Ας ελπίσουμε ότι ο χώρος γύρω από το γκαράζ σας θα είναι τόσο σαγηνευτικός όσο όλος ο εξωτερικός χώρος και το σπίτι σας. Αλλά θέλετε πραγματικά να κάνετε αυτό το μέρος μαγευτικό; Καλή ιδέα, γιατί θέλουμε να σας δείξουμε αμέσως πώς μπορείτε να βελτιώσετε την εμφάνιση ενός γκαράζ με αναρριχώμενα φυτά, φυλλοβόλα αμπέλια, θάμνους, πολύχρωμα πολυετή φυτά και παχύφυτα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα μέρος που συχνά παραμελείται. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού διαπιστώνουν ότι είναι δύσκολο να φυτευτούν και οι δύο πλευρές μιας πύλης κήπου και ο χώρος δίπλα σε έναν τοίχο γκαράζ. Αλλά αυτό δεν υποτίθεται ότι ισχύει και έχουμε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να το αλλάξετε. Αυτό το άρθρο προσπαθεί να σας πείσει για τον ρόλο που παίζουν τα φυτά στον εξωτερικό χώρο. Για την ακρίβεια, εδώ παρουσιάζουμε τέτοιου είδους φυτά που διακοσμούν το χώρο γύρω από το γκαράζ και το κάνουν να φαίνεται πιο ελκυστικό. Βοηθούν επίσης το γκαράζ σας να συνδυαστεί καλύτερα με το τοπίο του κήπου, γεγονός που αυξάνει τη συνολική ελκυστικότητα του σπιτιού.

 Τα παχύφυτα και τα διακοσμητικά χόρτα δημιουργούν έναν ελκυστικό συνδυασμό φυτών για τη στενή λωρίδα δαπέδου στο πλάι του γκαράζ.

Κάντε το γκαράζ σας να φαίνεται ελκυστικό με φυτά παχύφυτα διακοσμητικά χόρτα από φτέρες από ουρά

         – Πολύχρωμα πολυετή φυτά, παχύφυτα και διακοσμητικά χόρτα στη στενή περιοχή γύρω από το γκαράζ

Υπάρχει συνήθως μια στενή λωρίδα δαπέδου γύρω από κάθε γκαράζ. Για αυτό, μπορείτε να επιλέξετε ανθεκτικά, ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά που δίνουν σε ολόκληρο το χώρο του γκαράζ μια ελκυστική, ακόμη και υψηλή αντίθεση εμφάνιση.

Επομένως, μπορείτε να σχηματίσετε στενά κρεβάτια και να τα φυτέψετε με παχύφυτα και διακοσμητικά χόρτα. Τα ανθισμένα πολυετή φυτά μπορούν να προσθέσουν σε αυτό καθώς προσθέτουν περισσότερο χρώμα σε αυτήν την περιοχή. Οι φτέρες από αλεπού είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, οπότε δεν πρέπει να το κάνετε χωρίς φύτευση.

 Όταν φυσάει ο άνεμος, τα λεπτά στελέχη του φτερωτού καλαμιού κουνιούνται και τραβούν την προσοχή.

Κάντε το γκαράζ να φαίνεται ελκυστικό από φτερά καλάμια λεπτούς μίσχους που ταλαντεύονται στον άνεμο

Τα διακοσμητικά χόρτα είναι εντυπωσιακά σε κάθε κήπο, αλλά ειδικά από την πλευρά του γκαράζ μετατρέπονται σε ένα πραγματικό βλέμμα. Επιλέξτε ποικιλίες ανθεκτικές στην ξηρασία, όπως φθινοπωρινό χλοοτάπητα (Sesleria fallalis) ή το ήδη αναφερόμενο χλοοτάπητα από καλάμια. Το κόκκινο φασκόμηλο φασκόμηλο (Salvia greggi) παρέχει επίσης ελκυστική εμφάνιση στο πλάι του γκαράζ, ειδικά όταν φέρει τα όμορφα κόκκινα λουλούδια του.

 Το περβάζι αυτού του γκαράζ χρησιμοποιείται ως κουτί λουλουδιών, το οποίο αναδεικνύει το στυλ του εξοχικού σπιτιού ακόμα καλύτερα.

Μπροστά παράθυρα γκαράζ καθώς τα λουλούδια δίνουν έμφαση στο στιλ της εξοχικής κατοικίας

  • Πράσινο το γκαράζ και μετατρέψτε το σε εντυπωσιακό

Ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνιση του γκαράζ σας είναι να το κάνετε πράσινο. Ωστόσο, πριν αποφασίσετε να κάνετε αυτό το βήμα, πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από έναν αρχιτέκτονα τοπίου. Μπορεί να σας πει ακριβώς πόσο επιπλέον βάρος μπορεί να αντέξει η οροφή του γκαράζ. Ακόμα κι αν το γκαράζ βρίσκεται σε μικρή κλίση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλεονεκτήματα της κλίσης κατά τη φύτευση και το πράσινο και να δημιουργήσετε κάτι πραγματικά μοναδικό. Η παρακάτω εικόνα είναι ένα καλό παράδειγμα αυτού.

Υπάρχουν πολλές δημιουργικές επιλογές σχεδίασης για να κάνετε το γκαράζ σας εντυπωσιακό.

Τα πράσινα αναρριχητικά φυτά γκαράζ που κρέμονται από την οροφή είναι πολύ εντυπωσιακά

 Το πράσινο του τοίχου ανάμεσα στις δύο γκαραζόπορτες είναι καλοφτιαγμένο και τονίζεται από μια γλάστρα με αειθαλή thuja.

Γαράζ ελκυστικό πράσινο τοίχων μεταξύ γκαραζόπορτες είναι μια γλάστρα με αειθαλή thuja

Για τη σωστή πρασίνιση του γκαράζ, χρειάζεστε αειθαλή φυτά, ειδικά φυλλοβόλα αμπέλια και αναρριχώμενα φυτά. Αυτές είναι μια εξαιρετική λύση για την προσθήκη πρασίνου σε γκαράζ με περιορισμένο χώρο φύτευσης. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε ορισμένα φυτά αναρρίχησης για το σκοπό αυτό, όπως ο κισσός της Βοστώνης (Parthenocssus tricuspidata), η ακέμπια με φύλλα δακτύλων (που ονομάζεται επίσης σοκολατένιο κρασί λόγω της πικάντικης μυρωδιάς των λουλουδιών) και η αναρρίχηση σύκου (Ficus pumila) αν δεν το κάνετε μυαλό να τα κλαδεύω συχνά.

Δεν φαίνεται εντυπωσιακό αυτό το πράσινο του διπλού γκαράζ;?

Διπλό γκαράζ φυλλώδη φυτά κήπου που ανθίζουν wisteria γλάστρες ιβίσκου

Οι διπλές πόρτες γκαράζ είναι πράσινες στην παραπάνω εικόνα και πλαισιώνονται από πολύχρωμα φυτά σε γλάστρες και κήπους. Ο συνδυασμός ανθισμένης γλιστείας και ιβίσκου σε γλάστρες είναι αναμφίβολα μοναδικός. Οριοθέτηση παρτέρια και μια λωρίδα μεταξύ των δύο δρόμων προσθέτουν περισσότερο χρώμα και οπτικό ενδιαφέρον στην περιοχή του γκαράζ.

Ας ελπίσουμε ότι θα μπορούσαμε να σας παρακινήσουμε να κάνετε την περιοχή γύρω από το γκαράζ σας πιο ελκυστική. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πάρτε πιο εντυπωσιακές ιδέες σχεδίασης από τη συλλογή εικόνων μας. Η συντακτική ομάδα του Freshideen σας εύχεται καλή διασκέδαση!

Δύο μεγάλες ζαρντινιέρες με αειθαλή κισσό σηματοδοτούν την είσοδο στο γκαράζ.

Δύο γλάστρες με αειθαλή κισσό σηματοδοτούν την κίνηση στο γκαράζ και την κάνουν να φαίνεται ελκυστική

  Εάν δεν έχετε χρόνο να φροντίσετε τα λουλούδια, τότε ίσως έχετε ένα μικρό βλέμμα με χαμηλής ανάπτυξης και ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά στο πλάι της πόρτας του γκαράζ.

Γκαράζ χαμηλά, ανθεκτικά στην ξηρασία φυτά στο πλάι της πύλης του κήπου κάνουν το βλέμμα

 Πράσινοι θάμνοι και διακοσμητικά χόρτα μπορούν επίσης να πλαισιώσουν την είσοδο του σπιτιού.

Πράσινοι θάμνοι διακοσμητικών χόρτων πλαισιώνουν την είσοδο του σπιτιού

 Οι κάκτοι και τα παχύφυτα είναι ιδανικά για άνυδρο χώμα στο πλάι του γκαράζ σε ξηρά κλίματα.

Οι κάκτοι και τα παχύφυτα στο πλάι του γκαράζ είναι ιδανικά για ξηρά εδάφη σε ξηρά κλίματα

 Μπορείτε να πρασινίσετε το παλιό γκαράζ και να το χρησιμοποιήσετε ως ζεστή ζώνη χαλάρωσης το καλοκαίρι.

Κάντε το γκαράζ ελκυστικό και χρησιμοποιήστε το ως ζεστή ζώνη χαλάρωσης το καλοκαίρι

Διακοσμητικά χόρτα διακοσμούν τη στενή λωρίδα χώματος γύρω από το εξοχικό.

Τα διακοσμητικά χόρτα διακοσμούν πολύ ελκυστικά το εξοχικό σπίτι έξω