Κάθε χρόνο διάσημα περιοδικά όπως το Forbes και το Businessinsider δημοσιεύουν τη λίστα με τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο και, κατά συνέπεια, τη λίστα των υπερ-πλούσιων ιδιοφυών υψηλής τεχνολογίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για καινοτόμους στη βιομηχανία και διευθύνοντες συμβούλους των μεγαλύτερων και παγκοσμίως γνωστών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που δίνουν τον τόνο στις πιο προηγμένες τεχνολογίες. Προκειμένου να δημιουργηθεί η κατάταξη, περισσότερα από 100 άτομα με τη μεγαλύτερη επιρροή και πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας εξετάστηκαν και βαθμολογήθηκαν σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια σε τέσσερις κύριους τομείς. Αυτά είναι η οικονομική δύναμη, ηγεσία, επικαιρότητα και αντίκτυπος. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε το “The Big Five”, τις 5 υπερ-πλούσιες ιδιοφυίες υψηλής τεχνολογίας και δύο ακόμη αγαπημένα από αυτόν τον κλάδο, τα οποία όλος ο κόσμος γνωρίζει και λατρεύει. Εξηγούμε επίσης σε τι βασίζεται ο πλούτος σας. Είστε περίεργοι να μάθετε ποιοι βρίσκονται σε αυτήν τη λίστα;?

 Ο Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των υπερ-πλούσιων ιδιοφυών υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο.

Υψηλή τεχνογνωσία ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Bill Gates

  • Οι πέντε υπερ-πλούσιες ιδιοφυίες υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο

 

Μπιλ Γκέιτς – 96,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Το 1975, ο 62χρονος Μπιλ Γκέιτς ίδρυσε τη Microsoft με τον παιδικό του φίλο Πολ Άλεν. Το ίδρυσε σε μια εμβληματική εταιρεία λογισμικού και είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή αξία 96,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έχει δωρίσει ένα μεγάλο μέρος αυτού (65 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, καθιστώντας τον έναν από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους στον κόσμο. Αν και εξακολουθεί να είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Microsoft, δεν συμμετέχει πλέον ενεργά εκεί.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο φαίνεται περισσότερο από ταπεινός στην καθημερινή ζωή.

Ο ιδιοφυής υψηλής τεχνολογίας Bill Gates στην καθημερινή ζωή

Αντίθετα, ο Γκέιτς είναι αποφασισμένος να δωρίσει τον πλούτο του. Μαζί με τη σύζυγό του Melinda ίδρυσε μια από τις πιο ισχυρές φιλανθρωπικές οργανώσεις στον κόσμο και συνεχίζει να την αναπτύσσει. Το “Foundationδρυμα Bill and Melinda Gates” ιδρύθηκε το 2000 και τώρα βοηθά συνεχώς στην καταπολέμηση ασθενειών που είναι δύσκολο να θεραπευτούν, όπως ο HIV, η ελονοσία και πολλές άλλες μολυσματικές ασθένειες, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες. Υποστηρίζουν επίσης πρωτοβουλίες αγροτικής ανάπτυξης, έκτακτη βοήθεια, παγκόσμιες βιβλιοθήκες και καταπολεμούν την αστική φτώχεια και προωθούν τη γενική εκπαίδευση. Η ιδέα του Bill Gates είναι να το χρησιμοποιήσει για να ενθαρρύνει περισσότερους δισεκατομμυριούχους να συμμετάσχουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Εν τω μεταξύ έχει βρει πολλούς οπαδούς.

Ο Τζεφ Μπέζος έκανε την Amazon υπερδύναμη στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο.

Η ιδιοφυΐα υψηλής τεχνολογίας Jeff Bezos Amazon υπερδύναμη στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο

  • Τζεφ Μπέζος – 81,7 δισ. Δολάρια

Το Amazon.com είναι μια αδιαμφισβήτητη υπερδύναμη στο ηλεκτρονικό εμπόριο και ο ιδρυτής της εταιρείας Jeff Bezos έγινε διάσημος για τις ιδέες του για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Κάθε χρόνο η εταιρεία πραγματοποιεί όλο και μεγαλύτερες πωλήσεις και κέρδη, ξεπερνώντας ακόμη και τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι μετοχές της Amazon εκτοξεύτηκαν στα ύψη, καθιστώντας τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Jeff Bezos πιο πλούσιο και πιο πλούσιο. Παρά τις αρνητικές αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, ο Μπέζος ισχυρίζεται ότι η εταιρεία συνεχίζει να είναι επιτυχημένη.

Τώρα, ο Μπέζος ηγείται της ανάπτυξης των Amazon Web Services, της βιομηχανίας υπολογιστικών νέφων της εταιρείας, ανακοίνωσε ένα σχέδιο παράδοσης δεμάτων μεγάλης ταχύτητας χρησιμοποιώντας drones και άνοιξε το πρώτο βιβλιοπωλείο της Amazon από τούβλα και κονιάματα στο Σιάτλ.

Η ιδιωτική διαστημική εταιρεία του Μπέζος Blue Origin ιδρύθηκε το 2000 και έχει ήδη εκτοξεύσει με επιτυχία το πρώτο της διαστημικό σκάφος. Μπορούμε να περιμένουμε πιο ενδιαφέροντα νέα από τον Jeff Bezos τα επόμενα χρόνια.

Ο Τζεφ Μπέζος έχει ακόμα πολλές νέες και καινοτόμες ιδέες που θέλει επίσης να υλοποιήσει.

Ο ιδιοφυής υψηλής τεχνολογίας Jeff Bezos πολλές καινοτόμες ιδέες

Το Facebook είναι σήμερα το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο.

Ο ιδιοκτήτης υψηλής τεχνολογίας Mark Zuckerberg ιδρυτής του Facebook

  • Mark Zuckerberg- 61,7 δισεκατομμύρια δολάρια

 

Ο νεότερος από τις ιδιοφυίες υψηλής τεχνολογίας, ο Mark Zuckerberg (34 ετών) είναι ο ιδρυτής του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο. Είχε μια δύσκολη αλλά επιτυχημένη χρονιά. Το Facebook επικρίθηκε για τη διάδοση «fake news» στο δίκτυο. Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο ιστότοπός του είχε 1 δισεκατομμύριο χρήστες σε μία ημέρα και 8 δισεκατομμύρια προβολές βίντεο την ημέρα. Η μετοχή της εταιρείας αυξάνεται περίπου στο 40%. Ως αποτέλεσμα, η καθαρή αξία του Mark Zuckerberg αυξήθηκε επίσης υψηλά.

 Ο Mark Zuckerberg είναι μια πραγματική ιδιοφυΐα υψηλής τεχνολογίας.

Ο ιδιοφυής υψηλής τεχνολογίας, Mark Zuckerberg, ίδρυσε το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook

Ο ιδρυτής του Facebook συνεχίζει να επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια από τον προσωπικό του πλούτο στην εκπαίδευση. Το 2010, μαζί με τη σύζυγό του, Priscilla, ίδρυσαν έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τη βελτίωση της σχολικής εκπαίδευσης και μια εταιρεία που προωθεί την εξατομικευμένη εκπαίδευση.

 Ένας άλλος από τους δύο ιδιοφυείς υψηλής τεχνολογίας και ιδρυτής της Google – ο Larry Page.

Ο ιδιοφυής υψηλής τεχνολογίας Larry Page ιδρυτής της Google

 Για τον Σεργκέι Μπριν, η φιλία του με τον Λάρι Πέιτζ είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Ο ιδιοφυής υψηλής τεχνολογίας Σεργκέι Μπριν είναι ένας από τους ιδρυτές της Google

  • Οι ιδιοφυΐες υψηλής τεχνολογίας Larry Page και Sergey Brin έχουν 51,5 δισεκατομμύρια δολάρια και 50,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα

 

Ο Larry Page και ο Sergey Brin είναι και οι δύο συνιδρυτές της Google. Συναντήθηκαν στο Στάνφορντ, όπου και οι δύο έλαβαν το διδακτορικό τους. Τρία χρόνια μετά τις σπουδές εκεί, η Google δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Φέρνει δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις στους ιδρυτές της. Πριν από δύο χρόνια, ο Larry Page και ο Sergey Brin ανακοίνωσαν μια μαζική αναδιάρθρωση της Google. Δημιουργήθηκε μια νέα εταιρεία χαρτοφυλακίου που ονομάζεται Alphabet, την οποία ηγείται ο Μπριν ως Πρόεδρος και ο Πέιτζ ως Διευθύνων Σύμβουλος. Όλες οι άλλες εταιρείες της Google, όπως η Nest και η Google X, είναι πλέον ξεχωριστές εταιρείες κάτω από την ομπρέλα της Alphabet. Περίπου 100.000 εργαζόμενοι εργάζονται εκεί. Ο όμιλος τεχνολογίας πέτυχε πωλήσεις 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2017.

 Ο Larry Page και ο Sergey Brin ανέπτυξαν το Google στη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο.

Η ιδιοφυΐα υψηλής τεχνολογίας Sergey Brin Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Google στον κόσμο

  • Τα δύο αγαπημένα μας μεταξύ των ιδιοφυών υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο

Ο Jack Ma, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Alibaba και ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, συγκαταλέγονται στους διάσημους καινοτόμους και ταυτόχρονα τις υπερ-πλούσιες ιδιοφυίες υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο. Σκοράρουν με την καινοτόμο σκέψη και το μοναδικό επιχειρηματικό πνεύμα τους.

Από πρώην καθηγητή Αγγλικών έως υπερπλούσιο γίγαντα υψηλής τεχνολογίας.

Ο ιδιοφυής υψηλής τεχνολογίας Jack Ma από πρώην καθηγητή Αγγλικών σε διαδικτυακό γίγαντα

Jack Ma – 37,3 δισ. αμερικάνικο δολλάριο

Ο πρώην καθηγητής Αγγλικών Jack Ma είναι τώρα ο δεύτερος ψηλότερος άντρας στην Κίνα. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Alibaba ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία China Pages το 1995 με τη βοήθεια δανείων και προσωπικών αποταμιεύσεων από τους γονείς του. Το 1999, η Ma ίδρυσε τον πολύ επιτυχημένο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba με κεφάλαιο εκκίνησης 60.000 δολαρίων ΗΠΑ. Σήμερα έχει 37,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Δεν ανησυχεί καθόλου καθώς η Alibaba εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο και αναμένεται να γίνει ισχυρότερη. Τον Σεπτέμβριο του 2018, στα 54α γενέθλιά του, ο Τζακ Μα ανακοίνωσε ότι ήθελε να παραιτηθεί από τις διαδικτυακές συναλλαγές και να συνεχίσει να ασχολείται με εκπαιδευτικά θέματα.

 Φιλανθρωπός και ιδιοφυΐα υψηλής τεχνολογίας εντάχθηκαν σε ένα!

Η ιδιοφυΐα υψηλής τεχνολογίας Elon Musk Philanthropist και η ιδιοφυΐα εντάχθηκαν σε ένα

Έλον Μασκ – 21,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο άνθρωπος που πιστεύει ότι «δεν υπάρχει επιχείρηση, μόνο η επιδίωξη ενός στόχου» έχει επενδύσει, ιδρύσει και λειτουργήσει 18 εταιρείες μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων δύο από τις πιο καινοτόμες τεχνολογικές εταιρείες της Αμερικής: την Tesla Motors και την SpaceX. Εργάζεται για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στη γη και στο διάστημα. Ο Μασκ έχει μια αυξανόμενη περιουσία που του επιτρέπει να πειραματιστεί με τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Πριν από τρία χρόνια, ανακοίνωσε στο Twitter ότι θα κατασκευάσει μια δοκιμαστική πίστα Hyperloop πέντε μιλίων όπου μαθητές και εταιρείες θα δοκιμάσουν τις ιδέες τους για το σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας. Επίσης δώρισε πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια στο Future of Life, ένα ίδρυμα που στοχεύει να διατηρήσει την τεχνητή νοημοσύνη ασφαλή και χρήσιμη για τον άνθρωπο.

Ο Έλον Μασκ έχει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων – από μελλοντικές μεταφορές έως τεχνητή νοημοσύνη.

Η ιδιοφυΐα υψηλής τεχνολογίας Elon Musk ενδιαφέρει ευέλικτα τη μεταφορά της μελλοντικής τεχνητής νοημοσύνης

 Ο Τζακ Μα είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα.

Ο ιδιοφυής υψηλής τεχνολογίας Jack Ma ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα

 Υπάρχει πολλή δουλειά πίσω από την επιτυχία των ιδιοφυών υψηλής τεχνολογίας.

Ο ιδιοφυής υψηλής τεχνολογίας Larry Page Jeff Bezos στη συνέντευξη Τύπου