Η εταιρεία πυραύλων ξεκίνησε πριν από δεκαοκτώ μήνες SpaceX από τον Elon Musk με επιτυχία ο πρώτος Πύραυλος Falcon Heavy, το ισχυρότερο στον κόσμο, στο διάστημα. Το κόκκινο κερασιού αυτοκίνητο του Μασκ επέβαινε Tesla Roadster Μοντέλο 2008. Για να κάνει την αρχή ακόμα πιο διασκεδαστική, ο Musk έβαλε μια κούκλα με στολή με το όνομα Starman στο κάθισμα του οδηγού και τον άφησε να βγαίνει απεριόριστα από το κλασικό του David Bowie “Space Oddity” και “Ζωή στον Άρη“Ακούω. Ο Μασκ παραδέχτηκε ότι το φορτίο ήταν “λίγο ανόητο και αστείο”, αλλά πρόσθεσε ότι “τα ανόητα και αστεία πράγματα είναι σημαντικά”.

«Μην πανικοβάλλεσαι!», Εύχεται η Γη στον Starman

Το Starman στο Tesla Roadster κάνει τον γύρο του ήλιου για πρώτη φορά κοιτάξτε στη γη μην πανικοβληθείτε

Ένα απίστευτο ταξίδι για τον Starman και τον Tesla Roadster

Σύμφωνα με πληροφορίες από Πού είναι το Roadster?, Σύμφωνα με έναν ανεξάρτητο ιστότοπο που παρακολουθεί το ταξίδι του Starman, το ηλεκτρικό όχημα ολοκλήρωσε την πρώτη του τροχιά γύρω από τον Sunλιο 557 ημέρες μετά τη δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων Falcon Heavy. Το Starman έχει διανύσει σχεδόν 767 εκατομμύρια μίλια από τότε, το οποίο είναι αρκετό για να ξεπεράσει τα 36.

000 μίλια εγγύηση του αυτοκινήτου 21.310 φορές.

Άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες στον ιστότοπο είναι το γεγονός ότι το “Space Oddity” έχει παιχτεί σχεδόν 152.000 φορές από την έναρξή του και ότι το Tesla Roadster θα είχε ταξιδέψει αρκετά μακριά για να φτάσει όλους τους δρόμους του κόσμου σχεδόν 34 φορές. Το αυτοκίνητο κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα 75.103 mp / s, οπότε το Starman και το Tesla Roadster μπορεί να μην φαίνονται τόσο καλά πια.

Κοιτάξτε τη γη λίγες ώρες αργότερα

Το Starman στο Tesla Roadster περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο για πρώτη φορά με τη γη στο παρασκήνιο

Αρχικός προορισμός: ο κόκκινος πλανήτης

Η τρέχουσα τοποθεσία του Starman βρίσκεται περίπου 300 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη. Το κεράσι κόκκινο roadster στάλθηκε αρχικά στον Άρη. Ωστόσο, λόγω της αποστειρωμένης κατάστασης του αυτοκινήτου, οι πλανητικοί επιστήμονες ανησυχούσαν για βακτηριακή μόλυνση εάν το αυτοκίνητο χτυπήσει τον κόκκινο πλανήτη. Αυτό θα διαταράξει τις επιστημονικές προσπάθειες εύρεσης ζωής στον Άρη.

Ένας μεταγενέστερος υπολογισμός του Χάνο Ρέιν, Ο καθηγητής και αστροφυσικός στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, ωστόσο, διαπίστωσε ότι το roadster ήταν πιο πιθανό να χτυπήσει τη Γη, την Αφροδίτη ή τον Sunλιο σε 10 εκατομμύρια χρόνια. Όπως είχε προβλεφθεί, ο Starman πέρασε την τροχιά του Άρη τον περασμένο Νοέμβριο και παρασύρθηκε περαιτέρω στο ηλιακό σύστημα προς την κατεύθυνση της ζώνης των αστεροειδών.

Ο Starman έχει το δικό του κόμικ »Οι περιπέτειες του Starman

Ο Starman στο Tesla Roadster κάνει τον γύρο του ήλιου για πρώτη φορά στις περιπέτειες του starman

Το κερασιώδες Tesla Roadster θα πετάξει ξανά κοντά στον Άρη στις 7 Οκτωβρίου 2020, δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους στη Γη να το δουν στις 5 Νοεμβρίου 2020. Μετά από αυτό, ο Starman θα περάσει μια δύσκολη περίοδο μοναξιάς, καθώς εκτιμάται ότι δεν θα είναι ξανά κοντά στο σπίτι του μέχρι το 2047.

Υπάρχει πιθανότητα η NASA να συναντήσει το Starman στο διάστημα, δηλαδή στην προγραμματισμένη αποστολή Άρη 2020, η οποία θα συλλέξει δείγματα από τον Κόκκινο Πλανήτη και θα τα φέρει πίσω για έρευνα. Ωστόσο, μένει να δούμε αν ο Starman και ο Tesla Roadster του θα επιβιώσουν αρκετά στο σκληρό διαστημικό περιβάλλον.

Κατασκευασμένο από ανθρώπους στη γη

Το Starman στο Tesla Roadster περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο που δημιουργήθηκε από ανθρώπους στη γη για πρώτη φορά

Έτοιμος να πάει στο Falcon Heavy

Ο Starman στο Tesla Roadster κάνει τον ήλιο για πρώτη φορά, το κόκκινο Tesla είναι έτοιμο να ξεκινήσει

Ο Starman στο Tesla Roadster περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο για πρώτη φορά starman στο διάστημα