Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, η αμερικανική εταιρεία ρομποτικής κάνει τον εαυτό της Boston Dynamics τελικά έτοιμος να πουλήσει μερικά από τα ρομπότ που αναπτύσσει από το 1992. Η ανακοίνωση έγινε στη σκηνή του συνεδρίου TechCrunch “TC Sessions: Robotics”. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Marc Raibert ανέφερε ότι το ρομπότ που μοιάζει με σκύλο SpotMini ετοιμάζεται ήδη για εμπορική διαθεσιμότητα σύντομα. Ελπίζει να ξεκινήσει την παραγωγή τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Η Boston Dynamics έχει ήδη αναπτύξει έναν αριθμό ρομπότ, το καθένα με το δικό του σύνολο δεξιοτήτων. Ο Άτλας, για παράδειγμα, έχει την αξιοσημείωτη ικανότητα να δημιουργεί ένα τέλειο backflip να εκτελέσει.

Πέντε από τα πιο σημαντικά ρομπότ της Boston Dynamics

Το ρομπότ σκύλου Boston Dynamics SpotMini έρχεται σύντομα στην αγορά τα διάφορα ρομπότ της Boston Dynamics

Ο Άτλας μπορεί πλέον να παρκάρει

Το ρομπότ σκύλων SpotMini της Boston Dynamics έρχεται σύντομα atlas robot backflip

Το ρομπότ SpotMini παρουσιάστηκε στα τέλη του 2016 και ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κινητικότητα του η θέση του μεγάλου αδερφού. Ενώ η εταιρεία παρουσίαζε συχνά προηγμένα demos αυτών των αναδυόμενων έργων, το SpotMini φαινόταν μοναδικό από την αρχή. Το ρομπότ είναι αναμφίβολα χαριτωμένο και συναρπαστικό για να το κοιτάξετε. Ζυγίζει 30 κιλά και μπορεί να λειτουργήσει για περίπου 90 λεπτά όταν είναι πλήρως φορτισμένο.

Αυτό το ρομπό-σκυλί φαίνεται αρκετά χαριτωμένο και μυρωδάτο

Το ρομπότ σκύλων SpotMini της Boston Dynamics έρχεται σύντομα σε ρομπότ μακρο κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο

Το σημείο μπορεί να κάνει όλες τις εντολές ενός πραγματικού σκύλου

Boston Dynamics SpotMini Canine Robot Coming Soon Sitz spot robo dog

Η Boston Dynamics σχεδιάζει να παράγει τα πρώτα 100 SpotMinis για εμπορική χρήση αργότερα φέτος. Οι τιμές δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά το τελευταίο πρωτότυπο λέγεται ότι κοστίζει 10 φορές λιγότερο από τον μεγάλο αδελφό του. Είναι επίσης το πιο αθόρυβο ρομπότ που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία.

Ο Τζεφ Μπέζος περπατάει το σκυλάκι του

Boston Dynamics SpotMini Canine Robot Coming Soon Jeff Bezos With A Spot Dog

Σε τι είναι κατάλληλο το ρομπότ SpotMini;?

Τα ρομπότ SpotMini θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για περιπολίες ασφαλείας ή να βοηθήσουν τις κατασκευαστικές εταιρείες να διατηρήσουν μια επισκόπηση του τι συμβαίνει στα εργοτάξια. Πρόκειται για ένα προκλητικό περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς και γεμάτο εμπόδια. Έτσι, η ιδέα είναι σαφής – εάν ο Spot μπορεί να περιηγηθεί σε ένα μέρος όπως αυτό, τότε μπορεί να εργαστεί οπουδήποτε. Το ρομπότ μπορεί να εξοπλιστεί και να προσαρμοστεί με πρόσθετο υλικό και λογισμικό για συγκεκριμένες εργασίες. Τελικά, ο Marc Raibert ελπίζει να το χρησιμοποιήσει σε οικιακά και εταιρικά περιβάλλοντα.

Στη σκηνή, ο σκύλος robo έδειξε την ικανότητά του να αντιμετωπίζει διαφορετικά εμπόδια

Το ρομπότ σκύλων SpotMini της Boston Dynamics έρχεται σύντομα για να αντιμετωπίσει τα εμπόδια της αγοράς

Το ρομπότ σκύλων SpotMini της Boston Dynamics έρχεται σύντομα. Το robo hund ξεπερνά τα εμπόδια

Έτσι το SpotMini πλοηγηθείτε αυτόνομα μπορεί, ένας ηγέτης πρέπει πρώτα να τον οδηγήσει χειροκίνητα σε μια περιοχή και έτσι να δημιουργήσει το δικό του χάρτη. Το ρομπότ χρησιμοποιεί τέσσερις στρατηγικά τοποθετημένες κάμερες για να εντοπίσει τα εμπόδια και να βρει τον καλύτερο τρόπο για να τα ξεπεράσει. Το SpotMini διαθέτει επίσης μια εύκαμπτη κεφαλή βραχίονα, με την οποία μπορεί να εκτελέσει πολύ διαφορετικές εργασίες. ανοιχτές πόρτες, Μεταφορά αυτοκινήτων, Φορτώστε το πλυντήριο πιάτων, φέρτε σας μια σόδα και χορεύω είναι μόνο μερικά από αυτά.

Το ρομπότ χρειάζεται αρχικά έναν οδηγό για να δημιουργήσει το δικό του χάρτη της περιοχής

Το ρομπότ SpotMini Canine της Boston Dynamics έρχεται σύντομα Επικεφαλής ελεγχόμενων ρομπότ

Το Spot μπορεί να κάνει μια ποικιλία από οικιακές δουλειές

Το ρομπότ σκύλων SpotMini της Boston Dynamics έρχεται σύντομα, το robo hund σας φέρνει μια σόδα

Ο Raibert ελπίζει να κάνει τελικά το SpotMini το “Android των ρομπότ”. Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές γράφουν εφαρμογές και λογισμικό πλοήγησης για αυτό που μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα στοιχεία ελέγχου του. «Μακροπρόθεσμα, τα ρομπότ θα μπορούσαν να είναι πιο σημαντικά από το διαδίκτυο. Μπορείτε να αγγίξετε όλες τις πληροφορίες στον κόσμο στο Διαδίκτυο. Αλλά τα ρομπότ σας επιτρέπουν να αγγίζετε και να χειρίζεστε τα πάντα στον κόσμο. Αυτή είναι μια μεγαλύτερη ιδέα ».

Τα περίεργα ανεξάρτητα ρομπότ θα γίνουν σύντομα μέρος της καθημερινής ζωής

Το ρομπότ σκύλων SpotMini της Boston Dynamics έρχεται σύντομα στην αγορά ένα περίεργο σκυλί ρομπό

Το SpotMini Canine Robot της Boston Dynamics έρχεται σύντομα στο Robo Hund στην εκδήλωση