Ο επιχειρηματίας και εφευρέτης Elon Musk, τον οποίο συνδέουμε κυρίως με την εγκατάσταση του διαδικτυακού συστήματος πληρωμών Pay Pal, την ιδιωτική διαστημική εταιρεία SpaceX και τον κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, έχει ένα νέο, πολύ καινοτόμο έργο. Πρόκειται για την ελαχιστοποίηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε μεγάλες πόλεις χρησιμοποιώντας υπόγειο σύστημα σήραγγας υψηλής ταχύτητας. Όλα ξεκίνησαν το 2016 και είναι ακόμα περισσότερο ένα όραμα που υλοποιείται αργά αλλά σίγουρα. Επειδή πρόσφατα το πρώτο τμήμα της σήραγγας άνοιξε για δοκιμαστικά.

Το αφεντικό της Tesla, Έλον Μασκ, δεν σταματά ποτέ με τα καινοτόμα οράματά του

elon musk tesla

Η Boring Company υποτίθεται ότι θα κάνει το έργο πραγματικότητα

2016δη από το 2016, ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση της The Boring Company, η οποία θα φροντίσει για την υλοποίηση του υπόγειου έργου κατά της συμφόρησης. Η βασική ιδέα είναι: να μετακινήσετε την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης του Λος Άντζελες υπόγεια χρησιμοποιώντας ένα σύστημα σήραγγας.

Ένα θαρραλέο εγχείρημα που όχι μόνο ακούγεται επαναστατικό και εξαιρετικά καινοτόμο, αλλά θα πάρει και πολύ χρόνο. Μια ειδική μηχανή γεώτρησης υποτίθεται ότι σκάβει και σκληραίνει τις σήραγγες ταυτόχρονα. Επιπλέον, κατασκευάζονται τούβλα από το ανασκαμμένο υλικό, τα οποία με τη σειρά τους χρησιμοποιούνται για διάφορα κτίρια. Η βιωσιμότητα έχει την υψηλότερη προτεραιότητα σε κάθε λεπτομέρεια.

Η Boring Company δείχνει τους μυς της

elon musk η βαρετή σήραγγα της εταιρείας ενάντια στο μποτιλιάρισμα

Ειδικά μηχανήματα γεώτρησης για τέλειες σήραγγες υψηλής ταχύτητας

έργο τούλον σήραγγας Έλον

Elon Musk Tunnel Vision

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που περνούν μέσα από τις σήραγγες με ταχύτητα πάνω από 200 χλμ. / Ώρα οδηγούνται πρώτα σε ειδικές εξέδρες στο δρόμο όταν είναι απαραίτητο και έτσι κατεβαίνουν στη σήραγγα. Η αυτόματη επιτάχυνση συμβαίνει μέσω του αυτόματου πιλότου. Αυτά, με τη σειρά τους, είναι πλήρως εξοπλισμένα με κάμερες και αισθητήρες για να κάνουν το ταξίδι στο υπόγειο απόλυτα ασφαλές. Το σχέδιο είναι να χτιστεί ένα ολόκληρο δίκτυο σηράγγων κάτω από το Λος Άντζελες και να συντομευθούν πολύ οι διαδρομές των αυτοκινήτων. Περίπου 45 λεπτά, μόνο 5 πρέπει να γίνουν.

Το πρώτο τμήμα των 1,8 χιλιομέτρων έχει ήδη ανακοινωθεί από το αφεντικό της Tesla Musk ως τελειωμένο και το δεύτερο θα πρέπει να είναι υπό κατασκευή. Παρόλο που το έργο δεν έχει ακόμη επίσημη οικοδομική άδεια και θα κοστίσει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια ανά χιλιόμετρο, ο Έλον Μασκ δείχνει με τις πρώτες δοκιμές και τα teasers ότι είναι πολύ σοβαρός για το υπόγειο τούνελ υψηλής ταχύτητας.

Ειδικές πλατφόρμες διασώζουν τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα από μποτιλιάρισμα

elon musk anti jam tunnel idea

Στη συνέχεια μπαίνει στο τούνελ

anti jam tunnel elon musk project

Και πάμε!

σήραγγα elon musk κάτω από το Λος Άντζελες

Ο άνθρωπος που έχει κατασκευάσει εδώ και καιρό ρουκέτες και αυτοκινούμενα αυτοκίνητα δεν φοβάται να κατακτήσει και την υπόγεια σφαίρα. Άλλωστε, έχει ανακοινώσει προ πολλού ότι είχε αρκετή τρομερή κίνηση στο Λος Άντζελες και ότι η μόνη λύση βρίσκεται κάτω από την ίδια την πόλη.

      elon musk τούνελ η βαρετή εταιρεία

καινοτομία σήραγγας elon musk ενάντια στην κυκλοφοριακή συμφόρηση  σήραγγα υψηλής ταχύτητας από Μόσχος Έλον