Τα πολύχρωμα λουλούδια και τα διακοσμητικά φύλλα των μπιγκόνια χαρίζουν μπαλκόνια, κήπους και περβάζια παραθύρων όλο το καλοκαίρι. Με την κατάλληλη φροντίδα, αυτά τα φυτά μπορεί να είναι πραγματικά μόνιμα ανθισμένα, ειδικά ορισμένα στελέχη. Υπάρχουν σήμερα περίπου 1800 είδη μπιγκόνιες γνωστά σε όλο τον κόσμο. Εδώ στη Γερμανία, τα φυτά φροντίζονται σε γλάστρες, κουτιά, γλάστρες, κρεμαστά καλάθια ή απευθείας στο κρεβάτι του κήπου. Οι κονδυλώδεις και παγωμένες μπιγκόνιες απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα. Αυτά ευδοκιμούν καλά στις κλιματικές μας συνθήκες και μπορούν να είναι έξω από τα μέσα Μαΐου μέχρι τον πρώτο παγετό. Έτσι ώστε τα μοναδικά άνθη και τα πολύχρωμα φύλλα των μπιγκόνιων να χαροποιούν τα μάτια σας, πρέπει να γνωρίζετε πολλά για αυτές τις εντυπωσιακές ομορφιές και να τα έχετε κατά νου όταν τα φροντίζετε. Στα παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες και αξίζει να γνωρίζετε πληροφορίες και σημαντικές συμβουλές φροντίδας για τις μπιγκόνιες. Κολλήστε το για περισσότερες πληροφορίες!

 Η άνθιση των μπιγκόνιες μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική!

Οι μπιγκόνιες σε μια κατσαρόλα σε εξωτερικούς χώρους ανθίζουν γοητευτικά λουλούδια με κόκκινο αίμα

  • Ενδιαφέροντα γεγονότα για τις μπιγκόνιες

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι μπιγκόνιες είναι τα αγαπημένα μας φυτά μπαλκονιού και κήπου. Σκοράρουν με το χρωματιστό φύλλωμά τους και την μακρόχρονη αφθονία των λουλουδιών. Τα όμορφα φυτά είναι γένος της οικογένειας σχιστόλιθου (Begoniaceae) και προέρχονται αρχικά από τις τροπικές και υποτροπικές περιοχές κατά μήκος του ισημερινού.

Οι περισσότερες ποικιλίες μπεγκόνια είναι εγγενείς στα τροπικά δάση της Αφρικής, της Αμερικής και της Ασίας. Εκεί αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους ως πολυετή, υπο θάμνους ή θάμνους. Φτάνουν σε ύψη περίπου 45 έως 60 εκατοστά.

 Στην κατσαρόλα, οι όμορφες μπιγκόνιες φτάνουν σε ύψος 45 έως 60 εκατοστά το πολύ.

Begonia κόκκινα λουλούδια σε γλάστρα ύψους 45 έως 60 cm

Τα φύλλα του έχουν λεπτό μοτίβο, στίγματα και χρώματα. Ένα πραγματικό βλέμμα στον κήπο ή στο μπαλκόνι!

Το φύλλωμά τους έχει ενδιαφέρον μοτίβο, ριγέ, στίγματα και χρώματα. Αυτό καθιστά τα φυτά αισθητά και αυξάνει τη διακοσμητική τους λειτουργία. Τα όμορφα λουλούδια της μπιγκόνια λάμπουν σε όλα τα χρώματα και εντυπωσιάζουν με τις λεπτές αποχρώσεις τους. Ωστόσο, δεν υπάρχει μπιγκόνια που να ανθίζει με μπλε χρώμα. Εάν αυτό είναι το αγαπημένο σας χρώμα, τότε θα ψάξετε μάταια για αυτά τα φυτά. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε πολλές άλλες αποχρώσεις που ευχαριστούν τα μάτια και την ψυχή. Τα λουλούδια εκπλήσσουν με μια πραγματική ποικιλία χρωμάτων. Αυτά κυμαίνονται από καθαρό λευκό έως κίτρινο και πορτοκαλί και απαλό ροζ έως κόκκινο. Με τη λαμπρότητα των χρωμάτων τους, οι μπιγκόνιες είναι πραγματικές στιγμές σε κάθε κήπο και σε κάθε μπαλκόνι.

 Τα φυτά σε γλάστρες μας δείχνουν την ποικιλία των χρωμάτων τους.

Η Begonia φυτεύει σε γλάστρες τέσσερα διαφορετικά χρώματα, όμορφα τραβάει τα μάτια στον κήπο

  • Συμβουλές για τη σωστή φροντίδα μπιγκόνιες

Οι μπιγκόνιες δεν είναι σε καμία περίπτωση απαιτητικά φυτά. Ωστόσο, πρέπει να φροντίζονται σωστά. Σας ευχαριστούν για αυτό με μια μοναδική εμφάνιση λουλουδιών και τα όμορφα χρωματιστά φύλλα τους.

Τοποθεσία και έδαφος: Όλοι οι τύποι αυτών των φυτών έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, είναι ευαίσθητα στον ήλιο. Επομένως, οι μπιγκόνιες προτιμούν μια σκιερή ή μερικώς σκιασμένη τοποθεσία όπου ο μεσημεριανός ήλιος δεν λάμπει απευθείας. Οι μπεγκόνιες Semperflorens, γνωστές και ως μάτια του Θεού, που είναι πολύ δημοφιλείς σε εμάς, αποτελούν εξαίρεση. Μπορούν να χειριστούν περισσότερο ήλιο και κάνουν καλά σε ένα ηλιόλουστο σημείο. Η υγρασία εκεί μπορεί επίσης να είναι λίγο υψηλή, τα φυτά μπορούν να το ανεχτούν καλά. Αναπτύσσονται καλά σε ζεστό, χαλαρό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έδαφος.

Αυτές οι ομορφιές του κήπου χρειάζονται μια μερικώς σκιασμένη τοποθεσία και έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Οι μπιγκόνιες χρειάζονται μια μερικώς σκιασμένη τοποθεσία στον κήπο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Σπορά και φύτευση:  Οι μπιγκόνιες μπορούν να φυτευτούν σε φρέσκο ​​χώμα στα μέσα Μαΐου και να τοποθετηθούν έξω μετά τους αγίους του πάγου. Εάν φροντίζετε τα φυτά σε γλάστρες, βεβαιωθείτε ότι έχουν καλή αποστράγγιση. Οι μικρές ομορφιές δεν ανέχονται καθόλου τον υδροβολισμό. Οι κονδυλώδεις μπιγκόνιες μπορούν να προτιμηθούν από τον Φεβρουάριο. Είναι αρκετά δυνατοί για να βγουν έξω μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Αυτές οι μπιγκόνιες μπορούν να μεταφερθούν έξω από τα μέσα Μαΐου.

Ο Μπεγκόνιας, δύο φυτά σε γλάστρες, φέρνουν τα ευαίσθητα ροζ και κίτρινα χρώματα των λουλουδιών σε εξωτερικούς χώρους από τα μέσα Μαΐου

Πότισμα και λίπανση: Όσον αφορά το πότισμα, οι μπιγκόνιες είναι ευαίσθητες και δείχνουν τις απαιτήσεις τους. Από τη μία πλευρά δεν τους αρέσει η υγρασία, από την άλλη χρειάζονται τακτικό πότισμα γιατί τα φύλλα τους διψούν συνεχώς. Έτσι, να είστε πολύ προσεκτικοί με τις ποσότητες νερού! Μπορείτε επίσης να γονιμοποιήσετε τα φυτά μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Αυτό είναι αρκετά. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό λίπασμα λουλουδιών λουλουδιών, αναμεμειγμένο απευθείας στο νερό άρδευσης.

 Να είστε προσεκτικοί κατά το πότισμα, αυτά τα φυτά δεν ανέχονται την υπερχείλιση.

Μπεγκόνια κόκκινα λουλούδια λευκή κατσαρόλα Να είστε προσεκτικοί όταν ποτίζετε και δεν ξεχειλώνετε

Χειμώνας: Μόνο πολύ λίγα είδη μπορούν να ξεχειμωνιάσουν έξω, τα περισσότερα είδη μπεγκόνια είναι ευαίσθητα στον παγετό. Το φθινόπωρο, αφαιρείται το πράσινο των φυτών και οι κόνδυλοι αποθηκεύονται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Βγάζονται μόνο τον Φεβρουάριο και τοποθετούνται σε ένα ζεστό και φωτεινό μέρος στο σπίτι. Όπως έχει ήδη γραφτεί, τα φυτά μπορούν να ληφθούν έξω μετά τον τελευταίο παγετό.

ΧΑΡΜΑ οφθαλμων!

Begonias ευαίσθητο ροζ των λουλουδιών Ευχαρίστηση για τα μάτια Καλλιεργήστε φυτό σε ένα κουβά

Begonias στον κήπο Ποικιλία από ευαίσθητα χρώματα μια απόλαυση για τα μάτια

 Τα ευαίσθητα χρώματα των λουλουδιών είναι σίγουρα αισθητά έξω.

Begonias λεπτό πορτοκαλί όμορφα λουλούδια ξεχωρίζουν έξω

Begonias λεπτό πορτοκαλί όμορφα λουλούδια

Επιπλέον συμβουλή: Αυτά τα όμορφα φυτά κήπου μπορούν να προσβληθούν από αφίδες, θρίπες, κάμπιες και ακάρεα σε εξωτερικούς χώρους. Στο κρεβάτι του κήπου δεν αισθάνονται ασφαλείς από τα κατσίκια του blackjack. Τα σκαθάρια βλάπτουν τα φύλλα και προκαλούν σοβαρές ζημιές στους κονδύλους.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες συμβουλές φροντίδας στο συνημμένο βίντεο.

Σας ευχόμαστε πολλές ηλιόλουστες μέρες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και απολαύστε την άνθηση των μπιγκόνιων στον κήπο σας ή στο μπαλκόνι!

 Τα όμορφα λουλούδια μπορούν να μετατρέψουν κάθε κήπο σε μια όαση ευημερίας.

Begonias πολλά λουλούδια κόκκινα και ροζ πολλές γλάστρες μετατρέπουν τον κήπο σε μια όαση ευημερίας

Begonias πολλά λουλούδια κόκκινα και ροζ στην όαση του κήπου κρεβάτι της ευημερίας

Οι μπιγκόνιες είναι από τις δημοφιλείς Φυτά μπαλκονιού  των Γερμανών, έκοψαν επίσης μια ωραία φιγούρα σε κρεμαστά καλάθια.

Τα δημοφιλή φυτά μπαλκονιού της Begonia φαίνονται επίσης καλά σε κρεμαστά καλάθια

 Μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη λαμπρότητα των λουλουδιών έξω μέχρι τον πρώτο παγετό.

Τα ευαίσθητα λουλούδια Begonias στέκονται όλο το καλοκαίρι μέχρι τον πρώτο παγετό στα τέλη του φθινοπώρου