Όποιος ενδιαφέρεται για τη φυσιοπαθητική είναι σίγουρο ότι γνωρίζει το άγριο βότανο, το άγριο σκόρδο. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο σε πολλούς βοτανολόγους. Είναι επίσης λίγο μπερδεμένο το γεγονός ότι αυτό το φαρμακευτικό βότανο έχει πολλά άλλα ονόματα όπως σκόρδο αρκούδας, κρεμμύδι μάγισσας, άγριο σκόρδο, πράσο δάσους κλπ. Το λατινικό του όνομα είναι πάντα το ίδιο – Allinum Ursinum. Το όνομα άγριο σκόρδο πιθανότατα προέρχεται από το γεγονός ότι οι αρκούδες θέλουν να τρώνε αυτό το ζιζάνιο μετά από μια μεγάλη χειμερία νάρκη για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους την άνοιξη. Το άγριο σκόρδο είναι ένα σημαντικό φαρμακευτικό βότανο που είναι γνωστό από την αρχαιότητα και είναι επίσης μια ευπροσάρμοστη τροφή. Οι αρχαίοι Γερμανοί, οι Κέλτες και οι Ρωμαίοι εκτιμούσαν τις υγιείς ιδιότητες του. Για αυτούς ήταν άγριο πράσο με δύναμη αρκούδας και μπορούσε να ανανεώσει την ανθρώπινη δύναμη. Εάν θέλετε επίσης να επωφεληθείτε από αυτό το φυτό της άγριας άνοιξης, τότε κολλήστε το και συνεχίστε. Σε αυτό το άρθρο ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο άγριο σκόρδο!

 Λόγω της έντονης μυρωδιάς του σκόρδου, το άγριο σκόρδο ονομάζεται επίσης άγριο σκόρδο.

Άγριο σκόρδο Το άγριο σκόρδο έχει πολλές ιδιότητες που προάγουν την υγεία Ιατρική από τη φύση

 Το άγριο σκόρδο σχηματίζει λεπτά λευκά άνθη σε ένα λεπτό στέλεχος.

Άγριο σκόρδο, πλούσιο πράσινο, γυαλιστερά φύλλα, λεπτά λευκά λουλούδια σε ένα λεπτό στέλεχος

  • Πού μεγαλώνει το άγριο σκόρδο και πώς μπορείτε να το αναγνωρίσετε?

Το άγριο σκόρδο αναπτύσσεται σε υγρά φυλλοβόλα δάση, προτιμά το χώμα πλούσιο σε χούμο και εξαπλώνεται γρήγορα. Το πράσο έχει ύψος περίπου 20 έως 30 εκατοστά και μπορείτε εύκολα να το αναγνωρίσετε από τα σκούρα πράσινα, λαμπερά φύλλα και τα μικροσκοπικά λευκά λουλούδια. Τα φύλλα είναι λογχοειδή και αναπτύσσονται σε ένα λεπτό στέλεχος. Η συγκομιδή τους γίνεται μόνο εντός δύο μηνών από την άνοιξη, από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου. Η περίοδος ανθοφορίας του άγριου σκόρδου διαρκεί μέχρι τα μέσα Ιουνίου, όταν το άγριο βότανο σχηματίζει σπόρους. Όλα τα μέρη του φυτού έχουν έντονη μυρωδιά σκόρδου και πικάντικη γεύση.

Το άγριο φαρμακευτικό φυτό έχει έντονη μυρωδιά σκόρδου.

Άγριο σκόρδο, πλούσιο πράσινο, γυαλιστερά φύλλα, λεπτά λευκά λουλούδια

Προσοχή! Το άγριο σκόρδο μπορεί εύκολα να συγχέεται με τον εξαιρετικά δηλητηριώδη κρίνο της κοιλάδας, τον φθινοπωρινό κρόκο και το άρωμα! Να είστε προειδοποιημένοι και να είστε προσεκτικοί όταν συλλέγετε φύλλα άγριου σκόρδου.

Επιπλέον συμβουλή: Όλα τα μέρη του φυτού άγριου σκόρδου είναι μη τοξικά, τόσο για εμάς τους ανθρώπους όσο και για κατοικίδια ζώα όπως γάτες και σκύλους. Ωστόσο, το άγριο σκόρδο μπορεί να είναι δηλητηριώδες για άλλα ζώα όπως τα κουνέλια και τα άλογα!

Τα υγιεινά συστατικά του άγριου σκόρδου μπορούν επίσης να βρεθούν στο σκόρδο.

Το σκόρδο της αρκούδας ή το άγριο σκόρδο μπορούν να βρεθούν σε φυλλοβόλα δάση, πράσινα φύλλα και λευκά λουλούδια σε ένα λεπτό κοτσάνι

  • Τι περιέχει το άγριο σκόρδο και γιατί είναι ένα φαρμακευτικό βότανο που προάγει την υγεία?

Τα καταπράσινα φύλλα του άγριου σκόρδου περιέχουν μια σειρά σημαντικών βιταμινών και μετάλλων. Υπάρχει πολύ βιταμίνη C, σίδηρος και αιθέρια έλαια εκεί, για παράδειγμα. Επιπλέον, εκεί είναι άμεσα διαθέσιμα κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορος και βλεννογόνο. Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη C είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, προστατεύει το ανθρώπινο σώμα από τις ελεύθερες ρίζες. Το άγριο σκόρδο περιέχει επίσης φυτοχημικά, αιθέρια έλαια και θειούχα αμινοξέα. Γι ’αυτό το πράσο χαρακτηρίζεται από τις αδιαμφισβήτητες θεραπευτικές του ιδιότητες.

Το άγριο σκόρδο λέγεται ότι έχει πολυάριθμες ιδιότητες που προάγουν την υγεία και θεραπεύουν.

Το άγριο σκόρδο ή το άγριο σκόρδο έχει πολλές ιδιότητες που προάγουν την υγεία και είναι καλές για την υγεία μας

Το άγριο σκόρδο έχει αντιβακτηριακή, καθαριστική του αίματος, μείωση της χοληστερόλης και πέψη. Επιπλέον, το άγριο σκόρδο δυναμώνει και τονώνει το σώμα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό την άνοιξη. Βοηθά στην απώλεια της όρεξης, στην αρτηριοσκλήρωση, κατά της υψηλής αρτηριακής πίεσης και στη σκλήρυνση των αρτηριών, είναι καλό για βρογχίτιδα και προβλήματα με το γαστρεντερικό σωλήνα. Παρακάτω προσπαθούμε να συνοψίσουμε τα θεραπευτικά του αποτελέσματα:

  • Χάρη στις αντιβακτηριακές του ιδιότητες, το άγριο σκόρδο είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό κατά των παθογόνων.
  • Μπορεί να καθαρίσει το αίμα και επομένως βοηθά κατά της υψηλής αρτηριακής πίεσης: Το άγριο φαρμακευτικό βότανο μπορεί να έχει θετική επίδραση στη σκλήρυνση των αρτηριών και των αγγειακών εναποθέσεων και έτσι βελτιώνει τη ροή του αίματος μέσω των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό κάνει το άγριο σκόρδο ιδιαίτερα χρήσιμο για καρδιαγγειακές παθήσεις.

 Ιατρική από τη φύση!

Το άγριο σκόρδο ή το φάρμακο άγριου σκόρδου από τη φύση χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα

  • Λόγω των ενώσεων θείου που περιέχονται στο άγριο σκόρδο, το φαρμακευτικό βότανο λέγεται ότι έχει αποτοξινωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Ακόμα και με γαστρεντερικές καταγγελίες όπως μετεωρισμός και εντερικές παθήσεις, το άγριο σκόρδο λέγεται ότι είναι καλό.
  • Είναι επίσης αποτελεσματικό κατά του καρκίνου.

Σήμερα αναφέραμε για το άγριο φαρμακευτικό βότανο άγριο σκόρδο και τις επιδράσεις του στην προαγωγή της υγείας. Αν θέλετε επίσης να μάθετε για τη χρήση του στην κουζίνα, διαβάστε το επόμενο άρθρο μας. Μείνετε υγιείς και μάθετε περισσότερα για τις θεραπευτικές δυνάμεις της φύσης!

Το άγριο σκόρδο χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα και μας βοηθά να παραμείνουμε υγιείς και ζωντανοί!

Το άγριο σκόρδο ή το άγριο σκόρδο, πλούσια πράσινα φύλλα γεμάτα υγιεινά συστατικά, χρησιμοποιούνται ευρέως στην κουζίνα