Το Facebook θα εισαγάγει σύντομα νέες διαδραστικές διαφημίσεις στη ροή ειδήσεών του που περιλαμβάνουν εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας (AR) που οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να παίξουν παιχνίδια, να απαντήσουν σε έρευνες ή να δουν πώς μοιάζει το μακιγιάζ στο δέρμα τους. Οι διαδραστικές διαφημίσεις αναμένεται να μπουν στη φάση beta για τους διαφημιζόμενους από το φθινόπωρο. Έτσι μπορείτε να τα περιμένετε πολύ σύντομα. Εδώ είναι όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη νέα λειτουργία AR.

Η διαφήμιση γίνεται όλο και πιο προσωπική, αλλά τώρα και πιο συναρπαστική

Το Facebook εισάγει διαδραστικές διαφημίσεις που διαφημίζουν το λογότυπο του facebook

Νέες λειτουργίες για διαδραστικές διαφημίσεις

Διαδραστικές διαφημίσεις, όπως η δυνατότητα δοκιμής μακιγιάζ ή αξεσουάρ, είναι προς το παρόν διαθέσιμες μόνο σε χρήστες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή για κινητά με την κάμερα του τηλεφώνου τους. Το YouTube ξεκίνησε μια παρόμοια λειτουργία τον Ιούνιο που επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάσουν μακιγιάζ χρησιμοποιώντας AR ενώ παρακολουθούν δημοφιλείς οδηγούς ομορφιάς.

Μια άλλη νέα δυνατότητα από το Facebook είναι να επιτρέψει στους χρήστες να παίξουν ένα γρήγορο demo ενός παιχνιδιού για κινητά πριν από τη λήψη. Η μάρκα παπουτσιών skateboard Vans έχει ήδη χρησιμοποιήσει τη νέα λειτουργία για ένα χριστουγεννιάτικο παιχνίδι που διαφημίζεται στο Facebook. Λίγο αργότερα, η εταιρεία πέτυχε αξιοσημείωτη επιτυχία.

Δοκιμάστε μακιγιάζ και αξεσουάρ σε πραγματικό χρόνο και πάρτε μια απόφαση

Το Facebook εισάγει διαδραστικές διαφημίσεις. Δοκιμάστε γυαλιά και αξεσουάρ

Διαδραστικές διαφημίσεις με τη μορφή ερευνών

Αν και οι σχεδιαστές παιχνιδιών ήταν οι πρώτοι διαφημιστές που χρησιμοποίησαν αυτές τις δυνατότητες, άλλες εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη παρόμοια μηχανική παιχνιδιών. Δηλαδή με τη μορφή ερευνών. Σε αυτές τις έρευνες, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν μία από τις δύο επιλογές σε ένα συγκεκριμένο βίντεο.

Διαδραστικές διαφημίσεις όπως αυτές τραβούν την προσοχή των χρηστών καλύτερα από τις στατικές διαφημίσεις καθώς μετακινούνται στη ροή τους. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνουν τη δέσμευση και βοηθούν τις εταιρείες να αντιληφθούν τι πραγματικά ενδιαφέρει τους χρήστες.

Τρεις διαφορετικές μορφές

Το Facebook εισάγει διαδραστικές διαφημίσεις σε διάφορες μορφές διαφήμισης

Για παράδειγμα, το Tasty που υποστηρίζεται από το BuzzFeed συνεργάστηκε με τη διαδραστική εταιρεία βίντεο Eko και πρόσφατα δημιούργησε ένα βίντεο όπου οι θεατές μπορούν να επιλέξουν τα συστατικά μιας συνταγής και να δημιουργήσουν τα δικά τους πιάτα.

Πιπεριές ή μανιτάρια; Αυτό που καταλήγει στο πιάτο σας?

Το Facebook λανσάρει διαδραστικές διαφημίσεις, γεμάτες νόστιμες διαφημίσεις

Ο Mark D’Arcy, VP Global Business Marketing και Chief Creative Officer στο Facebook, ανακοίνωσε σε ανακοίνωσή του ότι περίπου 700 εκατομμύρια άνθρωποι το μήνα περνούν το χρόνο τους παίζοντας μίνι-παιχνίδια ή απαντώντας σε έρευνες στις ειδήσεις τους. Σίγουρα δεν θα λείψουν οι ενδιαφερόμενοι χρήστες.

Το Facebook προβάλλει διαδραστικές διαφημίσεις για να δοκιμάσει ένα μακιγιάζ από το βίντεο