Το πολυαναμενόμενο Galaxy Fold θα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει επίσημα αυτήν την εβδομάδα. Η Samsung αναγκάστηκε να σταματήσει μετά τις αναφορές που ανέφεραν ότι έσπασαν τηλέφωνα εξαιτίας κάποιων κριτών. Η εταιρεία είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει επίσημα την αναδιπλούμενη συσκευή, η οποία κόστισε σχεδόν 2.000 ευρώ, στις 26 Απριλίου στις ΗΠΑ και στις 3 Μαΐου στη Μεγάλη Βρετανία. Αντ ‘αυτού, πρέπει τώρα να πραγματοποιήσει περαιτέρω δοκιμές και να ανακοινώσει μια νέα ημερομηνία έναρξης τις επόμενες εβδομάδες. Η καθυστέρηση είναι μια μεγάλη οπισθοδρόμηση για τη Samsung, αλλά και για την αγορά των smartphone γενικότερα, η οποία είχε ελπίδες για την αναδιπλούμενη συσκευή για να τροφοδοτήσει την καινοτομία στη βιομηχανία.

Μάλλον δεν φαντάζεστε ένα κινητό τηλέφωνο 2.000 ευρώ

Σπασμένη καθυστέρηση κυκλοφορίας του Samsung Galaxy Fold σπασμένες γραμμές μέσω οθόνης

Τα ελαττώματα και τα ελαττώματα καθυστερούν την κυκλοφορία του Galaxy Fold

Οι αναθεωρητές τεχνολογίας βρήκαν γρήγορα ένα πρόβλημα με το Galaxy Fold. Αρκετοί δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι οι εσωτερικές οθόνες των μονάδων δοκιμών τους τρεμόπαιξαν, πάγωσαν και τελικά πέθαναν μέσα στις πρώτες ημέρες. Δύο αφαίρεσαν κατά λάθος ένα εξωτερικό προστατευτικό πλαστικό στρώμα και στη συνέχεια ανέφεραν γρατζουνιές στην οθόνη.

Το στρώμα εμφανίστηκε ακριβώς όπως τα προστατευτικά οθόνης που συνοδεύουν τα περισσότερα σύγχρονα τηλέφωνα για να τα διατηρούν παρθένα κατά τη διάρκεια της αποστολής. Οι μονάδες δοκιμής φέρονται να μην περιείχαν καμία προειδοποίηση σχετικά με την αφαίρεση του κρίσιμου στρώματος.

Η προστατευτική μεμβράνη θα αποκολληθεί σταδιακά από την οθόνη

Σπασμένη καθυστέρηση κυκλοφορίας της οθόνης αυτοκόλλητου Samsung Galaxy Fold έρχεται

Η ελαττωματική καθυστέρηση απελευθέρωσης από το προστατευτικό φιλμ Samsung Galaxy Fold ξεκολλήθηκε

Ωστόσο, αυτό δεν εξηγεί γιατί οι οθόνες πολλών συσκευών τεντώθηκαν και έσπασαν. Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι θα μπορούσαν να προκύψουν προβλήματα εάν ασκηθεί πίεση στις εκτεθειμένες περιοχές της συστροφής που ο φάκελος διπλώνει προς τα μέσα.

Το Bump in the Galaxy Fold σπάει το τηλέφωνο

Ελαττωματική καθυστέρηση κυκλοφορίας του κινητού τηλεφώνου Samsung Galaxy Fold λυγισμένο ελαττωματικό

Ανεξήγητα προβλήματα μαστίζουν την καινοτόμο νέα συσκευή αναδίπλωσης

Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις όπου ξένες ουσίες βρήκαν το δρόμο τους μεταξύ των μεντεσέδων και κάτω από την οθόνη, επηρεάζοντας την απόδοση της οθόνης. Και πάλι, αυτό είναι ένα περίεργο πρόβλημα που για κάποιο λόγο δεν εμφανίστηκε σε προηγούμενες δοκιμές. Άλλωστε, η Samsung έχει δοκιμάσει 1.000 διαφορετικά πρωτότυπα τα τελευταία 10 χρόνια. Τελικά, λίγη βρωμιά μπαίνει στα smartphone μας κάθε μέρα όταν μεταφέρονται και χρησιμοποιούνται – είτε στη φόρτιση είτε στη σύνδεση ακουστικών.

Το πώς αυτό το μικροσκοπικό κομμάτι βρωμιάς πέρασε κάτω από την οθόνη είναι ακόμα άγνωστο

Ελαττωματική καθυστέρηση απελευθέρωσης της βρωμιάς Samsung Galaxy Fold κάτω από την οθόνη

Η Samsung υποσχέθηκε ότι θα βρει τρόπους για την καλύτερη προστασία των οθονών τις επόμενες εβδομάδες, εξηγώντας στους χρήστες ότι το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα πρέπει να παραμείνει. Με όλες αυτές τις προγραμματισμένες αλλαγές για το Galaxy Fold, πιθανότατα θα είναι πιθανό ότι η αναδιπλούμενη συσκευή δεν θα γυρίσει πίσω μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Η Samsung σχεδιάζει ήδη να κυκλοφορήσει τη νέα σειρά Note, Galaxy Note 10, τον Αύγουστο.

Εντελώς σπασμένο και άχρηστο

Ελαττωματική καθυστέρηση κυκλοφορίας του κινητού τηλεφώνου Samsung Galaxy Fold black dead

Θα είναι όμως πρόθυμοι όσοι έχουν κάνει ήδη προπαραγγελίες να περιμένουν τόσο πολύ; Και λόγω αυτής της καθυστέρησης, η Samsung θα πάρει το στέμμα της έναντι του ανταγωνιστή της Huawei Mate X χάνω? Τελικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η Samsung χρειάστηκε να αποκτήσει προβληματικές συσκευές. Το 2016, η εταιρεία ανακάλεσε 2,5 εκατομμύρια τηλέφωνα Galaxy Note 7 αφού οι μπαταρίες πήραν φωτιά.

Η ελαττωματική καθυστέρηση κυκλοφορίας της οθόνης Samsung Galaxy Fold μπορεί να αφαιρεθεί