Ο 24χρονος διδάκτορας στις MIT (Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης) Ο Arnav Kapur έχει ήδη πετύχει περισσότερα από τους περισσότερους ανθρώπους σε όλη τους τη ζωή. Η νεαρή ιδιοφυΐα έχει εργαστεί σε ένα ρόβερ φεγγαριού, εφηύρε ένα τρισδιάστατο εκτυπώσιμο drone και ανέπτυξε τεχνολογία ήχου για την υποστήριξη των ατόμων με προβλήματα όρασης. Η τελευταία του εφεύρεση είναι ακόμη πιο επιστημονική φαντασία γιατί μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας. ναι, το διάβασες σωστά! Εναλλακτικός εαυτός είναι ένα φορητό ακουστικό που μπορεί να αναγνωρίσει εντολές ακόμα και όταν είστε εντελώς ακίνητοι και δεν κινείτε το στόμα σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε την εντολή στο κεφάλι σας.

Σχεδόν κάθε ιδέα επιστημονικής φαντασίας γίνεται πραγματικότητα

Το AlterEgo είναι μια φορετή συσκευή που μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας να πλοηγηθεί στην τηλεόραση

Πώς ακριβώς λειτουργεί το ακουστικό ανάγνωσης μυαλού AlterEgo?

Η τεχνολογία περιλαμβάνει ένα σύστημα αισθητήρων που αντιλαμβάνονται τα μικροσκοπικά νευρομυϊκά σήματα που στέλνει ο εγκέφαλος στις φωνητικές χορδές και τους μυς του λαιμού και της γλώσσας. Ο εγκέφαλός μας στέλνει αυτά τα σήματα κάθε φορά που μιλάμε στον εαυτό μας σιωπηλά.

Ένα ενσωματωμένο AI αναγνωρίζει τα σήματα και τα μετατρέπει σε λέξεις. Ο χρήστης “ακούει” τις σιωπηλές απαντήσεις από την AI μέσω ενός μικροφώνου που μεταφέρει ήχους στα οστά του κρανίου και του αυτιού. Οι χρήστες μπορούν φυσικά να πουν τις εντολές τους δυνατά.

Το AlterEgo ήταν φέτος με το Βραβείο φοιτητή Lemelson-MIT “Χρησιμοποιήστε το!” Βραβεύτηκε για εφευρέσεις που βασίζονται σε τεχνολογία με καταναλωτικές συσκευές. Το βραβείο είναι προικισμένο με 15.000 USD. Αυτή τη στιγμή η Kapur δοκιμάζει τη συσκευή σε διάφορα νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης στη Βοστώνη σε άτομα με κινητικές αναπηρίες. Αυτοί οι περιορισμοί μπορεί να προκληθούν από εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλική παράλυση ή νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η ALS.

Σε περίπτωση που ALS (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση) η ασθένεια επηρεάζει τα νεύρα του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, στερώντας όλο και περισσότερο την ικανότητα των ανθρώπων να χρησιμοποιούν τους μυς τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ελέγχουν την ομιλία. Ωστόσο, ο εγκέφαλός σας εξακολουθεί να στέλνει σήματα ομιλίας στις φωνητικές χορδές και τους μυς που εμπλέκονται στην ομιλία. Το AlterEgo μπορεί να καταγράψει αυτά τα σήματα και να τα μετατρέψει σε ομιλία. Σύμφωνα με την έρευνα του Kapur, το σύστημα είναι 92 τοις εκατό ακριβές.

Ο Arnav Kapur φοράει τα ακουστικά AlterEgo

Το AlterEgo είναι μια φορετή συσκευή που μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας. Ο Kapur φοράει ακουστικά

Σε τι μπορεί να είναι καλό το AlterEgo; Ποιοι είναι οι τομείς εφαρμογής του?

Η συσκευή θα μπορούσε να «διευρύνει τις δυνατότητες και την αντίληψή μας με διαφορετικούς τρόπους», λέει ο Kapur. Για παράδειγμα, φανταστείτε να φτιάχνετε μια λίστα παντοπωλείων στο κεφάλι σας ενώ οδηγείτε στο κατάστημα. Μέχρι να φτάσετε εκεί, έχετε αναμφίβολα ξεχάσει μερικά από τα αντικείμενα. Εάν χρησιμοποιείτε το AlterEgo για να “μιλήσετε” τη λίστα, θα καταγραφεί και τα στοιχεία θα σας διαβαστούν ενώ ψωνίζετε.

Η λίστα αγορών σας είναι αποθηκευμένη στο κεφάλι σας

Το AlterEgo είναι μια φορετή συσκευή που μπορεί να διαβάσει τη λίστα αγορών του μυαλού σας στο κεφάλι σας

Τώρα φανταστείτε ότι έχετε άνοια. Το AlterEgo μπορεί να καταγράψει τις δικές σας οδηγίες και να σας τις υπενθυμίσει εν ευθέτω χρόνω. Οι δυνατότητες είναι σχεδόν απεριόριστες. Με το σύστημα, μπορείτε να επικοινωνείτε με έξυπνες οικιακές συσκευές όπως η Echo ή η Alexa, ενώ οι συναντήσεις λαμβάνουν αθόρυβες σημειώσεις και στέλνουν μηνύματα κειμένου χωρίς κινητό τηλέφωνο. Το AlterEgo θα μπορούσε ακόμη και να λειτουργήσει ως φορητός μεταφραστής μια μέρα.

Το AlterEgo μπορεί να είναι χρήσιμο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, π.χ. Β. Όταν οι ειδικές δυνάμεις πρέπει να επικοινωνούν ήσυχα. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει άτομα που εργάζονται σε θορυβώδη περιβάλλοντα, από πιλότους μαχητών έως πυροσβέστες. Ο Kapur σχεδιάζει να αναπτύξει το AlterEgo σε εμπορική συσκευή. Αυτή τη στιγμή εργάζεται για τη βελτιστοποίηση του υλικού και της τεχνητής νοημοσύνης για την επεξεργασία εξαιρετικά μεγάλων όγκων δεδομένων με ελάχιστη καθυστέρηση. Ο Kapur ελπίζει ότι το AlterEgo μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουν την AI όχι ως μια τρομακτική, κακή δύναμη που προσπαθεί να κλέψει τις ταυτότητες και τις δουλειές μας, αλλά ως ένα εργαλείο που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινή μας ζωή.

Ο Kapur προσπαθεί να κάνει την τεχνητή νοημοσύνη μια φυσική προέκταση της δικής του αντίληψης

Το AlterEgo είναι μια φορετή συσκευή που μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας alterego headset sci fi

Φανταστείτε αν θα μπορούσατε να κάνετε μια εντελώς μη λεκτική συνομιλία με κάποιον

Το AlterEgo είναι μια φορετή συσκευή που μπορεί να διαβάσει το μυαλό σας και να αλληλεπιδράσει με άλλους