Η δεκαετία του 2000 ήταν η άγρια ​​δύση των τεχνολογικών τάσεων. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν κάνει το όνομά τους, η χρήση των smartphones εξαπλώθηκε και ένας νέος ψηφιακός κόσμος χτίστηκε πάνω από τον παλιό. Τη δεκαετία του 2010 ανακαλύψαμε πώς ήταν να ζεις σε αυτόν τον νέο κόσμο. Surprisingταν εκπληκτικό, κόβει την ανάσα, απίστευτα πρακτικό και ενίοτε τρομακτικό. Εδώ είναι οι πυλώνες αυτού του νέου κόσμου για τους οποίους θα μιλήσουμε καλά στη δεκαετία του 2020. Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας!

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας 2010 έως 2020

2010 – Instagram

Αν η δεκαετία του 2000 ήταν η δεκαετία του Facebook, η δεκαετία του 2010 ανήκει στο Instagram. Καθώς οι παλαιότερες γενιές (και έτσι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το μάρκετινγκ και η πολιτική) άλλαξαν στο Facebook, το Instagram έγινε μια ψηφιακή όαση για τους millennials, οι οποίοι μοιράστηκαν περισσότερο από την προσωπική τους ζωή εδώ. Μετά την εξαγορά του από το Facebook το 2012, το δίκτυο κοινής χρήσης φωτογραφιών έχει αυξηθεί σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Digitalηφιακή όαση για νέους

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας στα κοινωνικά δίκτυα instagram και facebook

2011 – Spotify

Θυμάστε πώς ήταν πριν μπορέσετε να παίξετε αμέσως ένα τραγούδι από μια συσκευή; Η μαζική διαθεσιμότητα ροής μουσικής γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2010, ιδιαίτερα με το λανσάρισμα του Spotify. Η πειρατεία διαδικτυακής μουσικής άρχισε σταδιακά να μειώνεται καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ήθελαν να έχουν πρόσβαση στη μουσική τους στα κλειδωμένα iPhone τους. Το Spotify γεννήθηκε για να καλύψει αυτή την ανάγκη.

Μουσική επανεξέταση

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας

2012 – Uber

Το Model S, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla, αισθάνθηκε σαν μια μνημειώδης απελευθέρωση στην τεχνολογία αυτοκινήτων. Η πιο ισχυρή αλλαγή στη μεταφορά, ωστόσο, δεν ήταν ένα νέο αυτοκίνητο. Είναι αυτόματη κοινή χρήση. Το 2012, η ​​Uber κυκλοφόρησε σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις του κόσμου και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ταξίδευαν τόσο θεμελιωδώς. Ο κύριος ανταγωνιστής Lyft ξεκίνησε επίσης το 2012. Η αυτόματη κοινή χρήση είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής στη μεγάλη πόλη.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες βιώνουν μια επανάσταση

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας σχετικά με την κοινή χρήση αυτοκινήτων

2013 – Google Chromecast

Το Chromecast δεν χρειάζεται πλέον για τους περισσότερους ανθρώπους σήμερα. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Netflix, το Hulu και το YouTube σε οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασής σας. Αυτό δεν συνέβη το 2013. Το Chromecast ήταν μια επανάσταση για την εποχή του. Incredταν απίστευτα μικρό και εύκολο στη χρήση, ένα hack που μετέτρεψε κάθε τηλεόραση σε έξυπνη. Ταν μια λύση που μας οδήγησε στο μέλλον που ζούμε αυτή τη στιγμή.

Οι πρώτες έξυπνες τηλεοράσεις

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας google chromecast στην τηλεόραση

2014 – Apple Watch

Το αρχικό ρολόι της Apple είχε πολλά προβλήματα – ήταν τετράγωνο με χοντρές στεφάνες, χαμηλή μπαταρία, λίγες εφαρμογές και υψηλή τιμή. Η έναρξη του έξυπνου ρολογιού δεν ήταν τόσο καλή όσο αναμενόταν. Αλλά όπως το iPad, η Apple έχει εξελίξει το Apple Watch με τα χρόνια για να γίνει το καλύτερο smartwatch στην αγορά.

Το πρώτο έξυπνο ρολόι δεν είχε μεγάλη επιτυχία

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας του πρώτου μοντέλου Apple Watch

2015 – Amazon Echo

Τα έξυπνα ηχεία βγήκαν πρακτικά από το πουθενά. Ποιος θα πίστευε ότι αυτές οι απλές συσκευές θα ωθούσαν τους βοηθούς φωνής σε τόσο μεγάλα ύψη; Όλα ξεκίνησαν με τον αρχικό Echo και τον βοηθό Alexa της Amazon. Η αυξανόμενη δημοτικότητα των ηχείων Bluetooth και η σημαντική πρόοδος στην εκμάθηση μηχανών έχουν κάνει το Amazon Echo μια τεράστια επιτυχία που συνεχίστηκε στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Βοηθοί πρώτης γλώσσας για το σπίτι σας

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας

2016 – AirPods

Όλοι γελάσαμε με το όνομα του πρώτου iPad. Όλοι πιστεύαμε ότι το Apple Watch έπρεπε να ήταν στρογγυλό. Και μετά υπήρχαν τα AirPods σε σχήμα μπλουζιού γκολφ. Wereταν γελοία το 2016, όπως και η ιδέα για το πόσο εύκολα θα τα έχαναν οι χρήστες. Πηγαίνετε στο παρόν και βρίσκονται παντού. Έχουν ξεκινήσει τα ασύρματα ακουστικά σε πλήρη εξέλιξη και όλες οι μεγάλες εταιρείες ακολουθούν τώρα το παράδειγμά τους.

Τα πρώτα ασύρματα ακουστικά bluetooth

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας

2017 – Nintendo Switch

Στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 2010, κανείς δεν θα πίστευε ότι μια κονσόλα Nintendo θα ήταν η κονσόλα παιχνιδιών της δεκαετίας. Η περίοδος κατά την οποία το Wii ήταν στο επίκεντρο, το Wii ήταν μια πλήρης καταστροφή όταν ξεκίνησε το 2012. Ωστόσο, το Switch έκανε σχεδόν όλα σωστά. Συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα δυνατά σημεία της Nintendo, από φανταστικά παιχνίδια πρώτου μέρους έως μια λαμπρή προσέγγιση του υλικού.

Παιχνίδια υψηλής τεχνολογίας τώρα επίσης εν κινήσει

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας

2018 – Κοινή χρήση ηλεκτρικών σκούτερ

Το Carpooling όπως το Uber και το Lyft ήταν λίγο αμφιλεγόμενο όταν έφτασαν. Κοινή χρήση ηλεκτρικών σκούτερ ήταν μια ωρολογιακή βόμβα. Είτε τους αγαπήσατε είτε πιστεύατε ότι αυτό θα προκαλούσε την πτώση του δυτικού πολιτισμού. Αλλά τώρα που ο ενθουσιασμός έχει υποχωρήσει, τα ηλεκτρικά σκούτερ έχουν διατηρήσει τη θέση τους ως αναπόσπαστο μέρος της αστικής ζωής.

Πρώτα ήταν αυτοκίνητα, τώρα είναι σκούτερ

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας κοινής χρήσης ηλεκτρικών σκούτερ στο Βερολίνο

2019 – Tik Tok

Καθώς τα παιδιά της Γενιάς Ζ μεγαλώνουν, πιθανότατα φέρνουν μαζί τους αυτήν την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Ακόμα αναρωτιέστε τι είναι το Tik Tok; Κατά κάποιο τρόπο, είναι ο πνευματικός διάδοχος του Vine. Βίντεο μικρής μορφής για συγχρονισμό χειλιών, σκίτσα και παρωδίες που δημιουργούν ήδη μια νέα γενιά σούπερ σταρ των κοινωνικών μέσων.

Ο κόσμος φαινόταν πολύ διαφορετικός πριν από 10 χρόνια από ό, τι σήμερα. Την τελευταία δεκαετία, πολλά απίθανα προϊόντα και υπηρεσίες έχουν εφευρεθεί που προηγουμένως βρίσκονταν μόνο σε κόσμους επιστημονικής φαντασίας. Ποιες τεχνολογικές τάσεις ήταν οι αγαπημένες σας; Ποιες νέες τάσεις τεχνολογίας βλέπουμε την επόμενη δεκαετία;?

Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις της δεκαετίας tik tok app vine