Η παλαιότερη Porsche, η οποία θα είναι η πρώτη που θα φέρει το εμπορικό σήμα, θα δημοπρατηθεί τον Αύγουστο σε μια ιστορική τιμή 20 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Αν ναι, θα ήταν επίσης η πιο ακριβή Porsche στον κόσμο.

Το σπορ αυτοκίνητο τύπου 64 από το 1939 είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που σχεδιάστηκαν από τον Ferdinand Porsche. Το μικροσκοπικό κουπέ θα έπρεπε να είχε πάρει έναν τεράστιο αγώνα δρόμου μήκους 1500 χιλιομέτρων από το Βερολίνο στη Ρώμη και έτσι να παρουσίαζε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο καλύτερο δυνατό φως. Ωστόσο, το ξέσπασμα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου έβαλε τέλος στο έργο. Dr. Η Porsche, η οποία είχε ήδη εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στο NSDAP, επικεντρώθηκε σε στρατιωτικά οχήματα, ιδίως, κατά τα χρόνια του πολέμου Δεξαμενή.

Ο τύπος 64 θα έπρεπε να ήταν αγωνιστικό αυτοκίνητο

Η παλαιότερη Porsche Type 64 δημοπρατείται για 20 εκατομμύρια δολάρια το αυτοκίνητο στον αγώνα

Το τέλος ενός έργου και η αρχή του επόμενου

Ο γιος του Φερδινάνδου, ο Φέρι, εντούτοις έφτιαξε δύο ακόμη αντίγραφα του Τύπου 64. Το σασί Νο 2 ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1939, αλλά λίγο αργότερα καταργήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen. Το σασί # 3 χρησιμοποίησε πολλά από τα εξαρτήματα του πρώτου αυτοκινήτου και ήταν έτοιμο τον επόμενο Ιούνιο.

Το αυτοκίνητο επέζησε του πολέμου και έμεινε στην οικογένεια της Porsche όταν μετακόμισαν στην Αυστρία. Το 1946 η Ferry έδωσε στον τύπο 64 το όνομα της εταιρείας, το κατέγραψε και το είχε το 1947 από τον Battista “Pinin” Farina, ο οποίος αργότερα έγινε ο Σχεδιαστικό σπίτι Pininfarina ιδρύθηκε, αποκαταστάθηκε.

Το αυτοκίνητο 80 ετών έχει αποδειχθεί άριστα

Η παλαιότερη Porsche Type 64 δημοπρατείται για 20 εκατομμύρια δολάρια seitenblick του 80χρονου αυτοκινήτου

Το Type 64 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που φέρει το όνομα της εταιρείας Porsche

Η παλαιότερη Porsche Type 64 θα δημοπρατηθεί για 20 εκατομμύρια δολάρια, τον αριθμό και το όνομα της Porsche

Ο τύπος 64 βασίζεται στο Volkswagen Beetle που σχεδιάστηκε από την Porsche, γνωστό τότε ως KdF-Wagen. Ωστόσο, το αμάξωμα είναι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο και εξοπλισμένο με αφαιρούμενα καλύμματα τροχών για μείωση της αντίστασης του αέρα. Ως αποτέλεσμα, ο τετρακύλινδρος κινητήρας απελευθέρωσε 28% περισσότερη ισχύ παρά τον μικροσκοπικό εξοπλισμό του 32 ίππων.

Παρόμοιο με ένα πρώην VW Beetle

Η παλαιότερη Porsche Type 64 δημοπρατείται για 20 εκατομμύρια δολάρια. Ο κινητήρας της παλαιότερης Porsche

Η παλαιότερη Porsche δεν αλλάζει χέρια σχεδόν

Αξιοσημείωτο είναι ότι η παλαιότερη Porsche Type 64 άλλαξε χέρια μόνο δύο φορές, λόγω της καταγωγής της. Ο Αυστριακός οδηγός αγώνων Otto Mathe αγόρασε το αυτοκίνητο το 1949 και το κράτησε για το υπόλοιπο της ζωής του, για 46 χρόνια. Το 1997 η παλαιότερη Porsche ήταν στα χέρια του Dr. Thomas Gruber, ένας από τους πιο σεβαστούς ειδικούς της Porsche στον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται τώρα στο Δημοπρασία RM Sotheby στο Μοντερέι, Καλιφόρνια, προσφορές.

Στα μέσα του 20ού αιώνα, τα αυτοκίνητα έμοιαζαν πολύ διαφορετικά από ό, τι σήμερα

Η παλαιότερη Porsche Type 64 δημοπρατείται για 20 εκατομμύρια δολάρια από το εσωτερικό

Η παλαιότερη Porsche Type 64 δημοπρατείται για 20 εκατομμύρια δολάρια · η παλιά πόρτα με υφασμάτινο κάλυμμα

Επομένως, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η εκτιμώμενη τιμή ενός τόσο σπάνιου και σημαντικού μοντέλου όπως η παλαιότερη Porsche Type 64 είναι 20 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό θα σπάσει το τρέχον ρεκόρ δημοπρασίας για μια Porsche ύψους 14 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε η 917K του 1970 και πουλήθηκε στο Gooding το 2017 & Πωλήθηκε δημοπρασία εταιρείας στο Μοντερέι.

Η παλαιότερη Porsche Type 64 δημοπρατείται για 20 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα φώτα εξακολουθούν να λειτουργούν