Τα παρκέ δάπεδα είναι δημοφιλή. Διατίθενται σε διαφορετικά χρώματα και πολλά διαφορετικά ξύλα, κοσμούν τις επιφάνειες των δαπέδων του διαμερίσματος ως δάπεδο και επιτρέπουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα διαβίωσης. Υπάρχουν διάφοροι τύποι: Υπάρχουν σανίδες εξοχικής κατοικίας, οι οποίες είναι μάλλον επιμήκεις σανίδες, στη συνέχεια υπάρχουν μικρά τετράγωνα σχέδια ή μοτίβα σε σχήμα ράβδου. Τα παλιά χρόνια υπήρχαν καλλιτεχνικά στρώματα παρκέ που δημιούργησαν ένα παρκέ με διαμάντια ή περίτεχνα διακοσμητικά για να δημιουργήσουν μια συνολική εικόνα.

Παρκέ εύκολο στο στρώσιμο

Στις μέρες μας είναι εύκολο να στρωθεί παρκέ. Με τα λεγόμενα συστήματα κλικ, ακόμη και ένας λαϊκός με λίγη χειρονακτική ικανότητα μπορεί να ανανεώσει το πάτωμά του στο σπίτι. Το παρκέ έχει συνήθως μια κατεύθυνση που πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά εκ των προτέρων, επειδή η κατεύθυνση του παρκέ ενισχύει επίσης το χωρικό αποτέλεσμα. Εάν έχετε ένα στενό δωμάτιο, θα πρέπει να καθορίσετε την κατεύθυνση τοποθέτησης σε αυτό.

Η τοποθέτηση παρκέ είναι πιο δημοφιλής από ποτέ

Λαδωμένο ή σφραγισμένο?

Τα λαδωμένα δάπεδα γίνονται όλο και πιο μοντέρνα. Εδώ, η ξύλινη επιφάνεια του παρκέ είναι ενσωματωμένη με λάδι, αλλά όχι σφραγισμένη. Το λάδι κλείνει τους πόρους του ξύλου έτσι ώστε να είναι ανθεκτικό στην υγρασία, αλλά δεν σφραγίζει εντελώς τους πόρους. Αυτό επιτρέπει στο πάτωμα να αναπνέει, το οποίο έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: το δάπεδο μπορεί να απορροφήσει και να απελευθερώσει υγρασία από τον αέρα, συμβάλλοντας έτσι σε ένα καλύτερο εσωτερικό κλίμα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της λαδωμένης επιφάνειας είναι η επίδραση του ξύλου στο δωμάτιο: ένα λαδωμένο δάπεδο έχει απτική επιφάνεια, το ξύλο είναι πολύ παρόν. Μια λακαρισμένη επιφάνεια, από την άλλη πλευρά, εμποδίζεται στην εμφάνισή της από το βερνίκι.

Το παρκέ δεν είναι κατάλληλο σε δωμάτια με πολλή υγρασία, όπως το μπάνιο. Εδώ θα πρέπει είτε να προχωρήσετε με ιδιαίτερη προσοχή, είτε να κάνετε χωρίς παρκέ, γιατί κανένα παρκέ δεν μπορεί να ανεχθεί επαναλαμβανόμενο νερό.

Τύποι ξύλου

Υπάρχουν πλέον τόσοι τύποι παρκέ δαπέδου όσες και άμμος δίπλα στη θάλασσα. Νέες διαδικασίες αναπτύσσονται συνεχώς που παράγουν διαφορετική επιφανειακή επίδραση στο ξύλο. Από πολύ λευκά έως σχεδόν μαύρα παρκέ δάπεδα, όλα αντιπροσωπεύονται.

Η δρυς είναι πλέον δημοφιλής επειδή είναι πολύ σκληρό και ανθεκτικό ξύλο. Αλλά και η οξιά, το σφενδάμι, η ακακία, η σημύδα, η τέφρα και η καστανιά διατίθενται ως παρκέ. Οι διαφορετικές διαδικασίες και οι μετα-θεραπείες είτε τονίζουν τον κόκκο στο ξύλο είτε τον σιδερώνουν ομοιόμορφα. Ωραία παραδείγματα μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο markenboden.de.

βάζοντας άκρες παρκέ ζεστές όσο ποτέ άλλοτε

Παραγγείλετε online παρκέ

Τα παρκέ έχουν μακρά ιστορία και χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε πολλά κάστρα. Το γεγονός ότι ένα παρκέ δάπεδο είναι εύκολο στη φροντίδα αφενός και το αίσθημα ευημερίας αφετέρου θεωρήθηκε ιδιαίτερα πολύτιμο από τους βασιλιάδες εδώ και πολύ καιρό. Ένα παρκέ δάπεδο είναι επίσης πιο ευχάριστο από ένα πέτρινο δάπεδο το χειμώνα. Το κρύο δεν διεισδύει από κάτω, το πάτωμα έχει μονωτικό αποτέλεσμα. Αυτό έχει επίσης ένα πρόβλημα για λίγο μεταξύ της χρήσης του α Ενδοδαπέδια θέρμανση και ένα παρκέ δάπεδο, επειδή λίγη θερμότητα δεν βγήκε στην επιφάνεια μέσω του δαπέδου. Εν τω μεταξύ, ωστόσο, οι κατασκευαστές το έχουν υπό έλεγχο. Τα περισσότερα παρκέ δάπεδα είναι κατάλληλα για ενδοδαπέδια θέρμανση. Θα πρέπει ακόμα να λάβετε ασφάλιση από τον κατασκευαστή για αυτό. Τότε τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο σε ένα νέο πάτωμα.