Φυτά σε γλάστρες με είδη αιονίου

Δημοφιλή, εύχρηστα φυτά σε γλάστρες για κάθε σπίτι

Υπάρχουν πολλά είδη φυτών σε όλο τον κόσμο, αλλά μερικά από αυτά έχουν διακοσμητικές ιδιότητες που τα καθιστούν περίεργα και δημοφιλή. Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να μεγαλώσετε τα φυτά σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, φαίνονται πραγματικά ωραία και ελκυστικά. Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα χρειάζεται τακτική φροντίδα και συντήρηση.

Θα πρέπει πρώτα να γνωρίσει κανείς τα είδη των φυτών πολύ καλά για να διατηρήσει σωστά τις διακοσμητικές τους ιδιότητες. Έχουν τις ανάγκες τους που πρέπει να ακολουθούμε. Κυρίως αφορά το υπόστρωμα του εδάφους, την οξύτητα του εδάφους και άλλες θεματικές ερωτήσεις.

Διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου

μοντέρνα φυτά σε μαύρο υβριδικό αέριο

Τα λουλούδια γονιμοποιούνται εύκολα και τις περισσότερες φορές απαιτούν συγκεκριμένο πότισμα. Το νερό της βροχής είναι το πιο κατάλληλο για φυτά εσωτερικού χώρου. Για να μεγαλώσουν σωστά, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η απαραίτητη υγρασία. Όλοι οι παράγοντες είναι πολύ σημαντικοί και πρέπει να τους ακολουθήσουμε. Αν θέλουμε να καλλιεργήσουμε φυτά σε γλάστρες στο σπίτι, είναι καλύτερο να ζητήσουμε συμβουλές από έναν ειδικό.

Όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο

poinsettia κόκκινα φύλλα λουλούδια πρωτότυπα

Το αστέρι των Χριστουγέννων είναι ένα πολύ όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου που ανθίζει μόνο τους χειμερινούς μήνες και γίνεται ένα από τα πιο υπέροχα λουλούδια στο σπίτι για τα Χριστούγεννα. Τα λουλούδια είναι κόκκινα, κίτρινα, λευκά. Αυτός ο τύπος φυτού χρειάζεται ακόμα άμεσο ηλιακό φως για να διατηρήσει τα χρώματα των λουλουδιών όσο το δυνατόν περισσότερο.

Φωτεινή, λαμπερή εμφάνιση το χειμώνα

poinsettia κόκκινα λουλούδια χειμώνα

Ένα υβρίδιο

κόκκινο λευκό υβρίδιο poinsettia

Πλούσιο φύλλωμα

poinsettia φυτό σε γλάστρα Διακοσμητικά φυτά σπιτιού

Mimosa – λουλούδια παραμυθιού

χρώματα άνθους μιμόζας

Μωβ λουλούδια

Mimosa pudica λουλούδια Βραζιλία Διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου

Χαριτωμένο και θηλυκό

mimosa pudica Βραζιλία πορφυρά λουλούδια Διακοσμητικά φυτά εσωτερικού χώρου

Μιμόζα – Αυτό το χαριτωμένο φυτό προέρχεται από τη χώρα του καφέ, δηλαδή από τη Βραζιλία. Δεδομένου ότι το κλίμα εκεί είναι πολύ διαφορετικό από το δικό μας, φαίνεται εντελώς αδύνατο να τα καλλιεργήσουμε εδώ μαζί μας.

Aeonium arboreum Aeonium arboreum ματ χρώμα

Σαρκώδες φύλλωμα  

χυμώδης τέχνη δέντρου αιονίουaeonium houseplants pot pot λουλούδια παχύφυτα τέχνη

Η δημοφιλής μπιγκόνια

Το Begonia rex αφήνει φυτά σε γλάστρες

Σκούρα χρώματα

η begonia rex αφήνει φυτά εσωτερικού χώρου

Ελκυστική εμφάνιση

Υβριδικά φύλλα Begonia rex

Μωβ χρώματα λουλουδιών

Ιδέες για φυτά εσωτερικού χώρου Begonia Rex

 Μπεγκόνια – είναι ένα συνηθισμένο φυτό σε γλάστρες και δεν μεγαλώνει πολύ ψηλά και φαρδιά, οπότε μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε γωνιά του δωματίου. Τα φύλλα του είναι ασύμμετρα και στο σύνολό του δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά στο ηλιακό φως.

μπιγκόνια

Begonia rex φωτεινά χρώματα