Το να αφήσετε τον κλιματισμό ενεργοποιημένο ή να βάλετε και να αφαιρέσετε επιπλέον στρώματα ρούχων δεν είναι πάντα ο πιο πρακτικός ή βολικός τρόπος για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας. Δεν θα ήταν ευκολότερο αν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια έξυπνη φορετή τεχνολογία για να λύσετε το πρόβλημα; Το τελευταίο ερευνητικό έργο της Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο ελπίζει να λύσει αυτό το πρόβλημα με έξυπνα ρούχα.

Αυτά τα μικροσκοπικά σημεία μπορούν να δροσίσουν ή να ζεστάνουν τη θερμοκρασία σας σε λίγα λεπτά

Τα έξυπνα ρούχα του μέλλοντος μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας με τεχνολογία ψύξης για το καλοκαίρι

Οι μηχανικοί στο πανεπιστήμιο έχουν αναπτύξει φορετή τεχνολογία που μπορούν να ενσωματώσουν σε μελλοντικά ρούχα. Αυτά τα έξυπνα ρούχα θα πρέπει στη συνέχεια να μπορούν να εξασφαλίζουν τέλεια θερμοκρασία και να εξοικονομούν ενέργεια από την υπερβολική χρήση κλιματισμού ή θέρμανσης. Η τεχνολογία είναι κάπως έτσι Εμβρυο, Αρχικά αναπτύχθηκε από μια ερευνητική ομάδα στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Σε αντίθεση με αυτό το gadget, ο λεκές UC San Diego προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε πολλά διαφορετικά είδη ένδυσης. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την ντουλάπα σας για καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας.

Μια τέτοια τεχνολογία θα ήταν τέλεια για το καλοκαίρι

Τα έξυπνα ρούχα του μέλλοντος μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας - το πρωτότυπο βραχιόλι που ρυθμίζει τη θερμοκρασία

Τα έξυπνα ρούχα του μέλλοντος μπορούν να φέρουν επανάσταση στον κόσμο της μόδας

“Αυτός ο τύπος συσκευής μπορεί να βελτιώσει την προσωπική σας θερμική άνεση είτε είστε έξω σε μια ζεστή μέρα είτε αισθάνεστε κρύο στο γραφείο σας”, δήλωσε ο Renkun Chen, επικεφαλής του έργου και καθηγητής μηχανικής και αεροδιαστημικής μηχανικής στο UC San Diego.

Η ομάδα ελπίζει να κυκλοφορήσει έξυπνα ρούχα στο εγγύς μέλλον

Τα έξυπνα ρούχα του μέλλοντος μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός σας και τη νέα τεχνολογία

Ο λεκές αποτελείται από ειδικά θερμοηλεκτρικά κράματα που εισάγονται μεταξύ ελαστικών ελαστομερών πλακών. Σε δοκιμές με ένα πρωτότυπο βραχιόλι, οι μηχανικοί έδειξαν πώς η τεχνολογία τους μπορεί να δροσίσει το δέρμα μέσα σε λίγα λεπτά. Δεδομένου ότι ο στόχος είναι η δημιουργία έξυπνων ρούχων, οι λεκέδες έχουν σχεδιαστεί για να τους επιτρέπουν να τεντώνονται και να λυγίζουν χωρίς να καταστρέφονται ή να επηρεάζονται οι λειτουργίες ψύξης και θέρμανσης. Το gadget τροφοδοτείται επίσης από μια ευέλικτη μπαταρία.

Το gadget πέρασε τέλεια τις δοκιμές

Τα έξυπνα ρούχα του μέλλοντος μπορούν να ρυθμίσουν το βραχιόλι θερμοκρασίας του σώματός σας που κρυώνει στη δοκιμή

Απώτερος στόχος είναι να συνδέσετε πολλά μπαλώματα για να δημιουργήσετε κομψά και άνετα έξυπνα ρούχα ταυτόχρονα. Η ομάδα εκτιμά ότι θα χρειαστούν περίπου 144 λεκέδες για να δημιουργηθεί ένα γιλέκο ψύξης. Αυτό θα χρησιμοποιήσει περίπου 26 watts συνολικά για να διατηρήσει ένα άτομο δροσερό σε μια μέση ζεστή μέρα. Είναι πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό να δροσίζετε άτομα από ένα μεγάλο δωμάτιο. Οι ερευνητές ελπίζουν να εμπορευματοποιήσουν την τεχνολογία σε λίγα χρόνια.

Τα έξυπνα ρούχα του μέλλοντος μπορούν να ρυθμίσουν το βραχιόλι θερμοκρασίας του σώματός σας που ρυθμίζει τη θερμοκρασία σας