Μπλεγμένα καλώδια, πολλαπλοί εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ξεπερασμένο λογισμικό, πολύ μεγάλος όγκος δεδομένων. Μάλλον είστε εξοικειωμένοι με αυτά τα προβλήματα που συχνά αναπόφευκτα προκύπτουν στην καθημερινή ζωή του γραφείου. Παρέχετε περισσότερη ηρεμία και ησυχία, περισσότερη αποτελεσματικότητα και ευχάριστη και επαγγελματική εργασία παραδίδοντας κάποια πράγματα σε άλλους ως εξωτερικές υπηρεσίες. Οι σύγχρονοι εργαζόμενοι δεν κάθονται πλέον σε ένα δωμάτιο γεμάτο υπολογιστές, αλλά εργάζονται με ευελιξία και ασφάλεια από οπουδήποτε χάρη στους εικονικούς διακομιστές.

Ο εικονικός διακομιστής λειτουργεί αποτελεσματικά στο γραφείο στο σπίτι

Εργασία στο υψηλότερο επίπεδο

Η εργασία στο cloud γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στη Γερμανία. Εδώ και αρκετά χρόνια, μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών προσφέρουν σύγχρονους εικονικούς διακομιστές για εταιρείες και ιδιώτες. Εν τω μεταξύ το Επιλογή διαφορετικών πακέτων όπως και με το 1und1, τόσο μεγάλο που ο καθένας μπορεί να έχει τη μέγιστη απόδοση για τις ατομικές του απαιτήσεις.

Οι αυτοαπασχολούμενες και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις επωφελούνται κυρίως από το γεγονός ότι λαμβάνουν τους ίδιους πόρους και εφαρμογές πληροφορικής με τις μεγάλες εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτού που είναι γνωστό ως “υπολογισμός νέφους”, ακόμη και το μικρότερο γραφείο ή το γραφείο του σπιτιού σας μπορεί να μετατραπεί σε εργασιακό χώρο υψηλής ποιότητας.

Οικονομικά αποδοτικό και ενημερωμένο

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για συνεχείς ενημερώσεις λογισμικού, ούτε να αγοράζετε νέο υλικό ή λογισμικό που συμμορφώνεται με τα πιο πρόσφατα πρότυπα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ο συνεργάτης διακομιστή σας σας τα παρέχει όλα αυτά. Αυτό σας εξοικονομεί χρήματα, καθώς και το χρόνο και την προσπάθεια που θα χρειαστείτε για να αναζητήσετε και να αγοράσετε νέο εξοπλισμό. Το κόστος ενέργειας μπορεί επίσης να εξοικονομηθεί με εξωτερική ανάθεση του διακομιστή. Λιγότερες συσκευές στο σπίτι σημαίνουν επίσης λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Περισσότερος χώρος για άλλα πράγματα

Τα μικρά γραφεία ή τα σαλόνια με ενσωματωμένο χώρο εργασίας επωφελούνται ιδιαίτερα από την εξάλειψη των ογκωδών τεχνικών εξαρτημάτων όπως διακομιστές, σκληροί δίσκοι κ.λπ. Δεν υπάρχουν επίσης πολυάριθμα καλώδια που αναπόφευκτα προκαλούν ακαταστασία σε κάθε σταθμό εργασίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ελεύθερο χώρο για να κάνετε την ατμόσφαιρα του δωματίου πιο ευχάριστη και έτσι να αυξήσετε τη δική σας παραγωγικότητα. Φυτά ή μοντέρνοι χαλαρωτικοί καναπέδες, για παράδειγμα, εξασφαλίζουν περισσότερη ισορροπία.

cloud γραφείο οικιακού διακομιστή

Ασφαλές και ευέλικτο

Η ασφάλεια είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στην ψηφιακή εποχή. Γνωστοί πάροχοι διακομιστών λειτουργούν με επιτυχημένη κρυπτογράφηση SSL και προσφέρουν βέλτιστη προστασία από επιθέσεις χάκερ. Επιπλέον, τα κέντρα δεδομένων είναι από τα πιο σύγχρονα όσον αφορά τη μεταφορά και τη διαθεσιμότητα δεδομένων. Χάρη στην εικονική αποθήκευση δεδομένων, μπορείτε να καλέσετε και να πραγματοποιήσετε έγγραφα, παρουσιάσεις ή εργασία στον ιστότοπο από οπουδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος εργασίας δεν περιορίζεται πλέον στο γραφείο ή στο σπίτι. Τείνει να είναι δυνατή η εργασία σε οποιοδήποτε καφέ, στην παραλία ή σε εξοχική κατοικία.

Λιγότερα προβλήματα

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των εικονικών διακομιστών που διαχειρίζονται οι πάροχοι υπηρεσιών είναι ότι τα προβλήματα μπορούν να ανατεθούν σε εξωτερικούς συνεργάτες. Δεν έχει σημασία για εσάς εάν τα καλώδια είναι χαλαρά ή οι σκληροί δίσκοι δεν λειτουργούν σωστά. Η συντήρηση και η ανανέωση των συσκευών είναι ευθύνη του παρόχου υπηρεσιών, οπότε δεν θα είστε πλέον αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα.

εικονικός διακομιστής ενεργειακά αποδοτικό γραφείο οικιακό γραφείο

εικονικός διακομιστής λειτουργεί αποτελεσματικά γραφείο tablet γραφείου στο σπίτι

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα?

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και έτσι υπάρχει επίσης ένα μειονέκτημα όταν πρόκειται για το θέμα των «εικονικών διακομιστών». Το κύριο μειονέκτημα είναι ο εθισμός σας. Τα προϊόντα και η απόδοσή σας εξαρτώνται από τον πάροχο υπηρεσιών. Αν αλλάξει δομές ή προσφέρει, πρέπει να προσαρμοστείς. Εξάλλου, τα εταιρικά συμφέροντα του παρόχου υπηρεσιών προηγούνται των δικών σας. Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σκεφτείτε ποιος συνεργάτης διακομιστή είναι ο κατάλληλος για εσάς εκ των προτέρων. Συγκρίνετε διαφορετικούς παρόχους και εξετάστε τις ακόλουθες πτυχές:

  • Υπολογιστική ισχύς
  • Χώρος αποθήκευσης
  • Προβλεπόμενη χρήση
  • Ορος συμβολαίου
  • Χαρακτηριστικά ασφαλείας
  • Κριτικές από άλλους καταναλωτές

Εάν γνωρίζετε τι χρειάζεστε και ποιος μπορεί να σας προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες, μπορείτε να ξεκινήσετε τη σύγχρονη εργασία με τον εικονικό διακομιστή σε λίγα μόνο βήματα.

Δικαιώματα εικόνας: Flickr Cloud Computing – Στο σύννεφο Φωτογραφίες Μπλε Παλτό CC BY-SA 2.0 Επιφυλάσσονται ορισμένα δικαιώματα