Ο κερατοειδής ξινή δεν είναι τυχερό τριφύλλι. Η ανακάλυψη ενός κρεβατιού του στον κήπο κάνει μόνο λίγους κηπουρούς ευτυχισμένους. Είναι ένα ενοχλητικό ζιζάνιο που μπορεί να υπερβάλει εκπληκτικά μεγάλες περιοχές μέσα σε λίγες εβδομάδες με εκρήξεις λοβών σπόρων και βαθιά αναπτυσσόμενους υπόγειους δρομείς. Το να το τραβήξετε έξω δεν βοηθάει εδώ, επειδή οι ρίζες είναι ακόμα κολλημένες στο χώμα του κήπου. Αυτό μπορεί γρήγορα να καταστρέψει το γκαζόν και το παρτέρι σας. Λοιπόν, πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε μόνιμα την ενοχλητική ξυλεία από ξύλο με κέρατα; Εξάλλου, δεν επιτρέπεται η χρήση ζιζανιοκτόνων που καταστρέφουν τα υπόλοιπα καλλωπιστικά ή χρήσιμα φυτά στον κήπο. Τα κεφάλαια μπορεί επίσης να είναι ακίνδυνα για παιδιά, κατοικίδια ζώα και άλλα μέλη του νοικοκυριού ή επικονιαστές. Στο σημερινό άρθρο, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές φυσικές και φιλικές προς το περιβάλλον οικιακές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την καταπολέμηση της ξυλοπούλας.

Η ξινή ξυλοκέρατη μπορεί να αναγνωριστεί αμέσως από τα τυπικά φύλλα της

Καταπολεμήστε την ξινή ξυλεία με φυσικά σπιτικά φάρμακα και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους

Σημαντικά γεγονότα που αξίζει να γνωρίζετε για το ξυλόξυλο με κέρατα

Μπορείτε να νικήσετε αυτόν τον λαχανικό εχθρό μόνο εάν γνωρίζετε τη φύση του. Η ξυλόξυλο με κέρατα, πιο γνωστή από βοτανικής πλευράς ως Oxalis corniculata, είναι επίσης γνωστή ως ξινή ξυλεία με κέρατα ή ξυλεία ξύλου με κέρατα.

Συχνά μπορεί κανείς να το συγχέει με την όρθια ξυλουργιά (Oxalis stricta). Αν και αυτό είναι οπτικά παρόμοιο με το ξυλόξυλο με κέρατα, αναπτύσσεται κυρίως ως ετήσιο φυτό.

Το ξυλόξυλο με κέρατα είναι εγγενές στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ασία. Σήμερα είναι διαδεδομένο σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Όταν ελέγχεται, αυτό το είδος ξινή χρησιμοποιείται συχνά ως καλλωπιστικό φυτό σε βραχόκηπους, κρεβάτια χαλιών ή απλά σε γλάστρες. Η ποικιλία atropurpurea είναι ιδιαίτερα ελκυστική οπτικά με το κοκκινωπό-μοβ τρίφυλλο φύλλωμα και τα έντονα κίτρινα άνθη της.

Όπως μπορείτε να δείτε ήδη από το όνομα, η ξυλόξυλο με κέρατα ανήκει στην οικογένεια ξυλοδαρών (Oxalidaceae). Πολλά είδη, συμπεριλαμβανομένης της ξυλοξυλιάς, είναι βρώσιμα, αλλά περιέχουν οξαλικό οξύ και επομένως έχουν εξαιρετικά ξινή γεύση. Το φυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και τα φύλλα του μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν ένα ρόφημα που μοιάζει με λεμονάδα. Παρόμοια με το τσάι, μπορείτε να εγχύσετε φρέσκα φύλλα σε ζεστό νερό για 10 λεπτά, να γλυκάνετε το ζυθοποιείο με λίγο μέλι και να το απολαύσετε όταν κρυώσει. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρέσκα φύλλα σε σαλάτες για οπτική γοητεία.

Γνωρίζατε ότι η ξινή του Χόρνγουντ είναι στην πραγματικότητα βρώσιμη?

Ξύλο ξινή καταπολεμά την οξαλίδα στο δάσος χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες στο σπίτι και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους

Έχει γεύση παρόμοια με το λεμόνι και μπορεί ακόμη και να καλλιεργηθεί ως καλλιέργεια

Η ξινή κόρνα καταπολεμά την οξαλίδα σε σαλάτες χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες στο σπίτι και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους

Στον κήπο, η κεράτινη ξινή είναι σε θέση να αντέξει σχεδόν όλες τις συνθήκες. Είναι ανθεκτικό στην ξηρασία, αγαπά τη ζεστασιά και μπορεί να ευδοκιμήσει σε εξαιρετικά φτωχά σε θρεπτικά συστατικά ή αλκαλικά εδάφη. Είτε στον ήλιο είτε στη σκιά, αυτό το φυτό αισθάνεται καλά παντού. Λόγω της ξινής γεύσης, τα ζιζάνια σπάνια προσβάλλονται από παράσιτα.

Δυστυχώς, το ζιζάνισμα και η απομάκρυνση δεν βοηθούν στην καταπολέμηση του ξυλοδαρμού με κέρατα. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να κάνει το πρόβλημα πολύ χειρότερο, καθώς τα φρούτα της κάψουλας ανοίγουν όταν αγγίζονται και ρίχνουν πολλούς μικροσκοπικούς σπόρους έως και 3 μέτρα στον κήπο. Οι μικροσκοπικοί σπόροι έχουν μια ειδική υφή που τους επιτρέπει να προσκολλώνται σε πολλές διαφορετικές επιφάνειες κατά την επαφή. Μπορούν να ανακαλυφθούν κοιτάζοντας προσεκτικά τα ρούχα, στη γούνα του κατοικίδιου ζώου σας, σε λεπίδες χλοοκοπτικού, σωλήνες νερού και γλάστρες. Λοιπόν, πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε το ξυλόξυλο με κέρατα;?

Αυτά τα ζιζάνια μπορούν να εισαχθούν στον κήπο σας οποτεδήποτε, οπουδήποτε και εντελώς ασυνείδητα

Η ξινή κόρνα χρησιμοποιεί φυσικές θεραπείες στο σπίτι και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους για την καταπολέμηση της οξαλίδας που ανθίζει με κίτρινο χρώμα

Καταπολεμήστε την ξινή κέρατο με φυσικά ζιζανιοκτόνα

Η κερατώδης ξινή είναι δύσκολο να ελεγχθεί με κοινά ζιζανιοκτόνα στην αγορά. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά μπορεί συχνά να βλάψουν άλλα φυτά τριγύρω. Πολλά από αυτά περιέχουν επίσης χημικές ουσίες που μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνες για παιδιά, κατοικίδια ζώα ή ευεργετικούς επικονιαστές όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες.

Ευτυχώς, στην καταπολέμηση αυτών των ενοχλητικών ζιζανίων, υπάρχουν επίσης μερικές εύκολα προσβάσιμες, ασφαλείς, φυσικές και φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις στη χημεία. Μπορείτε ακόμη να βρείτε πολλά από αυτά στην κουζίνα σας. Ωστόσο, για να είναι αυτά αποτελεσματικά, πρέπει να τα εφαρμόσετε σωστά. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για τον έλεγχο της ξυλόδαρσης με κέρατα και την αποφυγή της νέας εξάπλωσής της.

Οι σπόροι του ξυλόδεντρου μπορούν να πετάξουν έως και 3 μέτρα όταν αγγίζονται από τον καρπό της κάψουλας

Horn sorrel καταπολεμά τις κάψουλες σπόρων oxalis χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες στο σπίτι και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους

Αναγνωρίστε και καταστρέψτε νωρίς το ξυλόξυλο με κέρατα

Θα πρέπει να ελέγχετε για παράσιτα σε λιβάδια και παρτέρια στον κήπο σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, Ασθένειες και ελέγξτε τα ζιζάνια. Επειδή όπως και τα περισσότερα προβλήματα στη ζωή, έτσι και η ξυλουργιά με κέρατα είναι εύκολο να καταπολεμηθούν στα πρώτα στάδια.

Απλώς σκάψτε τα νεαρά φυτά από το έδαφος, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του ριζού τους. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό πριν ανθίσουν, γιατί μόνο τότε σχηματίζονται τα φρούτα της κάψουλας, τα οποία είναι γεμάτα με σπόρους. Αφού αφαιρέσετε εντελώς τα ζιζάνια, καλύψτε την περιοχή με ένα στρώμα οργανικής σάπας πάχους τουλάχιστον 5 cm. Αυτό θα αποτρέψει τη βλάστηση τυχόν πιθανών σπόρων ή νεαρών φυτών που μπορεί να έχετε αγνοήσει.

Αυτά τα ζιζάνια μπορούν να καταστραφούν εύκολα και γρήγορα όταν είναι ακόμα μικρά

Καταπολεμήστε την ξινή με κέρατα με φυσικές θεραπείες στο σπίτι και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους. Καταστρέφοντας την οξαλίδα στον κήπο

Καταπολεμήστε την καθιερωμένη ξυλουργιά

Μόλις εδραιωθεί και αναπτυχθεί πλήρως, η ξινή ξυλουργός, όπως ήδη αναφέρθηκε, δύσκολα μπορεί να καταστραφεί με το ζιζάνισμα και την απομάκρυνσή της. Αυτές οι θεραπείες στο σπίτι μπορούν να σας βοηθήσουν εδώ:

Αλεύρι γλουτένης καλαμποκιού: Αυτό το φυσικό προϊόν είναι στην πραγματικότητα ένα υποπροϊόν που δημιουργείται στην κατασκευή αμύλου καλαμποκιού. Στον κήπο, η γλουτένη καλαμποκιού λειτουργεί σαν αντισύλληψη για όλους τους τύπους σπόρων, συμπεριλαμβανομένου εκείνου της ξυλοπούλας. Σκορπίζετε μια χούφτα αλεύρι πάνω και γύρω από τα ζιζάνια, τα ρίχνετε καλά και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Ωστόσο, μην επιχειρήσετε αυτήν τη στρατηγική έως ότου τα καλλωπιστικά και χρήσιμα φυτά σας είναι καλά εδραιωμένα, καθώς η γλουτένη καλαμποκιού θα καταστρέψει επίσης χρήσιμους σπόρους.

Μπορείτε να βρείτε αλεύρι γλουτένης καλαμποκιού σε μορφή pellet σε κάθε κέντρο κήπου

Η ξινή κόρνα χρησιμοποιεί φυσικές οικιακές θεραπείες και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους για την καταπολέμηση των κόκκων αλεύρου γλουτένης καλαμποκιού

DIY σπρέι κατά των ζιζανίων: Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε μηλόξυδο, αλάτι και σαπούνι πιάτων, ανακινήστε καλά και ψεκάστε το ενοχλητικό ζιζάνιο. Προσέξτε, ωστόσο, γιατί, όπως και πολλά άλλα φυσικά ζιζανιοκτόνα, αυτό το σπρέι δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ ζιζανίων και άλλων φυτών.

Εξειδικευμένα ζιζανιοκτόνα: Για μικρές εισβολές ζιζανίων, ενώ οι φυσικές θεραπείες στο σπίτι μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικές στην επίλυση του προβλήματος μια για πάντα. Ωστόσο, εάν ο κήπος σας εισβάλλεται από μεγάλες ποσότητες ξινή ξυλεία, τότε τα εξειδικευμένα ζιζανιοκτόνα είναι μια πιο λογική λύση. Τα περισσότερα μεγάλα κέντρα κήπου ή διαδικτυακά καταστήματα διαθέτουν πλέον ειδικά προϊόντα που καταστρέφουν ειδικά τα είδη ξιδιών και είναι αβλαβή για το γκαζόν, τα διακοσμητικά και χρήσιμα φυτά ή ζώα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορείτε πλέον να βασίζεστε αποκλειστικά σε σπιτικές θεραπείες

Καταπολεμήστε την ξινή με κέρατα με φυσικές θεραπείες στο σπίτι και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, χρησιμοποιήστε ζιζανιοκτόνα στοχευμένα

Η ξυλόδασος με κέρατα είναι ένα ζιζάνιο που απαιτεί πολλή προσπάθεια και αφοσίωση από την πλευρά σας για να καταστραφεί οριστικά. Μπορεί να εμφανιστεί ξανά και ξανά στον κήπο και πρέπει να σκάψει από τη γη νωρίς.

Το κούρεμα του γκαζόν μπορεί να επιδεινώσει την εισβολή του τριφυλλιού

Η κόρνα ξινή καταπολεμά την οξαλίδα με φυσικά σπιτικά φάρμακα και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, μην την καταστρέψετε με το κούρεμα

Η ξινή κόρνα χρησιμοποιεί φυσικές θεραπείες στο σπίτι και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους για την καταπολέμηση των μικρών κίτρινων ανθών