Artificial Intelligence OpenAI Five, η ανάπτυξη του οποίου χρηματοδοτήθηκε από τον Elon Musk, κερδίζει δύο συνεχόμενα παιχνίδια εναντίον του επαγγελματία Dota 2 Παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα από το E-Sport OG. Το καλύτερο από τα τρία τουρνουά πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Σαν Φρανσίσκο με το όνομα OpenAI Five Finals. Η ομάδα OG κέρδισε το πιο πολυπόθητο βραβείο esports στον κόσμο πέρυσι όταν ήταν Η διεθνής, κατέλαβε την πρώτη θέση στο ετήσιο τουρνουά Dota 2 με έπαθλο άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα όμως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές φαίνεται να βρήκαν έναν άξιο αντίπαλο. Ενώ έχουμε ήδη δει μια τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από την Google να νικά τους παίκτες AlphaGo Shogi, Chess and Go, το Dota 2 είναι “πολύ πιο περίπλοκο από τα παραδοσιακά επιτραπέζια παιχνίδια όπως το Chess and Go”, έγραψε ο Musk στο Twitter..

OpenAI bot ενάντια σε επαγγελματίες παίκτες Dota 2

OpenAI Πέντε ήττες Dota 2 Weltmeister Team OG ομάδα weltmeister εναντίον του open ai

Τα παιχνίδια στρατηγικής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκαλύψετε στον κόσμο τι μπορεί να κάνει ήδη η AI

Το Dota 2 είναι ένα MOBA (Multiplayer Online Battle Arena). Είναι λοιπόν ένα παιχνίδι στρατηγικής όπου οι παίκτες πρέπει να συντονίζονται μεταξύ τους για να επιτύχουν στρατηγικούς στόχους. Το Dota 2 είναι ένα πολύπλοκο παιχνίδι με επιθετικές και ουδέτερες μονάδες ελεγχόμενες από υπολογιστή, περισσότερους από 100 πιθανούς «ήρωες» για να διαλέξετε, μια οικονομία εντός παιχνιδιού και έναν μεγάλο χάρτη στον οποίο οι παίκτες παλεύουν για να καταστρέψουν τη βάση του εχθρού ταυτόχρονα ώρα για προστασία από επιθέσεις.

Κάθε οπαδός του MOBA γνωρίζει αυτήν την παγκοσμίως γνωστή ομάδα

Το OpenAI Five νίκησε την Dota 2 World Champion Team OG την επαγγελματική ομάδα από το eports

Στον τελικό, κάθε ομάδα είχε μόνο 17 ήρωες για να διαλέξει. Το OpenAI επέλεξε τη λεγόμενη λειτουργία “Captain’s Draft”, στην οποία κάθε ομάδα μπορούσε να αποκλείσει στρατηγικά ορισμένους ήρωες. Το OpenAI απενεργοποίησε επίσης πρόσθετες λειτουργίες πρόσκλησης και ψευδαίσθησης (πρόσκληση μοναδικών πλασμάτων και αντιγράφων ήρωα) για τις οποίες το σύστημα δεν έχει εκπαιδευτεί ακόμη. Μέσα στα απλοποιημένα όρια του παιχνιδιού, το OpenAI Five ήταν ένας εκπληκτικός θρίαμβος.

Η λειτουργία 5v5 ήταν κάπως περιορισμένη, σύμφωνα με τις δυνατότητες του bot

Το OpenAI Five νίκησε την Dota 2 World Champion Team OG η ομάδα παλεύει ενάντια στο bot

Στο πρώτο παιχνίδι, η OpenAI εξέπληξε τον OG και κέρδισε μέσα από μια σειρά επιθετικών τακτικών. Το πρόγραμμα επέλεξε να συμπεριλάβει τις δαπάνες στο νόμισμα του παιχνιδιού για να αναβιώσει ήρωες αμέσως μετά το θάνατο. Στο δεύτερο παιχνίδι, το OpenAI είχε ακόμα καλύτερη απόδοση. Το bot κέρδισε ένα τεράστιο κεφάλι στα πρώτα λεπτά και πήρε τη νίκη σε μόλις 25 λεπτά. Το ζυγό παιχνίδι διαρκεί συνήθως 45 λεπτά.

Το OpenAI έδειξε επίσης μια βαθιά στρατηγική κατανόηση. Όταν οι σχολιαστές ισχυρίστηκαν ότι το παιχνίδι ήταν ομοιόμορφο, το OpenAI δήλωσε ότι είδε 95 τοις εκατό πιθανότητες νίκης.

Στις 13 Απριλίου, το OpenAI Five Finals συγκέντρωσε 100.000 θεατές σε ζωντανή ροή

Το OpenAI Five νίκησε την Dota 2 World Champion Team OG το διεθνές παγκόσμιο πρωτάθλημα

Το OpenAI Five νίκησε την Dota 2 World Champion Team OG Βιώστε το παγκόσμιο πρωτάθλημα από κοντά

Το OpenAI απορροφά νέες δεξιότητες με εκπληκτικό ρυθμό

Το νέο bot Open Open έχει παίξει το Dota 2 για 45.000 χρόνια στους 10 μήνες που ήταν ενεργό για να επιτύχει το τρέχον επίπεδο απόδοσης. Σύμφωνα με Γκρεγκ Μπρόκμαν, ο επικεφαλής τεχνολογικός υπεύθυνος της OpenAI, το bot “εκπαιδεύτηκε μόνο στο αυτοπαιχνίδι”. Το πρόγραμμα έπαιζε ασταμάτητα ενάντια σε ένα αντίγραφο του εαυτού του, οπότε πάντα ένας ισοδύναμος αντίπαλος.

Η ομάδα του OpenAI έχει εργαστεί σκληρά σε ένα bot ικανό να κερδίσει κορυφαίους επαγγελματίες παίκτες 1v1. Τελικά το bot ξεκίνησε Danylo “Dendi” Ishutin επάνω, κερδίζοντας τον Ουκρανό επαγγελματία παίκτη δύο φορές πριν αποκλειστεί ο Ισουτίν. «Το bot είναι ένας πραγματικά διασκεδαστικός και απαιτητικός αντίπαλος. Είμαι σίγουρος ότι είναι δυνατόν να τον νικήσουμε. Δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο για ακόμη και μικρά λάθη », έγραψε ο Ishutin στο Twitter μετά τον αγώνα. «Νομίζω ότι τα πρώτα επίπεδα είναι τα πιο σημαντικά για να διατηρήσουμε το προβάδισμα. Ωστόσο, ήταν πολύ διασκεδαστικό να παίζεις στη σκηνή! »Ο Ishutin πρόσθεσε ότι ήταν« φανταστικό αυτό που αναμένεται στο μέλλον με όλες αυτές τις τεχνολογίες ».

Ο Dendi θεωρείται ένας από τους πιο δημιουργικούς σόλο παίκτες της Dota ποτέ

Το OpenAI Five νίκησε την Dota 2 World Champion Team OG dendi εναντίον του bot openai

Η ομαδική εργασία μεταξύ ενός bot και ανθρώπινων παικτών θα είναι σύντομα δυνατή

Το OpenAI κάλεσε επίσης άλλους επαγγελματίες να δοκιμάσουν το bot. “Πολλοί επαγγελματίες ήθελαν να συνεχίσουν να παίζουν το bot και μίλησαν για τη χρήση του ως μέρος της προπονητικής τους ρουτίνας”, δήλωσε ο Brockman, αν και “οι ερασιτέχνες παίκτες απολάμβαναν επίσης να παίζουν εναντίον του”.

Ο θρίαμβος του OpenAI απέναντι σε μια επαγγελματική ομάδα Dota 2 δεν είναι καν η πρώτη τέτοια διοργάνωση φέτος. Τον Ιανουάριο, οι DeepMind έδειξαν το bot τους, το οποίο ανταγωνίστηκε με τους επαγγελματίες στο MOBA Starcraft. Κέρδισε τα παιχνίδια του 10 με 1!

Στο Twitter, ο Musk ευχαρίστησε τη Microsoft “για τη χρήση της πλατφόρμας υπολογιστικού cloud Azure”. Στο μέλλον, η OpenAI θα ήθελε να «ενώσει την τεχνητή νοημοσύνη και τους ανθρώπους σε μια ομάδα και να επιτύχει ένα επίπεδο απόδοσης που κανένας από τους δύο δεν θα μπορούσε να επιτύχει μόνος του», λέει ο Brockman. «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελής για την ανθρωπότητα. Ωστόσο, χρειάζεται θεμελιώδης πρόοδος για να δούμε τι είναι πραγματικά ικανό ». Το OpenAI θα είναι σύντομα δημόσιο Λειτουργία “Arena” δωρεάν, το οποίο θα είναι ανοιχτό για τρεις ημέρες από τις 18 Απριλίου.

Το International πραγματοποιείται φέτος στη Σαγκάη

Το OpenAI Five νίκησε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ομάδα Dota 2 φέτος στη Σαγκάη

OpenAI Πέντε ήττες Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ομάδα Dota 2 OG η διεθνή προσέλκυσε χιλιάδες θαυμαστές κάθε χρόνο