Εάν αγωνίζεστε αυτήν τη στιγμή με την καραντίνα, μπορείτε να ζητήσετε συμβουλές από κάποιον που έχει περάσει από πραγματικά ακραία απομόνωση. Για παράδειγμα, με έναν αστροναύτη που ήταν μέρος της μελέτης προσομοίωσης Mars-500. Το Mars-500 ήταν ένα ψυχολογικό πείραμα από την ευρωπαϊκή ESA, τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos και την κινεζική CNSA. Ο στόχος? Μάθετε πώς περνούν οι άνθρωποι σε ένα διαστημικό περιβάλλον χωρίς να στέλνουν κανέναν στο διάστημα.

Το πλήρωμα πέρασε 520 ημέρες μαζί εδώ

Αυτό το πλήρωμα του Mars 500 πέρασε 520 ημέρες σε απομόνωση. Ακολουθούν οι συμβουλές τους για την αποστολή mars 500

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σε απομόνωση

Αυτό το πλήρωμα του Mars-500 πέρασε 520 ημέρες σε απομόνωση. Ακολουθούν οι συμβουλές τους για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2011 σε απομόνωση

Ποια ήταν η αποστολή Mars-500;?

Η αποστολή Mars-500 χωρίστηκε σε τρία κύρια μέρη: μια πτήση 250 ημερών προς τον Άρη, μια διαμονή 30 ημερών στη μονάδα του Άρη και μια πτήση επιστροφής 250 ημερών στη Γη. Συνολικά 520 ημέρες απομόνωσης. Το πλήρωμα αποτελείτο από έξι γενναίους εθελοντές από τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κίνα. Πέρασαν το χρόνο τους σε προσομοιωμένο διαστημόπλοιο και έπρεπε να κάνουν χωρίς ηλιακό φως, φρέσκο ​​φαγητό ή καθαρό αέρα. Έτσι έμαθαν ένα ή δύο πράγματα για την απομόνωση, όπως και οι επιστήμονες που τα μελέτησαν.

Μπορείτε επίσης να μιλήσετε με μια μικρή ομάδα φίλων

Αυτό το πλήρωμα του Mars 500 πέρασε 520 ημέρες σε απομόνωση. Ακολουθούν οι συμβουλές τους για να γιορτάσουν το κινεζικό νέο έτος σε απομόνωση

Αυτό το πλήρωμα του Mars 500 πέρασε 520 ημέρες σε απομόνωση Εδώ είναι οι αστείες συμβουλές του Halloween σε απομόνωση

9 συμβουλές για να επιβιώσετε από την καραντίνα

Ένα από τα μέλη του πληρώματος, ο Γάλλος μηχανικός Romain Charles, εμφανίστηκε πρόσφατα σε ένα βίντεο της ESA με εννέα χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς ψυχικά και σωματικά κατά τη διάρκεια της απομόνωσης του COVID-19.

  • Θυμηθείτε ότι η κατάσταση είναι προσωρινή. Πράγματα που θέλετε να κάνετε τώρα αλλά δεν μπορείτε, μπορείτε να τα κάνετε αργότερα.
  • Μείνετε απασχολημένοι. Είναι εύκολο να βαρεθείτε και να γίνετε αργός σε στενά σημεία. Ασχοληθείτε λοιπόν με την ανάγνωση, τη μουσική και άλλα χόμπι. Ο Τσαρλς έχει κάνει πράγματα όπως η βελτίωση της ρωσικής γλώσσας με τα ρωσικά μέλη του πληρώματός του και η παρακολούθηση της κινεζικής συναδέλφου του να του διδάξει καλλιγραφία.

Βρείτε ένα νέο χόμπι και εξασκηθείτε

Αυτό το πλήρωμα του Mars 500 πέρασε 520 ημέρες σε απομόνωση. Εδώ είναι οι συμβουλές τους. Ο Charles μαθαίνει καλλιγραφία στην Κίνα

  • Ζήστε στο παρόν. Αισθάνεται πιο διαχειρίσιμο να αντιμετωπίζεις μια μέρα τη φορά παρά να σκέφτεσαι για μακροχρόνια απομόνωση.
  • Διατηρήστε έναν κανονικό κύκλο ημέρας και νύχτας. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται πολύ καλά στους τακτικούς κύκλους ύπνου και πολύ άσχημα στους διακόπτοντες. Προσπαθήστε να ξυπνάτε και να κοιμάστε την ίδια ώρα κάθε μέρα.
  • Να είσαι δημιουργικός. Σπάστε τη μονοτονία δοκιμάζοντας νέα πράγματα και διασκεδάζοντας. Για παράδειγμα, ο Charles έχει αξιολάτρευτες φωτογραφίες από τα πολλά διαφορετικά και ολοένα και πιο γελοία στυλ γενειάδας που δοκίμασε ενώ ήταν απομονωμένος.
  • μένω σε επαφή. Θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα εάν είστε σε τακτική επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας.
  • Καταναλώστε ενέργεια. Πρέπει να κάψετε όλη αυτή την περίσσεια ενέργειας μέσω άσκησης και δραστηριότητας.

Κάντε γυμναστική κάθε πρωί

Αυτό το πλήρωμα του Mars 500 πέρασε 520 ημέρες σε απομόνωση. Ακολουθούν οι συμβουλές τους για γυμναστήριο σε κατάσταση απομόνωσης

Τα ενεργά παιχνίδια σας κρατούν σε φόρμα και ψυχαγωγία

Αυτό το πλήρωμα του Mars 500 πέρασε 520 ημέρες σε απομόνωση Ακολουθούν οι συμβουλές τους για βιντεοπαιχνίδια σε απομόνωση wii ενεργά

  • Η επικοινωνία είναι το παν. Όταν βρίσκεστε σε κλειστό χώρο με άλλους, οι εντάσεις μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν. Επικοινωνήστε για τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας.
  • Αναζητήστε απρόσμενες ανταμοιβές. Ο Τσαρλς περιγράφει την απόλυτη χαρά που έζησε όταν έφαγε φρέσκο ​​φαγητό για πρώτη φορά μετά την απομόνωσή του. Τα πράγματα που συνήθιζε να θεωρεί δεδομένα έγιναν απίστευτα πολύτιμα γι ‘αυτόν.

Κάντε καραόκε και ίσως μάθετε επίσης να παίζετε ένα μουσικό όργανο

Αυτό το πλήρωμα του Mars 500 πέρασε 520 ημέρες σε απομόνωση. Ακολουθούν οι συμβουλές τους για παιδιά που παίζουν μουσική από βιντεοπαιχνίδια

Αυτό το πλήρωμα του Mars 500 πέρασε 520 ημέρες σε απομόνωση. Εδώ είναι οι συμβουλές τους για προσομοίωση απομόνωσης χωρίς βαρύτητα

Οι πρώτες στιγμές πάλι έξω από τον θάλαμο απομόνωσης

Αυτό το πλήρωμα του Mars-500 πέρασε 520 ημέρες σε απομόνωση. Ακολουθούν οι συμβουλές τους για πρώτη φορά

Περισσότερες επαγγελματικές συμβουλές

Ο Romain Charles δεν είναι ο μόνος αστροναύτης που έχει μοιραστεί πολύτιμες συμβουλές σχετικά με αυτό το θέμα τους τελευταίους μήνες. Ο διάσημος Καναδός αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ πρόσφατα μοιράστηκε τις δικές του συμβουλές με τον κόσμο σε ένα βίντεο. Η απομόνωση είναι ένα θέμα με το οποίο ο Χάντφιλντ έχει επίσης μεγάλη εμπειρία. Δηλαδή, υπηρέτησε ως διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και πέρασε συνολικά 166 ημέρες στο διάστημα.