ανεξάρτητο νησί κουζίνας και ένα πολύ φαρδύ τραπέζι φαγητού. Γενικά, ο χώρος μπορεί να ονομαστεί εκλεκτικός. Τα ρουστίκ στοιχεία αναμειγνύονται με αυτά των μέσων του περασμένου αιώνα. Χαρακτηριστικό για αυτό είναι οι καρέκλες στο τυπικό στυλ της Δανίας αυτής της περιόδου. Τα υπνοδωμάτια είναι σχεδιασμένα σε σκανδιναβικό στιλ. Όλα αυτά τα δωμάτια έχουν υπέροχη θέα στη γύρω φύση.

Ανακαλύπτει κανείς ένα εκλεκτικό στυλ που συνδυάζει διάφορα ρουστίκ στοιχεία, αλλά και αυτά από τα μέσα του 20ού αιώνα

ονειρεμένο σπίτι μεγάλη τραπεζαρία

Καθαρή απόλαυση της φύσης

Ένα τέτοιο ονειρεμένο σπίτι μας δείχνει σε τι συνίσταται η σύγχρονη κατανόηση της απόλαυσης της φύσης. Στους ανθρώπους αρέσει να αντλούν άφθονα από διάφορα παγκόσμια στοιχεία προκειμένου να επιτύχουν τη βέλτιστη προσαρμογή σε ένα συγκεκριμένο φυσικό τοπίο. Επιπλέον, εξοικονομείτε τους πόρους της φύσης χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες και πιο αποτελεσματικές καινοτομίες. Άλλωστε, κάθε ονειρεμένο σπίτι που προσανατολίζεται στη φύση έχει έναν παγκόσμιο και ταυτόχρονα πολύ δικό του χαρακτήρα.

Η διακόσμηση είναι συγκρατημένη (μοντέρνα) και ταυτόχρονα εξαιρετικά αγροτική

ονειρεμένες ιδέες για μέταλλο και πλακάκια στο σπίτι

Το μοντέρνο εσωτερικό χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα ευχάριστων υφών

υπέροχες ιδέες επίπλων σπίτι ονείρου

Η ομοιόμορφη εμφάνιση αυτού του ονειρεμένου σπιτιού προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την ευρεία χρήση ξύλου

επένδυση τοίχου σε ξύλινο σπίτι ονείρων

Οι καθαρές, απλές γραμμές είναι χαρακτηριστικές για το μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό. Ακόμα και για τα ρουστίκ. 

κρεβάτι και ξύλο ιδέες σπίτι ονείρου

ιδέες ξύλου και μαρμάρου ονειρεμένο σπίτι

Ακόμα και το μπάνιο είναι τέλεια ενσωματωμένο στο μοντέρνο εσωτερικό αυτού του ονειρεμένου σπιτιού

ονειρεμένο μπάνιο στο σπίτι από ξύλο και μάρμαρο

ονειρεμένο σπίτι μοντέρνο και αγροτικό μεγάλο

Το εκλεκτικό μοντέρνο εσωτερικό χαρακτηρίζεται επίσης στο υπνοδωμάτιο από την καρέκλα σχεδιαστών από τα μέσα της δεκαετίας του ’20

ονειρεμένες ιδέες εσωτερικής διακόσμησης εσωτερικού σπιτιού

ονειρεμένο σπίτι όμορφο υπνοδωμάτιο