Το calla είναι ένα λεπτό και κομψό λουλούδι που είναι πολύ δημοφιλές τόσο ως κήπο όσο και ως φυτό εσωτερικού χώρου. Ένα μπουκέτο λουλούδια calla μπορεί πραγματικά να κερδίσει την καρδιά κάθε γυναίκας. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο το λουλούδι calla χρησιμοποιείται συχνά ως γαμήλια διακόσμηση. Επιπλέον, το δωμάτιο calla μπορεί να προσθέσει κάτι συγκεκριμένο σε οποιοδήποτε εσωτερικό σχεδιασμό.

Το λουλούδι calla είναι ένας όμορφος κήπος και φυτό εσωτερικού χώρου

Λουλούδι Calla εσωτερική calla calla care ανθίζει λευκό

Η calla ανθίζει κυρίως σε λευκό χρώμα, αλλά μπορεί επίσης να έχει λουλούδια σε διάφορα χρώματα

Calla λουλούδια κήπου φυτά calla care

Αν θέλετε να απολαύσετε την εκλεπτυσμένη κομψότητα και την ομορφιά του λουλουδιού calla στο σπίτι σας, μάθετε περισσότερα για την calla του δωματίου και πώς μπορείτε να φροντίσετε σωστά αυτό το λουλούδι.

Οι Κάλλας ως υπέροχα φυτά κήπου

Calla φροντίδα φυτών κήπων λουλουδιών

Ως ευγενής διακόσμηση τραπεζιού

Calla flower room calla διακοσμηση τραπεζιου calla plant

Κομψή νυφική ​​ανθοδέσμη

Ανθοδέσμη λουλουδιών Calla λευκή γαμήλια διακόσμηση νυφική ​​ανθοδέσμη

Το λουλούδι calla προέρχεται αρχικά από τη Νότια Αφρική και καλλιεργήθηκε ως δημοφιλές φυτό κήπου και κατσαρόλας στην Ευρώπη τον 18ο αιώνα. Το όνομα Calla στην πραγματικότητα σημαίνει “όμορφη” και πηγαίνει πίσω στην ελληνική θεά Καλλιόπη. Το φυτό calla πήρε το επιστημονικό του όνομα Zantedeschia από τον ανακαλυφτή του, τον Ιταλό βοτανολόγο Giovanni Zantedeschi.

Η Calla ανθίζει στο βάζο

Calla λουλουδάτο δωμάτιο calla

Κίτρινα λουλούδια calla

Ανθοδέσμη Calla κίτρινο δωμάτιο calla

Η calla που αναπτύσσεται από ένα μόνο ρίζωμα ή κόνδυλο χρειάζεται υγρές συνθήκες ανάπτυξης για να παραμείνει υγιής. Το λουλούδι calla ανθίζει σε εξωτερικούς χώρους τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και η εσωτερική calla μπορεί να ανθίσει από την άνοιξη έως το φθινόπωρο εάν διατηρείται σε εσωτερικούς χώρους στις κατάλληλες συνθήκες.

Φροντίδα για ένα φυτό calla σε μια κατσαρόλα

Calla λουλούδι εσωτερική calla ανθοδοχείο calla φυτό

φως

Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας δέχεται έμμεσο ηλιακό φως για τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα. Αποφύγετε τον άμεσο ήλιο για να αποφύγετε την καύση των φύλλων και των λουλουδιών.

Το λουλούδι calla αρέσει το έμμεσο ηλιακό φως

Calla λουλούδι εσωτερικού calla calla φυτό σε γλάστρα

άρδευση

Το φυτό calla αρέσει το υγρό χώμα ανά πάσα στιγμή, αλλά είναι πολύ σημαντικό το χώμα να μην είναι ποτέ πολύ υγρό. Το calla δεν είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και ως εκ τούτου δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς.

Το χώμα πρέπει να είναι υγρό, αλλά σε καμία περίπτωση υγρό

Ανθοδέσμη Calla λουλούδι calla ανθοδέσμη

Λιπαίνω

Χρησιμοποιήστε ανθοφορία χαμηλής περιεκτικότητας σε άζωτο για λίπανση κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια της περιόδου ανθοφορίας του φυτού σας. Εάν το φυτό παράγει μόνο φύλλα, η λίπανση είναι απαραίτητη μόνο μία φορά το μήνα.

Λιπαίνετε δύο φορές το μήνα κατά την περίοδο της ανθοφορίας

Εσωτερικά λουλούδια Calla σε γλάστρες

θερμοκρασία

Η θερμοκρασία του δωματίου πρέπει να είναι μεταξύ 10-24 ° C για βέλτιστη ανάπτυξη. Κρατήστε το εργοστάσιό σας μακριά από κλιματισμό ή θέρμανση.

Η θερμοκρασία του δωματίου πρέπει να είναι πάνω από 10 ° C

Calla Flower Indoor Calla Potted Pink Calla Flowers

Χρόνος ανθοφορίας

Το φυτό συνήθως ανθίζει για περίπου έξι εβδομάδες στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά μπορεί να ανθίσει οποιαδήποτε στιγμή αν ευδοκιμεί ως φυτό εσωτερικού χώρου. Τα μακράς διαρκείας κομμένα λουλούδια είναι ιδανικά για ανθοδέσμες και συνθέσεις λουλουδιών.

Η αίθουσα calla μπορεί να ανθίσει όμορφα για αρκετούς μήνες

Calla λουλούδι εσωτερική calla φροντίδα φυτά εσωτερικού χώρου

πάτωμα

Χρησιμοποιήστε καλό χώμα που περιέχει βρύα τύρφης που αερίζεται καλά και επιτρέπει στο νερό να περάσει γρήγορα. Μπορείτε να προσθέσετε αγροτική άμμο ή περλίτη εάν το χώμα φαίνεται πολύ βαρύ και σαν πηλό.

Ξεχειμωνιάζει

Το χειμώνα, οι βολβοί calla συνήθως αφαιρούνται από τη γη και αποθηκεύονται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Το δωμάτιο calla μπορεί επίσης να ξεχειμωνιάσει σε μια κατσαρόλα. Σε αυτή την περίπτωση, το φυτό θα πρέπει να επανατοποθετηθεί την άνοιξη για να απαλλαγεί ο κόνδυλος από τις νεκρές ρίζες.

Απολαύστε την κάλλα σας ανθισμένη την άνοιξη!

Calla in pot pot calla λουλούδι εσωτερικού χώρου calla

γαρνίρισμα

Το λουλούδι Calla χρειάζεται κλάδεμα μόνο όταν μπαίνει σε αδρανή φάση.

Το δωμάτιο calla είναι ένα δηλητηριώδες φυτό

Το λουλούδι calla είναι ένα από τα δηλητηριώδη φυτά εσωτερικού χώρου. Παρακαλώ κρατήστε το calla του δωματίου σας μακριά από μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα. Το calla περιέχει υψηλά επίπεδα οξαλικού ασβεστίου και αν καταποθεί μπορεί να προκαλέσει σοβαρό κάψιμο και πρήξιμο του στόματος, του λαιμού, των χειλιών και της γλώσσας. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί δυσφορία στο στομάχι και διάρροια.

Το φυτό calla μπορεί να είναι δηλητηριώδες για κατοικίδια και παιδιά

Calla στο δοχείο Φροντίδα λουλούδι calla Φροντίδα εσωτερικής calla

Το λουλούδι calla είναι το τέλειο δώρο για κάθε εποχή και κάθε περίσταση. Χαρίστε στον εαυτό σας την ευχαρίστηση να καλέσετε στο δωμάτιο ή να δώσετε ένα δώρο στον φίλο ή τον συνάδελφό σας με αυτό το υπέροχο ανθισμένο φυτό εσωτερικού χώρου!

Calla σημαίνει “όμορφη” στα ελληνικά

Calla λουλούδι εσωτερικού χώρου calla calla σε φροντίδα δοχείου

Ιδέες διακόσμησης με φρέσκα λουλούδια

Calla Flower Indoor Calla Calla Plant Vase Calla flower room ιδέες διακόσμησης calla με φρέσκα λουλούδια Ανθοδέσμη Calla λουλούδι calla ανθοδέσμη Calla λουλούδι εσωτερική calla care calla σε γλάστρα