Κάθε χρόνο η Greenpeace εξετάζει τη συμπεριφορά των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου και κυρίως αυτών που παράγουν gadget υψηλής τεχνολογίας. Για παράδειγμα, η Amazon ισχυρίζεται ότι είναι μια πολύ φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία. Είναι απασχολημένοι με τη διάδοση του γεγονότος ότι τα κέντρα δεδομένων τους τροφοδοτούνται από φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια. Ωστόσο, άλλα δυσάρεστα γεγονότα αποκρύπτονται εξίσου επιμελώς. Ακολουθεί ένα παράδειγμα: Η Amazon Web Service στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής ηλεκτρικής ενέργειας εκεί. Αλλά μόνο το 12% προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπάρχουν επίσης θετικά παραδείγματα και η Greenpeace είναι εξίσου ευτυχής που τα προωθεί. Ακολουθούν οι 3 κορυφαίες πράσινες παγκόσμιες εταιρείες για το 2019 σύμφωνα με την Greenpeace.

Η Apple χρησιμοποιεί όλο και περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονόμησε πολύ νερό το 2018

μήλο φιλικές προς το περιβάλλον ενέργειες

Φιλικές προς το περιβάλλον καινοτομίες υψηλής τεχνολογίας από την Apple

Περίπου το 44% της ενέργειας που χρησιμοποιεί η εταιρεία προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Επιπλέον, έχουν γίνει μεγάλα βήματα για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων με όσο το δυνατόν λιγότερα απόβλητα. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών, εξοικονομήθηκαν περίπου 7,6 εκατομμύρια δισεκατομμύρια γαλόνια νερού το 2018.

Σε αυτό το έργο, οι επιβλαβείς εκπομπές μειώθηκαν σε απίστευτο βαθμό

αλφάβητο google προστασία του περιβάλλοντος

Προστασία του περιβάλλοντος στην Google

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την εταιρεία “Alphabet”, η οποία ανήκει στην Google. Η εταιρεία επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια το 2018 και τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι μείωσαν πάρα πολύ την παραγωγή κακών εκπομπών. Προκειμένου να κατανοηθεί ο αντίκτυπος αυτών των προσπαθειών, έγινε μια σύγκριση. Θα ήταν το ίδιο να βγάλουμε τα εκατομμύρια αυτοκίνητα από το δρόμο.

Η HP συμβάλλει τεράστια στη διατήρηση των δασών μας

hp σχέδιο προστασίας του περιβάλλοντος

HP και η διατήρηση των δασών μας

Οι προσπάθειες της HP σχετίζονται κυρίως με τη βιώσιμη παραγωγή χαρτιού. Είναι δυνατόν να επιτευχθεί αυτό χωρίς καμία αρνητική επίδραση στα δάση μας και επομένως στην ποιότητα του αέρα. Τα υλικά βιώσιμης πηγής καταλαμβάνουν μια ακόμη μεγαλύτερη θέση σε όλους τους άλλους τομείς παραγωγής της εταιρείας. Σε σύγκριση με πολλές άλλες εταιρείες, είναι πολύ μπροστά από την καμπύλη όσον αφορά τη μείωση των χημικών συναισθημάτων.

Η Greenpeace ερευνά τις εταιρείες για να κατευθύνει τις επιλογές των καταναλωτών προς τη βιωσιμότητα

υπέροχο πρόγραμμα greenpeace

Βιώσιμα gadget υψηλής τεχνολογίας

Έχοντας ένα gadget υψηλής τεχνολογίας και ένα φιλικό προς το περιβάλλον καταναλωτή – αυτό είναι ήδη δυνατό στις μέρες μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Greenpeace και άλλους περιβαλλοντικούς οργανισμούς. Ενημερωτικά άρθρα και στατιστικά σας λένε ποιες εταιρείες χρησιμοποιούν βιώσιμες πηγές ενέργειας και προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων.

Σύμφωνα με την Greenpeace, δεν είναι αλήθεια ότι η Amazon κάνει αρκετά για το περιβάλλον

παραγωγή βιωσιμότητας amazon

Χαμηλότερες εκπομπές – αυτό θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τις περισσότερες εταιρείες

εκπομπές αερίων προστασία του περιβάλλοντος

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι απαραίτητες για να σώσουμε τον εαυτό μας

προστασία του περιβάλλοντος ανανεώσιμες πηγές ενέργειας