Smart Home Systems Gadgets Συσκευές Νέες Τεχνολογίες

Έξυπνα συστήματα σπιτιού

Οι περσίδες κατεβαίνουν αυτόματα κατά το ηλιοβασίλεμα, το παράθυρο ανοίγει χάρη στον αισθητήρα αερίου όταν η περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα είναι πολύ υψηλή. Μελλοντικές μελωδίες; Όχι, οι σύγχρονες έννοιες έξυπνου σπιτιού το καθιστούν δυνατό και μετατρέπουν το σπίτι σας σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη ζώνη άνεσης.

Στο μέλλον, θα μπορούμε να ελέγχουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές μας με τα smartphone μας

Smart Home Systems Gadgets Smart Phone

Πως λειτουργεί αυτό?

Υπάρχει μια απλή εξήγηση πίσω από τον όρο Smart Home: Ευφυής ζωή μέσω της τεχνικής δικτύωσης ηλεκτρονικών συσκευών σε χώρους διαβίωσης. Εκτός από την αυξημένη ποιότητα ζωής, η ιδέα αποσκοπεί στην εξασφάλιση αποδοτικότερης χρήσης ενέργειας και περισσότερης ασφάλειας. Στην πράξη μοιάζει με αυτό: Ο φωτισμός, η θέρμανση ή οι περσίδες μπορούν να ελεγχθούν και να αυτοματοποιηθούν από ένα κεντρικό στοιχείο ελέγχου. Ο καταναλωτής μπορεί, για παράδειγμα, να καθορίσει μια συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία τα φώτα στο σπίτι πρέπει να ανάβουν ή να σβήνουν. Το τηλεχειριστήριο των εξαρτημάτων του δικτύου είναι ιδιαίτερα πρακτικό. Μπορείτε να ελέγξετε τη θέρμανση, τους λαμπτήρες, το στεγνωτήριο ή τη μηχανή καφέ χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στο smartphone. Διαβάστε σχετικά με τις απαιτήσεις για το σπίτι σας και πώς τα διάφορα πρότυπα έξυπνου σπιτιού διαφέρουν το ένα από το άλλο εδώ.

Ασφάλεια: Η εφαρμογή δείχνει ότι όλες οι πόρτες στο σπίτι είναι κλειδωμένες

Συσκευές Smart Home Systems Gadgets

εξοικονόμησε ενέργεια

Αλλά δεν είναι μόνο η νεοσύστατη άνεση ζωής που μιλά υπέρ της εγκατάστασης ενός συστήματος έξυπνου σπιτιού στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η αυτοματοποίηση των ηλεκτρικών συσκευών μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 30 τοις εκατό. Ωστόσο, αυτό απαιτεί επίσης την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Για παράδειγμα, ένας αισθητήρας αερίου μετρά την περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα και, μόλις επιτευχθεί μια ορισμένη τιμή, το παράθυρο ανοίγει αυτόματα και η θέρμανση απενεργοποιείται. Πολλές καινοτομίες στον τομέα των έξυπνων σπιτιών παρουσιάστηκαν στην IFA τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Διαβάστε περισσότερα για αυτό εδώ. Τα συστήματα υψηλής τεχνολογίας μπορούν ήδη να το κάνουν αυτό:

  • Χρησιμοποιήστε το smartphone σας για να αλλάξετε τη θέρμανση σε μια προκαθορισμένη θερμοκρασία όταν βρίσκεστε έξω.
  • Βρείτε την καλύτερη ώρα της ημέρας με τον παροχέα ηλεκτρικής ενέργειας και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τις συσκευές.
  • Ένας ανιχνευτής κίνησης στέλνει ένα μήνυμα στο smartphone σας όταν συμβαίνει κάτι στο σπίτι.
  • Οι συναγερμοί νερού αντιδρούν στην είσοδο του νερού και στέλνουν ένα μήνυμα στο κινητό.

Μπορείτε να παρακολουθείτε και να ελέγχετε την κατανάλωση ενέργειας μέσω tablet ή smartphone

Smart Home Systems Gadgets Νέες Τεχνολογίες

Αυτό που ακούγεται λίγο παράξενο και εξωπραγματικό στον έναν ή στον άλλον αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα αποτελέσει μέρος του βασικού εξοπλισμού σχεδόν κάθε νοικοκυριού τα επόμενα δέκα χρόνια. Τόσο οι γίγαντες της πληροφορικής όσο και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις εργάζονται συνεχώς σε νέα «έξυπνα» συστήματα που θα πρέπει να είναι πιο συμβατά και ευκολότερα στη χρήση στο μέλλον. Μπορείτε να βρείτε μια μελέτη για το θέμα των προγνωστικών ανάπτυξης για το έξυπνο σπίτι εδώ.

Στο έξυπνο σπίτι, το smartphone αντικαθιστά το κλειδί

Τα έξυπνα οικιακά συστήματα εγγυώνται άνεση διαβίωσης με το πάτημα ενός κουμπιού

Στο εγγύς μέλλον, το έξυπνο σπίτι θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος κάθε νοικοκυριού

Smart Home Systems Gadget Ρυθμίστε οικιακές συσκευές με το πάτημα ενός κουμπιού

Δικαιώματα εικόνας:

Εικόνα 1: © AA + W_de.fotolia.com

Εικόνα 2: © Fantasista_de.fotolia.com

Εικόνα 3: © exclusive-design_de.fotolia.com

Εικόνα 4: © AA + W_de.fotolia.com

Εικόνα 5: © Gstudio Group_de.fotolia.com