Η Google και η Amazon εργάζονται συνεχώς για να αναπτύξουν πλούσια οικοσυστήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να επικοινωνήσουμε με τους ψηφιακούς βοηθούς. Τα χρησιμοποιούμε για να σβήσουμε τα φώτα, να παίξουμε μουσική, να παίξουμε παιχνίδια, να μας καθοδηγήσετε σε μια συνταγή και πολλά άλλα. Αλλά ποιος φωνητικός βοηθός AI είναι πραγματικά καλύτερος; Άλλωστε και τα δύο είναι εξίσου δημοφιλή και έχουν κάτι να προσφέρουν. Ας μάθουμε παρακάτω!

Η ψηφιακή μάχη της δεκαετίας!

Google Home εναντίον Amazon Echo Ποιος φωνητικός βοηθός είναι καλύτερος ηχώ έναντι google star star Wars

Google Home – το έξυπνο παντοδύναμο

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Google Home είναι το απίστευτα προγνωστικό και έξυπνο AI που ονομάζεται Google Assistant. Μπορείτε να ζητήσετε από την Google σχεδόν οποιαδήποτε ερώτηση και να λάβετε μια λεπτομερή απάντηση που πιθανότατα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Το Google Hub είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για αυτό.

Εμφανίζονται πλήρεις απαντήσεις κειμένου, συμπεριλαμβανομένων αναλυτικών οδηγιών και συνταγών. Εάν χρησιμοποιείτε το G Suite και τα εργαλεία οργάνωσης της Google, το Google Home μπορεί να σας δώσει μια επισκόπηση με την πάροδο του χρόνου, να σας δώσει υπενθυμίσεις ημερολογίου ή να σας ειδοποιήσει ακριβώς πότε πρέπει να φύγετε για το επόμενο ραντεβού σας λόγω τοπικής επισκεψιμότητας.

Όταν έχετε εγκαταστήσει κάποια έξυπνα οικιακά συστήματα από την Google, μπορείτε να κάνετε περισσότερα. Μπορείτε να ελέγξετε τα προϊόντα σας Nest, όπως ο θερμοστάτης σας ή οποιοδήποτε άλλο έξυπνο προϊόν που είναι συμβατό με το Google Home. Εκτός Google, ο βοηθός φωνής έχει επίσης άλλες δεξιότητες, όπως ασκήσεις διαλογισμού με χώρο κεφαλής και online αγορές.

Πρακτικό, συμπαγές, διακριτικό και με έξυπνο μυαλό

Google Home εναντίον Amazon Echo Ποιος φωνητικός βοηθός είναι καλύτερος γνωρίζει ο βοηθός Google στο σπίτι

Google Home εναντίον Amazon Echo Ποιος φωνητικός βοηθός είναι καλύτερος βοηθός Google μικρή νέα έκδοση

Amazon Echo – ο διασκεδαστικός βοηθός φωνής

Amazon Echo Ωστόσο, είναι περισσότερο μια επέκταση της εμπειρίας του Amazon. Παρόλο που μπορεί επίσης να κάνει ορισμένες οργανωτικές εργασίες, θα σας βοηθήσει να βρείτε καλύτερα προϊόντα στο Amazon και να απολαύσετε τη μουσική και τα βίντεο που έχει να προσφέρει η συνδρομή σας στο Prime. Η Alexa σας επιτρέπει να βάλετε οτιδήποτε στο καλάθι αγορών σας και στη συνέχεια να αγοράσετε με μια φράση κλειδί. Η βιβλιοθήκη πολυμέσων στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια συσκευή με δυνατότητα Alexa είναι εκπληκτική. Η Alexa θα σας ενημερώσει επίσης όταν έχετε απομείνει μόνο λίγα συχνά παραγγελθέντα αντικείμενα, όταν παραλαμβάνονται οι παραγγελίες σας και είναι γενικά διαθέσιμα ως βοηθητικός φωνητικός βοηθός που ορίζει χρονόμετρα και ξυπνητήρια, μετατρέπει και αποθηκεύει μετρήσεις.

Η Alexa διαθέτει επίσης ένα εντυπωσιακό οικοσύστημα συσκευών IoT με την επωνυμία Amazon και άλλα αξεσουάρ για μια έξυπνη οικιακή συσκευή. Παραδόξως, η λίστα είναι ακόμη μεγαλύτερη από αυτήν που προσφέρει το Google Home. Ενώ το Amazon Echo έχει πολλές δυνατότητες για να το κάνει πιο έξυπνο, εξακολουθεί να υπολείπεται σε πολύπλοκα ζητήματα.

Ειδικά προορίζεται για χρήστες Amazon Prime

Google Home εναντίον Amazon Echo Ποιος φωνητικός βοηθός είναι καλύτερος amazon echo νέα έκδοση γκρι

Google Home εναντίον Amazon Echo Ποιος φωνητικός βοηθός είναι καλύτερος amazon echo black

Η τελική ετυμηγορία

Κάθε φωνητικός βοηθός είναι καλύτερος από τον ανταγωνισμό του σε συγκεκριμένους τομείς. Όταν προσπαθείτε να αγοράσετε κάτι από το Google Home, ενδέχεται να έχετε μια ασυνεπή, μάλλον μη ικανοποιητική εμπειρία. Όταν προσπαθείτε να διαχειριστείτε το ημερολόγιό σας ή να λάβετε ολοκληρωμένες πληροφορίες με το Amazon Alexa, έχετε τα ίδια ενοχλητικά αποτελέσματα.

Εάν έχετε Amazon Prime, σίγουρα χρειάζεστε κάποιο είδος συσκευής Alexa. Χωρίς αυτό, χάνετε ένα τεράστιο κομμάτι της αξίας της συνδρομής σας. Εάν κάνετε συχνά αγορές στο Amazon, αυτός θα είναι ο ευκολότερος τρόπος πρόσβασης στον ιστότοπο. Διαφορετικά, θα πρέπει να βασιστείτε στο smartphone ή τον υπολογιστή σας. Η Alexa είναι επίσης ένας φανταστικός κόμβος έξυπνου σπιτιού.

Αντίθετα, το Google Home απευθύνεται σε όσους βασίζονται σε έναν έξυπνο φωνητικό βοηθό για την τήρηση ημερολογίου, τη λήψη πληροφοριών κίνησης, την αναζήτηση στίχων τραγουδιών και την εμβάθυνση σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Εάν διαθέτετε εκτεταμένη βιβλιοθήκη πολυμέσων Play ή διαχειρίζεστε τις φωτογραφίες σας στο Google, το Home Hub μπορεί να είναι μια ικανοποιητική προσωπική συσκευή.

Λοιπόν, ποιος βοηθός γλώσσας είναι καλύτερος; Η Alexa έχει περισσότερους συνεργάτες για έξυπνη εγκατάσταση σπιτιού. Όσον αφορά τη νοημοσύνη, η Google έχει σίγουρα το πλεονέκτημα. Εάν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να ψωνίσετε, να παίξετε παιχνίδια και να ακούσετε μουσική, ο Echo είναι ο φωνητικός βοηθός για εσάς. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε και τα δύο και να δείτε ποια ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σας.

Ο νικητής εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την προσωπική σας καθημερινότητα και τις συγκεκριμένες συνθήκες

Google Home εναντίον Amazon Echo Ποιος φωνητικός βοηθός είναι καλύτερος google vs. amazon fight