Ο εσωτερικός σχεδιασμός των μικρών διαμερισμάτων θα παραμείνει κύριο θέμα το 2018. Αυτό είναι απίθανο να αλλάξει πραγματικά τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι (ειδικά στις μεγάλες πόλεις) προτιμούν τέτοιους χώρους διαβίωσης. Το κάνουν αυτό όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά συχνά επειδή προτιμούν να ζουν με μινιμαλιστικό τρόπο. Λογικά, ο μινιμαλισμός είναι επίσης μια σημαντική τάση στο σχεδιασμό σπιτιού. Ωστόσο, ερμηνεύεται πολύ διαφορετικά και δεν αποκλείει κάποιες κραυγαλέες και ασυνήθιστες λύσεις! Μπορούμε να δούμε καθαρά τι σημαίνει αυτό χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του παρακάτω γοητευτικού διαμερίσματος.

Οι εξωτικές ιδέες διακόσμησης κυριαρχούν σε αυτό το εσωτερικό σχέδιο

εσωτερική διακόσμηση στον τοίχο του υπνοδωματίου

Μινιμαλισμός στο εσωτερικό

Σίγουρα ο μινιμαλισμός δεν είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν βλέπετε τις εικόνες από αυτό το διαμέρισμα. Δεν λέμε ότι αυτό το στυλ είναι αισθητό από κάθε άποψη. Ο μινιμαλισμός μπορεί επίσης να ερμηνευτεί ως μια προσπάθεια να εξοπλιστούν τα πάντα όσο το δυνατόν πιο λειτουργικά και με λίγα αντικείμενα.

Όσον αφορά τη διακόσμηση, μπορεί κανείς να προχωρήσει με γκρινιάρη και μαξιμαλιστικό τρόπο. Έτσι ζείτε άνετα, δεν αποσπάτε την προσοχή από τα απαραίτητα με περιττά αντικείμενα και έχετε ακόμα αρκετό χώρο για να εκφράσετε τη δική σας ατομικότητα. Αυτός είναι ακριβώς ο δρόμος που ακολουθήθηκε κατά το σχεδιασμό του παρακάτω διαμερίσματος. Τουλάχιστον έτσι μας φαίνεται.

Μπλε σε συνδυασμό με γκρι και μαύρο

εσωτερική μπλε επίπλωση κουζίνας

Η δημιουργικότητα

Ας ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό σχέδιο σε αυτό το μικρό διαμέρισμα χρησιμοποιώντας τις εικόνες. Είναι σαφώς μοντέρνο και λειτουργικό, αλλά με την πρώτη ματιά δεν υπάρχουν ειδικές εννοιολογικές ιδέες. Αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά, θα παρατηρήσετε τα εξής: Η δική σας δημιουργικότητα και οι προσωπικές προτιμήσεις έρχονται από μόνα τους στο πλαίσιο της διακοσμητικής επίπλωσης. Αυτό εξαρτάται σαφώς από δύο βασικά θέματα. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν τα εξωτικά μοτίβα λαχανικών και από την άλλη – το εντυπωσιακό μπλε χρώμα. Διατρέχουν όλη τη διακόσμηση του διαμερίσματος.

Εξωτικά μοτίβα φυτών μπορείτε να βρείτε παντού στη διακόσμηση, για παράδειγμα στο υπνοδωμάτιο 

φυτά εσωτερικής διακόσμησης για τη γωνία

Αντανακλά τις τελευταίες τάσεις

Η εσωτερική διακόσμηση αυτού του μικρού διαμερίσματος αντικατοπτρίζει μερικές από τις κύριες τάσεις στη διαβίωση στο σπίτι. Τα μοχθηρά μοτίβα των φυτών με την εμφανιστικότητα και το εξωτικό χάρισμα είναι επί του παρόντος κάτι μοντέρνο. Προς το παρόν, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν αυτή τη διαδρομή για να δώσουν έντονη έμφαση σε τέτοια εσωτερικά σχέδια. Εδώ και εκεί συνεχίζουμε να βλέπουμε το πράσινο της ελιάς – επίσης μια χρωματιστή τάση για το 2018. Επιπλέον, το σκούρο μπλε είναι πολύ παρόν, το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα μοντέρνο. Ο συνδυασμός πράσινου και μπλε είναι εκπληκτικός, αλλά επιτυχημένος ταυτόχρονα. Τέτοιες τολμηρές ιδέες για σύζευξη σχημάτων και χρωμάτων είναι δημοφιλείς φέτος.

Με την πρώτη ματιά δεν παρατηρείτε μια ιδιαίτερη ιδέα στο εσωτερικό …

εσωτερική επίπλωση κουζίνα λαμαρίνα νησί

Μια πράσινη όαση μέσα στην πόλη

Τι θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε από αυτό το διαμέρισμα για τους κατοίκους του; Σίγουρα αγαπούν τη σύγχρονη ζωή και είναι εξωστρεφείς: στο σπίτι αναζητούν άνεση και χαλάρωση, αλλά δεν είναι πολύ προσκολλημένοι σε αντικείμενα και μάλλον τους αρέσει να περνούν πολύ χρόνο μακριά από το σπίτι. Προφανώς τους αρέσει η φύση και γι ‘αυτό έχει μια τόσο ξεχωριστή θέση στη διακόσμηση. Το συμπέρασμα είναι ότι θέλετε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μια μικρή όαση. Πιστεύουμε ότι αυτό υποστηρίζεται από την κάθετη φύτευση που βλέπουμε στο μπαλκόνι και σε έναν τοίχο. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές και άλλες λεπτομέρειες στο διαμέρισμα χρησιμοποιώντας τις υπέροχες εικόνες! Perhapsσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις απλές αλλά αποτελεσματικές αρχές αυτού του εσωτερικού σχεδιασμού για τις δικές σας ιδέες?

… αλλά στο επίπεδο των ιδεών διακόσμησης, η φύση γίνεται αισθητή

εσωτερική διακόσμηση υπνοδωμάτιο εξωτικού τοίχου

Βλέπουμε ότι σχεδόν όλες οι λεπτομέρειες από το εσωτερικό σχέδιο υπάγονται στις ίδιες ιδέες διακόσμησης

εσωτερική διακόσμηση εξωτικής προφοράς τοίχου

Η διακόσμηση του τραπεζιού ταιριάζει επίσης στα θέματα αυτού του εσωτερικού σχεδιασμού

εσωτερική διακόσμηση φρούτα

Τα πραγματικά πράσινα φυτά μπορούν να βρεθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, επειδή …

εσωτερική μπλε κουζίνα

… ακόμα και στο μικρότερο μπαλκόνι υπάρχει χώρος για κάθετο κήπο

φύτευση μπαλκονιού εσωτερική διακόσμηση

Η επίπλωση του μπάνιου είναι ουδέτερη, αλλά υπάρχει χώρος για ιδέες για πράσινη διακόσμηση

εσωτερικά εξαρτήματα νεροχύτη και μπανιέρα

Ο φωτισμός είναι πολύ καλά μελετημένος σε όλο το εσωτερικό 

εσωτερικό μοντέρνο μπάνιο