Ο Αμερικανός προγραμματιστής παιχνιδιών Epic Games αποκάλυψε την τελευταία του μηχανή παιχνιδιών αυτήν την εβδομάδα στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης Summer Game Fest. Το λεγόμενο Unreal Engine 5 παρουσιάστηκε με ένα σύντομο demo απευθείας στην κονσόλα PlayStation 5. Το demo συντονίζει ο Brian Karis, τεχνικός διευθυντής γραφικών της Epic Games και ο Jerome Platteaux, καλλιτεχνικός διευθυντής ειδικών αντικειμένων. Unreal Engine 5 είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό επόμενο βήμα στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη νέα τεχνολογία!

Αρχαίος ναός που δείχνει εκπληκτικά πραγματικός

Η Epic Games ανακοινώνει το Unreal Engine 5 με το εκπληκτικό demo του PS5 στην παρουσίαση της εισόδου του ναού

Ημερομηνία κυκλοφορίας του Unreal Engine 5

Το Unreal Engine 5 είναι ο διάδοχος του απίστευτα δημοφιλούς Unreal Engine 4 από το 2014. Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για το τέλος του επόμενου έτους. Το UE5 βελτιώνει το UE4 κυρίως μέσω της συμπερίληψης συστημάτων φωτισμού αυλού και γεωμετρίας nanite.

Μπορούμε ήδη να περιμένουμε παιχνίδια με τον νέο κινητήρα το επόμενο έτος

Η Epic Games ανακοινώνει το Unreal Engine 5 με το εκπληκτικό demo του PS5 στην περιπέτεια παρουσίασης του Playstation 5

Τι είναι lumens και nanite?

Στα λατινικά, lumen σημαίνει κυριολεκτικά φως. Το νέο σύστημα φωτισμού επιτρέπει στο ψηφιακό φως να αντανακλά και να κλιμακώνεται με απεριόριστους τρόπους. Αυτό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί σε παλαιότερους κινητήρες παιχνιδιών. Το Lumen επίσης ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε είδους αλλαγές φωτός, επιτρέποντας στους καλλιτέχνες να κατασκευάσουν νέα και πιο ακριβή συστήματα φωτισμού.

Η Epic Games περιέγραψε το nanite ως μέσο “δημιουργίας όσο γεωμετρικής λεπτομέρειας μπορεί να δει το μάτι”. Οι παλαιότερες μηχανές παιχνιδιών έπρεπε να αποδυναμώσουν διάφορα γραφικά στοιχεία λόγω περιορισμών πολυγώνων. Χάρη στο νέο σύστημα γεωμετρίας, οι καλλιτέχνες μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακές σκηνές με επίπεδο λεπτομέρειας και ρεαλισμού παρόμοιες με ταινίες υπερπαραγωγής με στοιχεία CGI.

Δυναμικό φως και εξαιρετικά λεπτομέρειες σε ποιότητα 8Κ

Η Epic Games ανακοινώνει το Unreal Engine 5 με εκπληκτική δοκιμαστική σπηλιά του PS5 με πέτρινους πολεμιστές

Η Epic Games ανακοινώνει το Unreal Engine 5 με εκπληκτικό demo warrior του PS5 σε σούπερ hd

Το demo του Unreal Engine 5 στο PS5

Για να αποδείξουν τη δύναμη αυτών των νέων δυνατοτήτων, ο Karis και ο Platteaux έκαναν το demo με τίτλο “Lumen in the Land of Nanite”. Ξεκινά με μια νεαρή κοπέλα που εξερευνά μερικές όμορφες σπηλιές. Εν τω μεταξύ, το demo παρουσιάζει επίσης την ακουστική του νέου Unreal Engine 5, το οποίο μιμείται αυτό που μπορεί να ακούσετε στον πραγματικό κόσμο.

Το υπόλοιπο demo διαθέτει απίστευτο ζωντανό animation καθώς η ηρωίδα ανεβαίνει σε ένα ροκ πρόσωπο, εξερευνά έναν αρχαίο ναό και πετάει έξω από μια πόλη που καταρρέει. Το demo είναι μια πραγματικά εντυπωσιακή προθήκη της νέας τεχνολογίας. Μόλις οι προγραμματιστές παιχνιδιών μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του Unreal Engine 5, η επόμενη γενιά παιχνιδιών θα είναι σίγουρα υπέροχη.

Η ηρωίδα θυμίζει πολύ τη Λάρα Κροφτ

Η Epic Games ανακοινώνει το Unreal Engine 5 με εκπληκτικό demo του PS5 σε ηρωίδα που μοιάζει με τη lara croft

Η Epic Games ανακοινώνει το Unreal Engine 5 με εκπληκτικό demo του PS5 στο σπήλαιο παρουσίασης προγραμματιστή

Fortnite σε PS5 και Xbox Series X.

Όπως φαίνεται στο τεχνολογικό demo που καταγράφηκε στο PlayStation 5, τα παιχνίδια της επόμενης γενιάς θα φαίνονται πολύ, πολύ όμορφα! Η δυνατότητα για προγραμματιστές να δημιουργήσουν εξαιρετικά λεπτομερείς και φωτορεαλιστικούς κόσμους βιντεοπαιχνιδιών δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη.

Εκτός από την ανακοίνωση του Unreal Engine 5, η Epic Games ανακοίνωσε επίσης ότι το Fortnite θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε κονσόλες της επόμενης γενιάς (PS5 και Xbox Series X) και ότι θα αλλάξει όταν κυκλοφορήσει ο κινητήρας το επόμενο έτος.

Δείτε ολόκληρο το demo εδώ