Πριν από μερικά χρόνια, η ιδέα των αυτόνομων αυτοκινούμενων αυτοκινήτων φαινόταν ακόμα μια φανταστική φανταστική επιστημονική φαντασία. Αλλά τέτοια ρομπότ οχήματα δοκιμάζονται ήδη σχεδόν καθημερινά. Οι ραγδαίες εξελίξεις στη μηχανική μάθηση και την αυτόνομη τεχνολογία θα τις κάνουν σύντομα πραγματικότητα για το κοινό. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κάνει διαθέσιμο ένα ολοκληρωμένο μοντέλο αυτόνομου οχήματος μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο Elon Musk υπόσχεται αυτόματα αυτοκίνητα αργότερα φέτος

Τα πρώτα αυτόνομα αυτόνομα αυτοκίνητα θα βγουν στην αγορά το 2019 - ρομποτικά αυτοκίνητα από το μέλλον

Πρώτα αυτόνομα αυτόνομα αυτοκίνητα το 2019; Θα μπορούσε πράγματι να είναι?

Ο πολυεκατομμυριούχος Έλον Μασκ έκανε τη μαρτυρία για τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητά του κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο podcast του ARK Invest έκανε. Η Tesla προφανώς έχει ήδη μια προηγμένη λειτουργία αυτόματου πιλότου που θα μπορούσε να επιτρέψει στο όχημα να προσαρμοστεί στην ταχύτητα κυκλοφορίας και να αλλάξει λωρίδα χωρίς παρέμβαση.

Η τεχνολογία για την οποία μίλησε ο Musk στο podcast είναι ένα σύστημα που είναι απολύτως αυτόνομο και μπορεί να λειτουργήσει μόνο του χωρίς άτομο στο όχημα. “Το αυτοκίνητο θα σας βρει σε ένα πάρκινγκ, θα σας παραλάβει και θα σας μεταφέρει στον προορισμό σας χωρίς παρέμβαση”, είπε ο Μασκ.

Tesla Ωστόσο, έχει λάβει τόσο επαίνους όσο και έντονη κριτική για τη λειτουργία του αυτόματου πιλότου. Τα βίντεο δείχνουν πώς η λειτουργία βοήθησε τους οδηγούς να αποφύγουν ατυχήματα. Ταυτόχρονα, ο ίδιος αυτόματος πιλότος έφταιγε για τρία θανατηφόρα ατυχήματα το 2016 και το 2018.

Είναι τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα μια καλή προοπτική ή είναι άσκοπα απειλητικά για τη ζωή;?

Τα πρώτα αυτόνομα αυτόνομα αυτοκίνητα θα βγουν στην αγορά το 2019 tesla auto black electro-αυτόνομο

Φυσικά, ο πρώτος κατασκευαστής που ολοκλήρωσε ένα πλήρως αυτόνομο ταξίδι θα αποκτήσει απίστευτη φήμη. Εξ ου και ο έντονος ανταγωνισμός. Αλλά το 2019 θα μπορούσε τελικά να είναι η χρονιά κατά την οποία βλέπουμε πραγματικά και ασφαλή αυτοκινούμενα αυτοκίνητα δημόσια?

Η απρόσμενη συμπεριφορά δύσκολα θα ίσχυε αν όλα τα αυτοκίνητα ήταν αυτόνομα

Τα πρώτα αυτόνομα αυτόνομα αυτοκίνητα θα βγουν στην αγορά το 2019-αυτόνομα αυτόνομα αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο

Αυτόνομα φορτηγά και λεωφορεία θα ξεπεράσουν σίγουρα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα προς το παρόν

Τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα είναι μόνο το ήμισυ αυτής της τεχνικής επανάστασης. Στην πραγματικότητα, το σύστημα θα μπορούσε να αναλάβει πρώτα την καθοδήγηση των φορτηγών και των δημόσιων λεωφορείων. Το 2015, η Κίνα και η Ολλανδία έφεραν τα πρώτα τους αυτοκινούμενα λεωφορεία στους δρόμους. Τα λεωφορεία οδήγησαν υπό την καθοδήγηση καμερών, ραντάρ λέιζερ και κύριου ελέγχου, μαζί με έναν οδηγό πίσω από το τιμόνι που είναι έτοιμος να αναλάβει την ηγεσία σε περίπτωση προβλημάτων. Το λεωφορείο ρομπότ κατάφερε να αντιμετωπίσει περίπλοκους ελιγμούς όπως αλλαγή λωρίδας και αντιδράσεις στο φανάρι χωρίς ανθρώπινη βοήθεια. Απο Ελβετικό ηλεκτρικό λεωφορείο από το 2018 είναι ήδη 100% αυτόνομο και χωρίς οδηγό. Αν κάνετε ποτέ ένα σύντομο ταξίδι στο Neuhausen am Rheinfall, μπορείτε ακόμα να πάρετε το λεωφορείο επιστημονικής φαντασίας στον καταρράκτη σήμερα.

Αυτό το μικρό λεωφορείο οδηγεί αρκετές φορές την ημέρα στους καταρράκτες του Ρήνου και πίσω

Τα πρώτα αυτόνομα αυτόνομα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά λεωφορείων χωρίς οδηγό στην Ελβετία το 2019

Το επόμενο έτος θα είναι το ημιαυτόνομο Arocs από τη Mercedes Benz κυκλοφορήσει στην αγορά που μπορεί να οδηγήσει αποτελεσματικά ανεξάρτητα σε αυτοκινητόδρομους. Ωστόσο, μόλις πλησιάσουν τις αστικές περιοχές, αφήνουν τον έλεγχο στον οδηγό. Άλλωστε, απαιτείται πιο ακριβής οδήγηση εκεί. Το σύστημα Arocs μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε ένα κομβόι φορτηγών. Σε μια τέτοια κατάσταση, ένα ανθρώπινο σκάλα οδηγεί στο κεφάλι της συνοδείας, ακολουθούμενο από αυτόνομα φορτηγά. Εν τω μεταξύ, τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης είναι ακόμα σε θέση να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν άλλους χρήστες του δρόμου και να αντιδρούν σε απροσδόκητη συμπεριφορά.

Αυτόνομα φορτηγά στην εθνική οδό

Τα πρώτα αυτόνομα αυτόνομα αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά arocs από τη mercedes benz lkws το 2019

Η ώρα θα έρθει σύντομα. Τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα πλησιάζουν στο κοινό κάθε μήνα. Αλλά αν η Tesla θα τηρήσει την υπόσχεση ή θα καθυστερήσει λίγο; Θα έμπαινες πραγματικά σε ένα τέτοιο όχημα και θα άφηνες ένα ρομπότ να πρωτοστατήσει; Κάθε χρόνο 1,25 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν σε τροχαία ατυχήματα. Πώς θα φαίνονται αυτά τα στατιστικά με την εισαγωγή αυτόνομων αυτοκινήτων;?

Πώς θα είναι τα στατιστικά για τα ατυχήματα σε λίγα χρόνια, όταν τέτοια αυτοκίνητα κυκλοφορούν?

Τα πρώτα αυτόνομα αυτόνομα αυτοκίνητα θα βγουν στην αγορά το 2019. Ο φουτουρισμός στη βιομηχανία αυτοκινήτων

Το εσωτερικό ενός μελλοντικού αυτοκινήτου

Τα πρώτα αυτόνομα αυτόνομα αυτοκίνητα θα βγουν στην αγορά το 2019 - φουτουριστικά αυτοκίνητα από την tesla