Το Bougainvillea είναι ένα δημοφιλές και ευέλικτο καλλωπιστικό φυτό για το σπίτι, το θερμοκήπιο, το μπαλκόνι, τη βεράντα, τον κήπο και άλλους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλία, το ανθισμένο φυτό, γνωστό ακόμα ως τριπλό λουλούδι, μπορεί να καλλιεργηθεί ως θάμνος, φυτό αναρρίχησης ή ακόμη και ως μπονσάι. Μπορεί γρήγορα να ξεπεράσει φράχτες και τοίχους και με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο να χρησιμεύσει ως φυσική οθόνη προστασίας της ιδιωτικής ζωής, αλλά και να στολίσει μαγικά τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σας. Ανήκοντας στην οικογένεια Nyctaginaceae, η μπουκαμβίλια σχετίζεται στενά με τα θαυματουργά λουλούδια, ένα άλλο ανθισμένο φυτό που κοσμεί κήπους και γλάστρες σε όλο τον κόσμο. Στο σημερινό άρθρο θα σας πούμε περισσότερα για τις ιδιαιτερότητες της φροντίδας της μπουκαμβίλιας και θα σας δώσουμε πολλά γεγονότα που αξίζει να γνωρίζετε για αυτήν την εξωτική ομορφιά.

Η φροντίδα Bougainvillea είναι εύκολο να κατανοηθεί και πολύ ανταποδοτική

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και ενδιαφέροντα γεγονότα για το τρίδυμο λουλούδι λιλά ιδιωτικό λουλούδι

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και ενδιαφέροντα γεγονότα για το χρώμα του ροδάκινου τριπλού λουλουδιού όμορφο

Ενδιαφέροντα γεγονότα για την μπουκαμβίλια

Το Bougainvillea είναι εγγενές στο τροπικό και υποτροπικό τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Νότια Αμερική. Είναι αειθαλές φυτό με σκούρα φύλλα σε σχήμα αυγού. Ανάλογα με τον τύπο και την ποικιλία, αυτά μπορεί να είναι τριχωτά, σε σχήμα καρδιάς ή σαν κισσός. Πολλά από αυτά έχουν τσάπες ή αγκάθια.

Με τη βέλτιστη φροντίδα μπουκαμβίλιων, αυτό το καλλωπιστικό φυτό μπορεί να ανέβει έως και 12 μέτρα ύψος. Πλήρως καλλιεργημένα δείγματα, ηλικίας περίπου 2-3 ​​ετών, παράγουν πολύχρωμα λουλούδια με γλυκό άρωμα από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως άνθη ως επί το πλείστον, είναι στην πραγματικότητα βράκτια με έντονο χρώμα, παρόμοια με αυτά της ποϊνσέτια (αστέρι των Χριστουγέννων). Έρχονται σε ματζέντα, ροζ κόκκινο, μοβ, πορτοκαλί, κρεμ κίτρινο, λευκό ή πολύχρωμους συνδυασμούς. Η ένταση μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την ποικιλία και τις συνθήκες φροντίδας.

Τα ανθισμένα κλαδιά φαίνονται υπέροχα ως κομμένα λουλούδια σε συνθέσεις, καλοκαιρινά στεφάνια ή απλά στο βάζο. Αυτό επίσης διεγείρει την έντονη ανάπτυξη και μεγαλύτερους ή επαναλαμβανόμενους χρόνους ανθοφορίας. Μπορείτε επίσης να πολλαπλασιάσετε εύκολα το καλλωπιστικό σας φυτό με αυτό. Φροντίστε να φοράτε γάντια κηπουρικής κατά το κόψιμο, καθώς τα αγκάθια και οι χυμοί μπουκαμβίλιας μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικό εξάνθημα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη σωστή φροντίδα για τις μπουκαμβίλιες στις επόμενες γραμμές. Απλά διαβάστε!

Το τριπλό λουλούδι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αμερική στα τέλη του 18ου αιώνα

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και ενδιαφέροντα στοιχεία για το τριπλό λουλούδι αναρριχητικό φυτό εξωτικό τροπικό δάσος

Είναι ενδιαφέρον ότι το λουλούδι μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από την Αίγυπτο από τον Γερμανό κύριο κηπουρό Karl Ruser

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και στοιχεία για τα τριπλά λουλούδια ροζ λεβάντα με λουλούδια

Θέση και θερμοκρασία

Το Bougainvillea είναι εγγενές στα τροπικά και υποτροπικά τροπικά δάση, όπου το φυτό ανεβαίνει στα αρχαία δέντρα για να πάρει άφθονη ζεστασιά, ηλιακό φως και νερό, ειδικά κατά την περίοδο των βροχών. Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, αυτό το ανθεκτικό φυτό μπορεί να επιβιώσει για μεγάλες περιόδους ξηρασίας. Έτσι στο σπίτι, είναι καλύτερο να μιμηθούμε αυτές τις φυσικές συνθήκες ζωής.

Το τριπλό λουλούδι αισθάνεται ιδανικό σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να πέσει κάτω από τους 5 ή να ανέβει πάνω από τους 35 βαθμούς. Χρειάζεται τουλάχιστον 5 έως 8 ώρες άμεσου ηλιακού φωτός την ημέρα, ειδικά κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Η ποσότητα φωτός επηρεάζει αργότερα την ένταση των χρωμάτων των λουλουδιών και την αφθονία τους. Επομένως, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τα μπουκαμβίλια σας σε ένα νότιο παράθυρο, μακριά από ρεύματα ή κλιματισμό. Το καλοκαίρι μπορείτε να πάρετε το καλλωπιστικό φυτό στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή τον κήπο, αλλά πρέπει να το φέρετε πίσω στα χειμερινά διαμερίσματα μέχρι τον πρώτο παγετό.

Αυτή η πολύχρωμη ποικιλία έχει χρωματικό συνδυασμό μωβ και λευκού

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και γεγονότα για τα τριπλά λουλούδια πολύχρωμα λουλούδια όμορφη Ελλάδα

Η μπουκαμβίλια μπορεί να επιβιώσει σε σύντομες περιόδους ξηρασίας, αλλά όχι σε έντονο κρύο

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε για το τριπλό λουλούδι λευκά λουλούδια

Νερό και λίπασμα

Η μπουκαμβίλια χρειάζεται 2-3 χρόνια για να αναπτυχθεί πλήρως, να πάρει βαθιές ρίζες και να σχηματίσει τα πρώτα λουλούδια. Μετά από αυτό, χρειάζεται μόνο ελάχιστη συντήρηση και είναι πολύ ανθεκτικό στην ξηρασία. Ωστόσο, τα νεότερα φυτά χρειάζονται τακτικό πότισμα και λίπανση για να αναπτυχθούν πραγματικά καλά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά την περίοδο ανάπτυξης και ανθοφορίας.

Για να το κάνετε αυτό, αφήστε πάντα τα πάνω 3-5 εκατοστά χώματος να στεγνώσουν εντελώς πριν ποτίσετε καλά. Το μαλακό νερό ή το νερό της βροχής είναι συνήθως το καλύτερο εδώ. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και πετάξτε κάθε επιπλέον νερό που συσσωρεύεται στο μπολ. Αυτό μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε σήψη των ριζών και πλούσια ανάπτυξη αλλά κακή ανθοφορία.

Λιπαίνετε κάθε 1-2 εβδομάδες από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο με λίπασμα πλούσιο σε άζωτο και σίδηρο. Σε πολλά κέντρα κήπου θα βρείτε επίσης προϊόντα που ειδικεύονται σε μπουκαμβίλιες. Κατά τη φάση της αδρανοποίησης, τα εξωτικά φυτά σας δεν πρέπει να γονιμοποιούνται ή να ποτίζονται σε μεγάλες ποσότητες.

Η τέλεια φυσική οθόνη απορρήτου από αδιάκριτα βλέμματα

Συμβουλές και πληροφορίες για τη φροντίδα της Bougainvillea που αξίζει να γνωρίζετε για την αναρρίχηση του θάμνου σε τριπλό λουλούδι

Σε πλήρη άνθηση, αυτό το αναρριχητικό φυτό θυμίζει σκηνή από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τριπλό ορειβάτη λουλουδιών ευαίσθητο στο χειμώνα

Χώμα και μεταμόσχευση

Η μπουκαμβίλια είναι ένα λεπτό διακοσμητικό φυτό με εξίσου λεπτό ριζικό σύστημα. Εξαιτίας αυτού, στους ανθρώπους δεν αρέσει να το επανατοποθετούν. Επιλέξτε λοιπόν μια μεγάλη κατσαρόλα που είναι γυαλισμένη και λεία εσωτερικά για να μην κολλήσουν οι ρίζες σε αυτήν. Το αναρριχητικό βοήθημα συνιστάται για αναρριχώμενες ποικιλίες.

Για βέλτιστη φροντίδα μπουκαμβίλιων, το έδαφος πρέπει να έχει καλή αποστράγγιση. Το υπόστρωμα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, φτωχό σε τύρφη και εμπλουτισμένο με περλίτη, ηφαιστειακό βράχο, ίνες καρύδας ή πηλό. Ένα ελαφρώς όξινο pH μεταξύ 6 και 6,5 είναι ιδανικό.

Το Bougainvillea μπορεί εύκολα να περιποιηθεί ως μπονσάι

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και ενδιαφέροντα στοιχεία για το μπονσάι τριπλού λουλουδιού σε γλάστρες

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και ενδιαφέροντα γεγονότα για την πόρτα των τριπλών λουλουδιών ροζ ντεκό

Η φροντίδα Bougainvillea είναι σχετικά εύκολη και παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αυτό το καλλωπιστικό φυτό ανταμείβει τις προσπάθειές σας χρόνο με το χρόνο με υπέροχα και αρωματικά λουλούδια.

Σε ορισμένους πολιτισμούς το τριπλό λουλούδι είναι σύμβολο ειρήνης

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και γεγονότα που αξίζει να γνωρίζετε για τον καλοκαιρινό κήπο με τα τριπλά λουλούδια

Ρομαντικό, πλούσιο και εύκολο στη φροντίδα

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε για την οθόνη απορρήτου της τριπλής κρέμας λουλουδιών πορτοκαλιού λουλουδιών

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 300 διαφορετικά είδη μπουκαμβίλιων σε όλο τον κόσμο

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και ενδιαφέροντα γεγονότα για το κοντινό πλάνο του τριπλού λουλουδιού μωβ άνθος

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε για τον τριπλό λουλούδι πορτοκαλί ανθισμένο κήπο

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και ενδιαφέροντα στοιχεία για τα τριπλά λουλούδια ροζ λουλούδια όμορφα τρυφερά

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και ενδιαφέροντα γεγονότα για το τρίδυμο λουλούδι ροζ μοβ λουλούδια όμορφα

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και ενδιαφέροντα στοιχεία για το τριπλό λουλούδι κόκκινα λουλούδια λευκά λουλούδια

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και ενδιαφέροντα στοιχεία για τα τριπλά λουλούδια κόκκινα λουλούδια αρκετά διακοσμητικά

Συμβουλές φροντίδας Bougainvillea και ενδιαφέροντα στοιχεία για το διακοσμητικό φυτό με τριπλά λουλούδια από το τροπικό δάσος