Ένα διάσημο Μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Σύμφωνα με αυτό, περίπου το 47% των διαθέσιμων θέσεων εργασίας θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν τα επόμενα 15 περίπου χρόνια. Οι δημιουργικοί άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι έχουν το επαγγελματικό πάνω χέρι. Αλλά ζωγράφοι, ποιητές, συγγραφείς, κωμικοί, μουσικοί, ακόμη και σχεδιαστές πρέπει να είναι προσεκτικοί στην αισιοδοξία τους. Τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν ήδη φέρει επανάσταση σε πολλά δημιουργικά πεδία, τόσο ως βοηθητικά εργαλεία όσο και ως καλλιτεχνικοί ανταγωνιστές. Ακολουθούν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη εισβάλλει στον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού, αμφισβητώντας τον ορισμό της δημιουργικότητας.

Μπορούν τα ρομπότ να είναι δημιουργικά?

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στο πορτρέτο καλλιτεχνών ρομπότ τέχνης

Βαφή με αριθμούς

Πέρυσι, ένας πίνακας που δημιουργήθηκε με AI πωλήθηκε στη δημοπρασία του Christie’s για 432.500 δολάρια. Η γαλλική καλλιτεχνική συλλογή Obvious δημιούργησε το έντυπο πορτρέτο του Edmund de Belamy χρησιμοποιώντας το GAN (γενεσιουργό εχθρικό δίκτυο), το οποίο ζωγραφίζει αναλύοντας 15.000 πορτρέτα από το 14ο.

και τον 20ο αιώνα.

Συνιδρυτές του πορτραίτου Obvious Pierre Fautrel και Edmund de Belamy

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στις τέχνες που δημιούργησε τη ζωγραφική

Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ηλεκτρονική μουσική

Σε ένα χρόνο οι πιο παραγωγικοί μουσικοί καταφέρνουν να βγάλουν ένα στούντιο άλμπουμ ή ίσως δύο. δεν Auxuman αλλά. Αφιερωμένη στη δημιουργία της επόμενης γενιάς εικονικών διασκεδαστών, αυτή η εταιρεία κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ στις 27 Σεπτεμβρίου. Από εδώ, υπόσχεται να βγάζει νέα μουσικά άλμπουμ που δημιουργούνται από AI κάθε μήνα, τα οποία θα ανεβαίνουν στο YouTube, το Soundcloud και σε διάφορες πλατφόρμες ροής.

Μια ολόκληρη μπάντα μουσικών AI, ο καθένας με το δικό του μουσικό στυλ

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στις τέχνες Auxaman μουσικός ai

Ρομπότ συγγραφέας και ποιητής

Η AI κατακτά επίσης αργά τον κόσμο της λογοτεχνίας. Πάρτε, για παράδειγμα, τον συγγραφέα Robin Sloan. Γράφει το τελευταίο του μυθιστόρημα μαζί με ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που ολοκληρώνει τις προτάσεις του όταν χρειάζεται μια δημιουργική σπίθα.

Μια ομάδα ερευνητών από τη Microsoft και το Πανεπιστήμιο του Κιότο ανέπτυξαν επίσης τον ποιητή AI αρκετά καλό για να ξεγελάσει τους διαδικτυακούς κριτές. Η τεχνητή νοημοσύνη έμαθε συσχετισμούς μεταξύ εικόνας και κειμένου από χιλιάδες φωτογραφίες, περιγραφές και ποιήματα. Δεν έχετε πειστεί ακόμα; Παίξε ένα παιχνίδι Μποτ ή όχι, για να δείτε αν μπορείτε να αναγνωρίσετε τα ποιητικά έργα μιας τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Robin Sloan χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα υπολογιστή που δημιούργησε για να γράψει το τελευταίο του μυθιστόρημα

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στις τέχνες Robin Sloan ai Romanist

Αυτό το σύντομο ποίημα γράφτηκε από AI με βάση την εικόνα και την περιγραφή

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στις τέχνες Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ποιήματα

Αλγόριθμος χιούμορ

Εάν η τεχνητή νοημοσύνη έχει κυριαρχήσει στις περιπλοκές της ποίησης, θα μπορούσε να μάθει να μας κάνει να γελάμε και εμείς; Οι ερευνητές και οι κωμικοί αυτοσχεδιασμού Piotr Mirowski και Kory Mathewson προσπαθούν να πετύχουν αυτό. Το KI A.L.Ex έχει εκπαιδευτεί σε υπότιτλους από 100.000 ταινίες για να δημιουργήσει αστεία κατά τη διάρκεια των παραστάσεών τους. Ο Mirowski περιγράφει το ρομπότ του ως “εντελώς μεθυσμένος κωμικός που είναι τυχαία αστείος”.

Τα ρομπότ δεν είναι ακόμη τέλειοι κωμικοί, αλλά ήρθε η ώρα

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στους καλλιτέχνες κωμικούς και ερευνητές με ρομπότ

Γλυπτά σκέψης

Για το Mobile World Congress 2017, αρχιτεκτονικοί σχεδιαστές συνεργάστηκαν με το γνωστικό σύστημα Watson για να δημιουργήσουν το The First Thinking Sculpture. Είναι το πρώτο γλυπτό που επιλέγει τα δικά του υλικά, σχήματα και χρώματα. Το γλυπτό ύψους τεσσάρων μέτρων έχει δομική επιφάνεια κατασκευασμένη από πάνω από 1200 μοναδικά σωματίδια αλουμινίου και θυμίζει έργα του Αντόνι Γκαουντί. Ωστόσο, είναι εντελώς ανεξάρτητο.

Εμπνευσμένο από τον Gaudi, δημιουργημένο με AI

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στις τέχνες, τα γλυπτά της Watson ai

Η Amazon δημιουργεί σχεδιαστές μόδας AI

Το Amazon δεν είναι συνώνυμο της υψηλής μόδας. Ωστόσο, η εταιρεία μπορεί να πρωτοστατήσει όταν πρόκειται για την αντικατάσταση στιλιστών και σχεδιαστών με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης. Οι ερευνητές στο Amazon διερευνούν αυτήν τη στιγμή την προοπτική συλλογής εικόνων συγκεκριμένου στυλ μόδας και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αλγόριθμο για τη δημιουργία παρόμοιων αλλά νέων σχεδίων με βάση αυτές τις εικόνες.

Η εμβέλεια της τεχνολογίας θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης σε δημιουργικούς τομείς σίγουρα συζητείται έντονα. Από γλυπτά σκέψης που χτίζονται μόνοι τους μέχρι μυθιστορήματα που χειρίζονται η τεχνητή νοημοσύνη μέχρι το σχέδιο μόδας. Απλώς δεν υπάρχει πλέον μια μορφή τέχνης που ένα ρομπότ δεν μπορεί να μιμηθεί.

Αυτά τα φανταχτερά ρούχα δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στις τέχνες, η AI δημιούργησε ρούχα μόδας