Οι απειλές χρησιμοποιούνται με ποικίλους τρόπους στην καθημερινή μας ζωή. Οι περισσότεροι από εμάς τα χρησιμοποιούμε για να βγάζουμε υπέροχες φωτογραφίες από οπτικές γωνίες που δεν μπορούμε να φτάσουμε από τη Γη. Ωστόσο, έχουν και πρακτική χρήση. Για παράδειγμα, τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πυροσβεστικές υπηρεσίες ή ακόμη και για την παράδοση οργάνων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, δηλαδή στην ιατρική. Το κύριο πρόβλημα είναι η χωρητικότητα του κινητήρα και το σχετικό μήκος της πτήσης του. Οι επιστήμονες θέλουν τώρα να λύσουν αυτό το πρόβλημα μέσω μιας καινοτομίας.

Ο χρόνος πτήσης είναι το κύριο πρόβλημα με τα ιπτάμενα ρομπότ

υπέροχο ιπτάμενο drone

Drones εμπνευσμένα από την πτήση των πουλιών

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μια μελέτη στο περιοδικό Science Robotics κυκλοφόρησε. Μια επιστημονική ομάδα πήρε την πτήση των πτηνών ως έμπνευση για την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας των ιπτάμενων ρομπότ. Ο Χανγκ και η ομάδα του παρατήρησαν ότι παίρνουν χρόνο έξω κατά τη διάρκεια της πτήσης σταματώντας κάπου.

Προσπαθήσατε να αναπτύξετε περαιτέρω την τεχνολογία των drone με βάση αυτό το παράδειγμα. Ενώ κάθονται κάπου, μπορούν ακόμα να παρατηρήσουν το περιβάλλον και να προγραμματίσουν εγγραφές εικόνων από εκεί σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.

Τώρα τα drones μπορούν να πετάξουν περισσότερο

κηφήνας στο πεδίο

Μέρος για προσγείωση, ακόμα κι αν δεν υπάρχει

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό με αυτήν την τεχνολογία είναι ότι χάρη στην ανάπτυξη αυτών των επιστημόνων, τα drones μπορούν να προσγειωθούν εκεί που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μέρος για προσγείωση. Αυτό σημαίνει ότι το drone δεν μπορεί να προσγειωθεί μόνο σε κάθετες επιφάνειες. Μάλλον, θα ήταν δυνατό να “γείρει” σε κάθετη επιφάνεια. Επίσης έχουν ληφθεί μέτρα για να γίνουν ελαφρύτερα τα drones. Όσο μικρότερο είναι το βάρος, τόσο λιγότερη χωρητικότητα καταναλώνει ο κινητήρας. Μετά από όλα, ο Hang και η ομάδα του – οι προγραμματιστές αυτής της καινοτομίας – εργάστηκαν για την ανεξαρτησία των drones. Ανάλογα με την κατάσταση, μπορείτε να καθορίσετε πού και πώς θα προσγειωθείτε ή να κάνετε ένα διάλειμμα με βάση συγκεκριμένες παραμέτρους. Αυτή η λειτουργία υποτίθεται ότι ενεργοποιείται αυτόματα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και άλλων ακραίων συνθηκών.

Τα ιπτάμενα ρομπότ και τα πουλιά μοιράζονται τώρα το ίδιο περιβάλλον

κηφήνας με ένα πουλί

Ορισμένα drones είναι παρόμοια με τα πουλιά στο σχεδιασμό

κηφήνας σαν πουλί

Οι μόδες εξοικονόμησης ενέργειας είναι πλέον οι πιο καυτές καινοτομίες

ψηλά στον ουρανό drone

Όλα τα μέσα πτήσης είναι εμπνευσμένα από πουλιά

υπέροχο drone σχεδίασης