Η εταιρεία εκκίνησης της Silicon Valley Mojo όραμα πρόσφατα έκανε το φαινομενικά αδύνατο πραγματικότητα και ανέπτυξε τους πρώτους έξυπνους φακούς επαφής AR στον κόσμο. Τα μικροσκοπικά οπτικά βοηθήματα διαθέτουν ενσωματωμένη οθόνη που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν εικόνες επαυξημένης πραγματικότητας ακριβώς μπροστά από τους βολβούς των ματιών τους. Ο Steve Sinclair, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Marketing, αποκαλεί αυτήν την τεχνολογία “Αόρατος Υπολογισμός”.

Θα φορούσατε έναν μικροσκοπικό έξυπνο υπολογιστή στα μάτια σας?

Η Mojo Vision εργάζεται για τους πρώτους φακούς επαφής AR, έξυπνα οπτικά βοηθήματα και υπολογιστές

Η μικρότερη οθόνη στον κόσμο

Η τρέχουσα ενσωματωμένη οθόνη μπορεί να χωρέσει έως και 70.000 pixel σε ένα δωμάτιο με διάμετρο μικρότερη από μισό χιλιοστό. Αυτό το καθιστά τη μικρότερη και πυκνότερη δυναμική οθόνη που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Χρησιμοποιεί MicroLED, υλικό AR / VR και HUD για την εμφάνιση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Τα MicroLED καταναλώνουν το 10% της ισχύος των τρέχοντων LCD και είναι πέντε έως δέκα φορές πιο φωτεινά από τα OLED. Αυτό σημαίνει ότι οι φακοί επαφής AR θα είναι πιο άνετοι για όσους χρησιμοποιούν εξωτερικούς χώρους.

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα μια πραγματική οθόνη

Η Mojo Vision εργάζεται στους πρώτους φακούς επαφής AR που έχουν μικροσκοπικούς υπολογιστές στα μάτια

Οι φακοί επαφής AR μετατρέπουν τις φανταστικές ιδέες επιστημονικής φαντασίας σε πραγματικότητα

Το Mojo Vision στοχεύει στην παροχή χρήσιμων και έγκαιρων πληροφοριών σε άτομα χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξουν την οθόνη ή να χάσουν την εστίαση τους στους ανθρώπους και το περιβάλλον τους. Η ιδέα είναι ότι οι φακοί μπορούν να ελεγχθούν με διαφορετικούς τρόπους – είτε με φωνητικές εντολές είτε μέσω τεχνολογίας παρακολούθησης ματιών.

Οι φακοί επαφής AR χρησιμοποιούνται σαν σκληροί φακοί και ακουμπούν απευθείας στο μάτι αντί για τον κερατοειδή. Το Mojo Vision στοχεύει να διασφαλίσει ότι κάθε φακός επαφής ταιριάζει απόλυτα στα μάτια του χρήστη. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί επίσης να αναπτύξει οπτικά βοηθήματα που είναι παρόμοια με αυτά των καλλυντικών και μπορούν να κάνουν τα μάτια να έχουν διαφορετικό χρώμα.

Λάβετε χρήσιμες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και χωρίς διακοπή

Η Mojo Vision εργάζεται στους πρώτους φακούς επαφής AR καθημερινά με έξυπνους φακούς

Η Mojo Vision εργάζεται για την πρώτη ανάλυση αστερισμού pegasus φακών επαφής AR

Πότε θα βγουν στην αγορά οι φακοί επαφής AR;?

Η Mojo Vision διαθέτει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την ανάπτυξη έξυπνων φακών επαφής AR για περισσότερο από μια δεκαετία. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία παρουσιάζει ένα πρωτότυπο λειτουργίας της συσκευής. Διεξάγει έτσι κλινικές μελέτες σκοπιμότητας για τον F&Ε (έρευνα και ανάπτυξη) σκοποί επανάληψης ως μέρος έγκρισης από το IRB (Συμβούλιο Θεσμικής Αναθεώρησης). Έτσι, πότε οι φακοί επαφής AR θα είναι διαθέσιμοι προς πώληση είναι ακόμα άγνωστο.

Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει ήδη να χρησιμοποιήσει φακούς επαφής AR σε πρώιμο στάδιο για να υποστηρίξει άτομα με προβλήματα όρασης στην καθημερινή κινητικότητα, όραση και ανάγνωση. Προσφέρουν βελτιώσεις αντίθεσης και φωτισμού καθώς και λειτουργίες ζουμ σε πραγματικό χρόνο, από τις οποίες τα άτομα με προβλήματα όρασης μπορούν να ωφεληθούν ιδιαίτερα.

Το πρώτο πρωτότυπο δοκιμάζεται ήδη, ελπίζουμε σύντομα στην αγορά

Η Mojo Vision εργάζεται για τους πρώτους φακούς επαφής AR, σκληρούς φακούς, έξυπνα αξεσουάρ