Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη ακούσει για το Δέντρο της Ζωής – ένα μοναδικό φυτό που παρέχει οικογενειακή κατανόηση, ευτυχία και, φυσικά, μακροζωία. Ωστόσο, το δέντρο του χρήματος είναι εξίσου διάσημο και όμορφο. Η κινεζική θεωρία της αρμονίας Feng Shui τη θεωρεί ως ισχυρό μαγνήτη για οικονομική επιτυχία, ευτυχία και ευημερία εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Πιστεύεται ότι εάν φροντιστεί σωστά, θα σας φέρει αυτό που θέλετε και θα ενισχύσει αυτό που ήδη έχετε. Σχεδόν όλοι έχουν δει ένα δέντρο χρήματος σε ανθοπωλεία και δίπλα στις εισόδους των ασιατικών καταστημάτων, ίσως έχετε ήδη ένα από αυτά τα υπέροχα διακοσμητικά φυτά στο σπίτι. Ταυτόχρονα, είναι πραγματικά σπάνιο να το βλέπεις σε πλήρη άνθηση. Στο σημερινό άρθρο, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τις πιο σημαντικές συμβουλές για τη φροντίδα των δέντρων χρήματος και τους κανόνες του Φενγκ Σούι, ώστε να είστε ένας από τους τυχερούς.

Το δέντρο του χρήματος είναι ένας πραγματικός μαγνήτης για την ευτυχία

Συμβουλές φροντίδας δέντρων, ενδιαφέροντα γεγονότα και κανόνες του Φενγκ Σούι, όμορφο μικρό ρουστίκ δοχείο φυτών εσωτερικού χώρου

Συμβουλές φροντίδας δέντρου χρήματος, ενδιαφέροντα γεγονότα και το Φενγκ Σούι κυβερνά μικρά φυτά σε γλάστρες

Συμβουλές φροντίδας δέντρων και μικροπράγματα

Το δέντρο χρήματος (Crassula ovata), γνωστό και ως δένδρο, είναι ένα χυμώδες χοντρό μίσχο με σαρκώδη, γυμνά και επιμήκη φύλλα που είναι διατεταγμένα σε αντίθετα ζεύγη και θυμίζουν νεφρίτη. Υπό ιδανικές συνθήκες, θα δείτε πολλά λευκά και ροζ λουλούδια με γλυκιά μυρωδιά από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Αυτό το εξωτικό διακοσμητικό φυτό προέρχεται αρχικά από τη Νότια Αφρική, αλλά καλλιεργείται στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική για πάνω από 100 χρόνια. Μπορεί να φτάσει σε εντυπωσιακό ύψος 2,5 μ. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, ωστόσο, δεν πρέπει να αφήσετε το δέντρο του χρήματος να μεγαλώσει περισσότερο από 90 εκατοστά στο σπίτι.

Όπως και τα περισσότερα άλλα παχύφυτα, η συντήρηση δέντρων χρήματος είναι πολύ απλή

Συμβουλές φροντίδας δέντρου χρήματος, ενδιαφέροντα γεγονότα και κανόνες Feng Shui για τη διακόσμηση του παραθύρου του φυτού εσωτερικού χώρου

Το φυτό είναι μόνο ελαφρώς δηλητηριώδες, αλλά δεν πρέπει να το τσιμπήσετε

Συμβουλές φροντίδας δέντρων, ασήμαντα και Feng Shui κανόνες γάτες κατοικίδια ζώα δηλητηριώδη

Τα δέντρα χρήματος μπορούν να μεγαλώσουν εκπληκτικά

Συμβουλές φροντίδας δέντρων, χρήματα και Feng Shui κανόνες ψηλά φυτά σε γλάστρες

Τοποθεσία

Το δέντρο χρήματος δεν είναι πολύ απαιτητικό και ευδοκιμεί τόσο στον καυτό ήλιο όσο και σε μερική σκιά. Ωστόσο, τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την ανάπτυξη και την ανθοφορία επιτυγχάνονται όταν το δοχείο εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες.

θερμοκρασία

Παρά την αφρικανική καταγωγή του, το δέντρο του χρήματος αισθάνεται καλύτερα σε θερμοκρασίες δωματίου. Την άνοιξη και το καλοκαίρι μπορείτε να το πάρετε έξω στο μπαλκόνι ή στον κήπο, εφόσον οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 25-27 βαθμούς. Τους κρύους μήνες, το φυτό αδρανοποιεί και χρειάζεται θερμοκρασία μεταξύ 7 και 10 βαθμών.

άρδευση

Το πότισμα του δέντρου χρήματος κατά την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι είναι μέτριο και δεν πρέπει να γίνεται περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. Εκτός από το τακτικό πότισμα, καλό είναι να ψεκάζετε συχνά και ελαφρά τα φύλλα. Το φθινόπωρο ποτίζετε μόνο μία φορά κάθε δύο εβδομάδες, το χειμώνα είναι καλύτερο να διατηρείτε το φυτό στεγνό. Η υγρασία στο δωμάτιο πρέπει να είναι μέτρια-υψηλή όλο το χρόνο.

Τα δέντρα χρήματος μπορούν να επιβιώσουν για μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας επειδή αποθηκεύουν νερό στα φύλλα, τους μίσχους και τις ρίζες τους

Συμβουλές φροντίδας δέντρων, ενδιαφέροντα γεγονότα και κανόνες Feng Shui. Ποτίστε σωστά το φυτό του σπιτιού

Λίπανση, μεταμόσχευση και διάδοση

Από τα μέσα της άνοιξης έως τα τέλη του καλοκαιριού, το δέντρο χρήματός σας πρέπει να τροφοδοτείται με μεταλλικά λιπάσματα κάθε λίγες εβδομάδες. Μπορείτε επίσης απλά να εφαρμόσετε λίπασμα για παχύφυτα ακολουθώντας τις οδηγίες του προϊόντος.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου φυτεύονται την άνοιξη όταν έχουν γεμίσει εντελώς το δοχείο τους. Η νέα γλάστρα πρέπει να είναι επίπεδη και φαρδιά παρά πολύ βαθιά. Είναι καλύτερα λοιπόν να χρησιμοποιείτε γλάστρες μπονσάι με χυμώδες χώμα. Εάν υπάρχει πολύ χώμα, οι ρίζες του δέντρου του χρήματος τεντώνονται και το ίδιο το φυτό γίνεται λεπτό και αδύναμο.

Ο πολλαπλασιασμός του δέντρου του χρήματος πραγματοποιείται όπως και με άλλα χυμώδη είδη του γένους των παχύφυλλων, δηλαδή με μοσχεύματα, σπασμένους μίσχους ή φύλλα. Η διάδοση των σπόρων είναι επίσης δυνατή, αλλά πιο περίπλοκη.

Το Sunset Variagata έχει όμορφα χρυσοπράσινα φύλλα με κόκκινες άκρες

Συμβουλές φροντίδας δέντρου χρήματος, ενδιαφέροντα γεγονότα και κανόνες φενγκ σούι φυτών εσωτερικού χώρου σε άνθη ροζ λευκό

Συμβουλές φροντίδας δέντρων χρήματος, ενδιαφέροντα γεγονότα και κανόνες του Φενγκ Σούι για τη μετατόπιση φυτών δωματίου

Οι γλάστρες μπονσάι είναι πολύ κατάλληλες για το δέντρο χρήματος

Συμβουλές φροντίδας δέντρων, ενδιαφέροντα γεγονότα και κανόνες του Φενγκ Σούι για μπονσάι φυτά εσωτερικού χώρου σε γλάστρες

Το Φενγκ Σούι κυβερνά για την ευημερία

Σύμφωνα με το δόγμα του Φενγκ Σούι, δεν αρκεί να το φροντίζουμε μόνο για να νιώσουμε την επίδραση του δέντρου του χρήματος. Η κινεζική θεωρία της αρμονίας συχνά θεωρεί το φυτό ως μέρος της οικογένειας.

Για παράδειγμα, συνιστάται να δίνετε στο φυτό κάποια προσοχή κάθε μέρα. Μοιραστείτε τα οικονομικά σας προβλήματα ή σχέδια για την εβδομάδα με το δέντρο χρήματος και ευχαριστήστε τους για τη βοήθειά τους. Για να βελτιώσετε την ευημερία σας, κόψτε τραπεζογραμμάτια μεταξύ των φύλλων και αντικαταστήστε τα τακτικά με νέα. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε ένα νόμισμα με κόκκινο κορδόνι ή να το κολλήσετε στο έδαφος.

Πιστεύεται επίσης ότι η σκόνη στα φύλλα του δέντρου του χρήματος μειώνει τη δύναμή του και μπορεί να γίνει εμπόδιο στις οικονομικές ροές. Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε σε αυτές τις μικρές καθημερινές τελετουργίες, σας συνιστούμε να ξεσκονίζετε τα φύλλα τακτικά με ένα υγρό πανί.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το νοτιοανατολικό τμήμα του σπιτιού είναι υπεύθυνο για την ευημερία. Εδώ το δέντρο του χρήματος δείχνει τις ισχυρότερες ικανότητές του. Μπορείτε επίσης να το βάλετε δίπλα σε έναν καθρέφτη για να διπλασιάσετε την πρόσκρουσή του. Όπως πάντα, το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο αποτελούν εξαίρεση. Όλα τα φυτά εκπέμπουν ισχυρή ενέργεια Yang, η οποία δεν είναι κατάλληλη για αυτά τα δωμάτια. Οι εταιρείες που θέλουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους μπορούν εναλλακτικά να τοποθετήσουν το εργοστάσιο δίπλα στο ταμείο ή την είσοδο.

Η σωστή φροντίδα του δέντρου χρήματος δεν αρκεί για να επωφεληθεί από τις θετικές επιδράσεις του

Συμβουλές φροντίδας δέντρων, ενδιαφέροντα γεγονότα και κανόνες Feng Shui λευκό δοχείο με βότσαλα

Συμβουλές φροντίδας δέντρου χρήματος, ενδιαφέροντα γεγονότα και κανόνες feng shui καφές διακόσμησης τραπεζιού φυτών εσωτερικού χώρου

Η φροντίδα του δέντρου χρήματος δεν διαφέρει πολύ από αυτή των άλλων παχύφυτων. Η ιδιαίτερη στάση και οι αρχαίες παραδόσεις που σχετίζονται με αυτό το εξωτικό διακοσμητικό είναι αυτό που το κάνει τόσο δημοφιλές. Ένα σπίτι χωρίς δέντρο χρήματος είναι πραγματικά ατελές (ειδικά σύμφωνα με το Φενγκ Σούι).

Συμβουλές φροντίδας δέντρου χρήματος, ενδιαφέροντα γεγονότα και κανόνες Feng Shui κανόνες ανθοφορίας καλοκαίρι σωστές συνθήκες

Συμβουλές φροντίδας δέντρων χρήματος, ενδιαφέροντα γεγονότα και κανόνες Feng Shui φυτά εσωτερικού χώρου σε γλάστρες το καλοκαίρι

Συμβουλές φροντίδας δέντρων χρήματος, ενδιαφέροντα γεγονότα και κανόνες Feng Shui για τη διάδοση σε άνθη με βάζα νερού