Η Porsche, κατασκευαστής κορυφαίων σπορ αυτοκινήτων υψηλής απόδοσης, ανοίγει νέους δρόμους. Η μάρκα παρουσίασε πρόσφατα ένα διαστημόπλοιο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Lucasfilm. Με το όνομα Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter, το μοντέλο μήκους 1,5 μέτρου θα παρουσιαστεί στην πρεμιέρα της ταινίας Star Wars: The Rise of Skywalker στο Λος Άντζελες αργότερα αυτόν τον μήνα.

The Pegasus: ένα νέο εμβληματικό διαστημόπλοιο Star Wars?

Η Porsche και η Lucasfilm σχεδιάζουν ένα διαστημόπλοιο Star Wars φουτουριστικό και sci fi διαστημόπλοιο pegasus

Σπορ αυτοκίνητο στο διάστημα

Το έργο χρειάστηκε πάνω από δύο μήνες για να ολοκληρωθεί. Στην αρχική φάση, οι σχεδιαστές από την Porsche AG και η δημιουργική ομάδα για τις ταινίες Star Wars από τη Lucasfilm δούλεψαν τις αρχικές ιδέες και τα προσχέδια στα αντίστοιχα στούντιο σχεδιασμού τους στο Weissach της Γερμανίας και το Σαν Φρανσίσκο. Στη συνέχεια επεξεργάστηκαν τελικά μια ιδέα παραγωγής.

Σε αντίθεση με τους περιορισμούς στους οποίους συνήθως εκτίθενται οι σχεδιαστές οχημάτων, αυτό το διαστημόπλοιο άνοιξε όλες τις δυνατότητες για την ομάδα της Porsche. Ταυτόχρονα, αντιμετώπισαν νέες προκλήσεις. Δηλαδή ότι η δημιουργία ενός καθαρά εικονικού σχεδιασμού έχει τους δικούς του περιορισμούς. Το διαστημόπλοιο μπορεί να φανεί στην οθόνη μόνο σε δύο διαστάσεις, ενώ τα οχήματα είναι τρισδιάστατα. Τα διαστημόπλοια είναι εγγενώς δυναμικά οράματα που εμφανίζονται μόνο για λίγα δευτερόλεπτα και σε κίνηση στην οθόνη. Συνεπώς, ο σχεδιασμός πρέπει να κάνει μια ισχυρή πρώτη εντύπωση και να είναι αναγνωρίσιμος μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η συμμαχία σχεδιαστών

Η Porsche και η Lucasfilm σχεδιάζουν ένα διαστημικό σκάφος Star Wars Pegasus Starfighter

Ο σχεδιασμός συνδυάζει την φανταστική φαντασία του Star Wars και τα σχέδια της Porsche

“Ο σχεδιασμός του διαστημόπλοιου ταιριάζει αρμονικά με τον κινηματογραφικό κόσμο του Star Wars και ταυτόχρονα δείχνει σαφείς αναλογίες με τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό και τις αναλογίες της Porsche”, λέει ο Michael Mauer, Αντιπρόεδρος της Style Porsche στην Porsche AG. Εξηγεί το βασικό σχήμα της καμπίνας. «Στενεύει προς τα πίσω και μια πολύ χαρακτηριστική τοπογραφία από τη γραμμή του πιλοτηρίου μέχρι τις τουρμπίνες αποκαλύπτει οπτικούς παραλληλισμούς με τον εμβληματικό σχεδιασμό του 911 και του Taycan. Η πολύ συμπαγής διάταξη μεταδίδει δυναμισμό και ευκινησία και υπογραμμίζει τα προαναφερθέντα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Porsche ».

Η αυτοκινητοβιομηχανία ελπίζει να σκεφτείτε σπορ αυτοκίνητα όταν δείτε το Tri-Wing S91X Pegasus Starfighter

Η Porsche και η Lucasfilm σχεδιάζουν ένα διαστημόπλοιο Star Wars εμπρός εμπνευσμένο από pegasus taycan

Το Taycan – δείτε τις ομοιότητες?

Η Porsche και η Lucasfilm σχεδιάζουν ένα διαστημόπλοιο Star Wars με σπορ αυτοκίνητο εμπνευσμένο από την taycan

“Αυτή η συνεργασία είναι μια μεγάλη ευκαιρία να φέρει κοντά τη σχεδιαστική αισθητική της Porsche και του Star Wars”, δήλωσε ο Doug Chiang, Vice President και Executive Creative Director της Lucasfilm. «Το βρήκα δημιουργικά προκλητικό και εξαιρετικά εμπνευσμένο. Είναι συναρπαστικό να δίνουμε στο Star Wars ένα σχέδιο Porsche για να δημιουργήσουμε ένα νέο διαστημόπλοιο που θα μπορούσε να υπάρχει τόσο στη Γη όσο και στο κινηματογραφικό σύμπαν ».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια αυτοκινητοβιομηχανία συμμετέχει στην ανάπτυξη ενός διαστημόπλοιου Star Wars. Αυτή η συνεργασία θα μπορούσε σύντομα να πυροδοτήσει μια μεγάλη κινηματογραφική τάση.

Τα πίσω φώτα αντανακλούν τους προβολείς της Taycan

Η Porsche και η Lucasfilm σχεδιάζουν ένα διαστημόπλοιο Star Wars Pegasus starfighter lights taycan

Η Porsche και η Lucasfilm σχεδιάζουν ένα πιλότο καμπίνας διαστημόπλοιο Pegasus διαστημόπλοιο Star Wars