Ξεκίνησαν οι δοκιμές του ιαπωνικού τρένου υψηλής ταχύτητας, Alfa-X, επόμενης γενιάς. Το Alfa-X σημαίνει “Advanced Labs for Frontline Activity in Rail eXperimentation”. Το τρένο που έφτιαξε ο Kawasaki Heavy Industries και Hitachi, μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 400 km / h. Με τους επιβάτες, ωστόσο, μόνο περίπου 360 χλμ. / Ώρα. Η Alfa-X αναμένεται να κυκλοφορήσει δημόσια το 2030. Μέχρι τότε, το τρένο θα πρέπει να περάσει από δοκιμές ετών και να κάνει νυχτερινά ταξίδια μεταξύ των πόλεων Αομόρι και Σεντάι, που απέχουν σχεδόν 280 χιλιόμετρα.

Το ταχύτερο τρένο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο

Η Ιαπωνία δοκιμάζει το Alfa-X, το ταχύτερο τρένο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, τη μύτη του ταχύτερου τρένου στον κόσμο

Η Ιαπωνία δοκιμάζει το Alfa-X, το ταχύτερο τρένο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο. Η καμπίνα στο ταχύτερο τρένο

Η Alfa-X είναι εξοπλισμένη με τις τελευταίες τεχνολογίες της εποχής μας

Για να αντιμετωπίσει τις υψηλές ταχύτητες, το Alfa-X έχει αεροδυναμική μύτη μήκους 22 μέτρων. Αυτό θα πρέπει να ελαχιστοποιεί την πίεση και τον θόρυβο του αέρα, ειδικά όταν οδηγείτε μέσα από σήραγγες. Το τρένο είναι εξοπλισμένο με 10 αυτοκίνητα και διαθέτει τα τελευταία τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως αισθητήρες κραδασμών, αισθητήρες θερμοκρασίας, φρένα αέρα οροφής και μαγνητικές πλάκες στην κάτω πλευρά για φρενάρισμα.

Εξοπλισμένο μόνο με τις πιο πρόσφατες συσκευές

Η Ιαπωνία δοκιμάζει το Alfa-X, το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο, το πιο γρήγορο τρένο στον κόσμο

Το Alfa-X αναμένεται να είναι το ταχύτερο τρένο με σφαίρες στον κόσμο, αλλά όχι το ταχύτερο τρένο γενικά. Αυτός ο τίτλος ανήκει προς το παρόν ακόμη Τρένο Maglev της Σαγκάης, που αιωρείται πάνω από τις ράγες με τη βοήθεια μαγνητών. Μπορεί να φτάσει την τελική ταχύτητα των 431 χλμ. / Ώρα. Η Ιαπωνία αναμένεται να ανοίξει τη δική της διαδρομή maglev μεταξύ Τόκιο και Ναγκόγια το 2027. Το τρένο μαγνητικής διέγερσης θα ταξιδεύει κυρίως μέσα από βαθιές σήραγγες με τελική ταχύτητα 505 χλμ. / Ώρα. Στόχος είναι να μειωθεί ο χρόνος ταξιδιού μεταξύ των δύο πόλεων στα 40 λεπτά, από τα τρέχοντα 110 λεπτά.

30 χιλιόμετρα σε 7 λεπτά – αυτή είναι η υπόσχεση του τρένου Maglev, το οποίο κινείται μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου Pudong και του σταθμού του μετρό Longyang στη Σαγκάη

Η Ιαπωνία δοκιμάζει το Alfa-X, το ταχύτερο τρένο υψηλής ταχύτητας στο παγκόσμιο ρεκόρ τρένων της Κίνας maglev

Αν ένα τέτοιο τρένο θα έρθει τελικά στη Γερμανία?

Η Ιαπωνία δοκιμάζει το Alfa-X, το ταχύτερο τρένο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, το τρένο-ρεκόρ της Κίνας maglev

Πριν ξεκινήσει το νέο Alfa-X, η Ιαπωνία σχεδιάζει επίσης να φτάσει εκεί εγκαίρως Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 να ξεκινήσει μια νέα έκδοση “Supreme” του υπάρχοντος τρένου υψηλής ταχύτητας Shinkansen στο Τόκιο. Το νέο τρένο θα ταξιδέψει με την ίδια ταχύτητα 300 km / h με τα προηγούμενα τρένα υψηλής ταχύτητας της χώρας. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι ελαφρύτερο, πιο ενεργειακά αποδοτικό και πιο άνετο και να προσφέρει στους επιβάτες περισσότερο χώρο για τα πόδια και πρίζες.

Δοκιμάζεται επίσης μια μικρότερη μύτη 15 μέτρων

Η Ιαπωνία δοκιμάζει το Alfa-X, το ταχύτερο τρένο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, την ταχύτερη μετωπική όψη του τρένου

Η Ιαπωνία δοκιμάζει το Alfa-X, το ταχύτερο τρένο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο και την ταχύτερη διαδρομή τρένου