Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου όλοι έχουν 5.000. Τριφύλλι τεσσάρων φύλλων αντί για τρία. Παρόλο που τα κρεβάτια του άγριου τριφυλλιού φαίνονται σχεδόν σε κάθε γκαζόν στον κόσμο, οι πιθανότητες να βρείτε ένα τριφύλλι τριφύλλι εκεί είναι πάντα σχετικά μικρές. Τώρα που η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι προ των πυλών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν γύρω από κήπους και πάρκα και προσπαθούν να εντοπίσουν το μυστηριώδες τριφύλλι. Αυτό θα τους φέρει τύχη όλο το χρόνο. Σε τέτοιες στιγμές, η αιωνόβια ρήση επιστρέφει σε εμάς ξανά και ξανά – ο καθένας είναι ο σιδεράς της δικής του περιουσίας! Αν δεν έχετε βρει ακόμα ένα τυχερό τριφύλλι, γιατί να μην δοκιμάσετε να απατήσετε λίγο και να μεγαλώσετε το δικό σας; Στο σημερινό άρθρο θα σας μυήσουμε στις βασικές απαιτήσεις φροντίδας του Oxalis tetraphylla, του τυχερού τριφυλλιού.

Ευτυχία όλο το χρόνο με το δικό σας τυχερό τριφύλλι στην κατσαρόλα

Τετράφυλλο τριφύλλι - συμβουλές φροντίδας και ενδιαφέροντα γεγονότα για το τυχερό τριφύλλι σε ρουστίκ γλάστρα

Τετράφυλλο τριφύλλι – πώς διαφέρει από το συνηθισμένο λευκό τριφύλλι?

Η Oxalis tetraphylla, πιο γνωστή ως τυχερό τριφύλλι ή ξυλουργός τεσσάρων φύλλων, ανήκει στην οικογένεια των ξιδιών στην οικογένεια των ξυλοδαρών. Το Oxalis αναφέρεται στο οξαλικό οξύ που περιέχεται στα φύλλα του φυτού, το οποίο, αν και μοιάζει με εσπεριδοειδή και δροσιστικό, είναι τοξικό σε μεγάλες ποσότητες για παιδιά και κατοικίδια.

Το Tetraphylla προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει κυριολεκτικά “έχει τέσσερα φύλλα”.

Παρά την παρόμοια εμφάνισή τους, τα δύο είδη φυτών τυχερό τριφύλλι και λευκό τριφύλλι έχουν πολύ λίγα κοινά. Οι ανάγκες φροντίδας τους είναι εντελώς διαφορετικές και το Oxalis tetraphylla έχει σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να ευδοκιμήσει στο σπίτι ως καλλωπιστικό φυτό.

Στην άγρια ​​φύση, το τριφύλλι φαίνεται πολύ πιο σεμνό

Τετράφυλλο τριφύλλι - συμβουλές φροντίδας και ενδιαφέροντα γεγονότα για το τυχερό τριφύλλι στη φύση

Θέση και θερμοκρασία

Ένα τετράφυλλο τριφύλλι του είδους των φυτών Oxalis προέρχεται αρχικά από τα δάση του Μεξικού. Περιγράφηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 18ου αιώνα από τον Ισπανό βοτανολόγο Antonio Cavanilles και μεταφέρθηκε στην Ευρώπη. Σήμερα αυτό το διακοσμητικό φυτό εσωτερικού χώρου κοσμεί σπίτια, κήπους και μπαλκόνια σε όλο τον κόσμο. Υπό ιδανικές συνθήκες, ένα τριφύλλι τριφύλλι μεγαλώνει γρήγορα στο μέγιστο μέγεθος των 30 εκατοστών και ετησίως σχηματίζει όμορφα ροζ λουλούδια που είναι ευχάριστα στο μάτι.

Μπορείτε να περιμένετε αυτές τις όμορφες ανθοφορίες στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού

Τετράφυλλο τριφύλλι - συμβουλές φροντίδας και ενδιαφέροντα γεγονότα για το τυχερό τριφύλλι ροζ λουλούδια αρκετά

Για βέλτιστη ανάπτυξη, τοποθετήστε το τυχερό τριφύλλι σας σε μια τοποθεσία που δέχεται άφθονο έμμεσο φως. Εναλλακτικά, μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και ένα τεχνητό φυτικό φως. Ένα ενδιαφέρον φαινόμενο που μπορείτε να παρατηρήσετε με το τριφύλλι σας είναι ότι τα φύλλα του κινούνται όλη την ημέρα. Παρόμοια με τον ηλίανθο, στρέφονται πάντα προς την πηγή φωτός. Τις βραδινές ώρες το φυτό κλείνει τα φύλλα του και τα ανοίγει ξανά με την ανατολή για να χαιρετήσει τη νέα μέρα.

Από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του φθινοπώρου, μπορείτε να φέρετε το φυτό του σπιτιού σας στο μπαλκόνι ή στον κήπο. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 25 βαθμούς. Ο φλογερός καλοκαιρινός ήλιος μπορεί επίσης εύκολα να κάψει τα όμορφα αλλά ευαίσθητα φύλλα του τυχερού σας τριφυλλιού.

Το βράδυ, το τυχερό τριφύλλι κλείνει τα φύλλα του και στη συνέχεια μοιάζει κάπως έτσι

Τετράφυλλο τριφύλλι - συμβουλές φροντίδας και ενδιαφέροντα γεγονότα για το τυχερό τριφύλλι που έκλεισε τη νύχτα

Νερό και λίπασμα

Το τυχερό τριφύλλι είναι ένα ισχυρό και ανθεκτικό στην ξηρασία φυτό. Μόλις στεγνώσουν τα πρώτα εκατοστά του εδάφους, μπορείτε να το ποτίσετε. Εάν το νερό μαζευτεί στο πιατάκι της κατσαρόλας σας, πρέπει να απορριφθεί αμέσως για να αποφευχθεί η σήψη των ριζών. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής φάσης ανάπαυσης πρέπει να μειώνετε το πότισμα σε μία φορά κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες.

Για να φαίνεται πάντα καλό το τετράφυλλο τριφύλλι σας, μπορείτε να το ταΐζετε μία φορά το μήνα με υδατοδιαλυτό λίπασμα για φυτά σπιτιού. Δύο φορές το χρόνο, ωστόσο, θα πρέπει να “ξεπλένετε” το πάτωμα της συσσώρευσης ορυκτών. Απλώς πάρτε την κατσαρόλα στο νεροχύτη και αφήστε το νερό να ρέει μέσα της για λίγα λεπτά.

Επαγγελματική συμβουλή για χειμερινή ξεκούραση: Μην ανησυχείτε αν παρατηρήσετε ότι, παρά την κατάλληλη φροντίδα, τα φύλλα του τυχερού τριφυλλιού σας αρχίζουν να πεθαίνουν. Αυτό είναι μόνο ένα σημάδι ότι το φυτό μπαίνει σε αδρανή φάση. Απλώς βάλτε την κατσαρόλα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Τότε το τυχερό σου τριφύλλι θα σηκωθεί σαν φοίνικας.

Δεν είναι αυτοί οι θάμνοι τριφυλλιού εντελώς αξιολάτρευτοι?

Τετράφυλλο τριφύλλι - συμβουλές φροντίδας και ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τη φύτευση της τυχερής γλάστρας του τριφυλλιού

Εντυπωσιάστε με αυτό το εξαιρετικό και ελκυστικό καλλωπιστικό φυτό

Τετράφυλλο τριφύλλι - συμβουλές φροντίδας και ενδιαφέροντα στοιχεία για το τυχερό τριφύλλι μοντέρνο φυτό εσωτερικού χώρου που φέρνει καλή τύχη

Έδαφος, μετατόπιση και διάδοση

Μόλις το τετράφυλλο τριφύλλι σας φτάσει στο μέγιστο μέγεθός του, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανανεώνετε το υπόστρωμα κάθε δύο έως τρία χρόνια d. Η. άλλαξε τελείως. Η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε αυτό είναι κατά τη διάρκεια της χειμερίας νάρκης. Χρησιμοποιήστε πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και καλά στραγγισμένο έδαφος για φυτά εσωτερικού χώρου με τιμή pH 6,0 έως 6,5.

Το να προπαγανδίζεις ένα τυχερό τριφύλλι είναι ένα αεράκι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαιρέσετε προσεκτικά τις συστάδες κρεμμυδιού κατά τη μεταφόρτωση και να τις θάψετε σε διαφορετικά δοχεία σε βάθος περίπου 5 εκατοστών. Κάθε κρεμμύδι στη συνέχεια μεγαλώνει σταδιακά και παράγει περισσότερα.

Μια γλάστρα με ένα νεαρό τυχερό τριφύλλι είναι μια εξαιρετική ιδέα δώρου για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, την Πρωτοχρονιά, τα γενέθλια και άλλες χαρούμενες περιστάσεις. Χαρίστε αυτό το καταπληκτικό, εύκολο στη φροντίδα και ελκυστικό καλλωπιστικό φυτό με έναν σύνδεσμο προς τις συμβουλές φροντίδας μας.

Σε αντίθεση με το λευκό τριφύλλι, το τετράφυλλο τριφύλλι σας κάνει μικρά κρεμμύδια

Τετράφυλλο τριφύλλι - Αυξήστε τις συμβουλές φροντίδας και τα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη συγκομιδή του τυχερού κρεμμυδιού τριφυλλιού

Υπέροχη ιδέα δώρου για κάθε περίσταση

Τετράφυλλο τριφύλλι - συμβουλές φροντίδας και ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με την ιδέα δώρου παραμονής του τυχερού τριφυλλιού

Τετράφυλλο τριφύλλι - συμβουλές φροντίδας και ενδιαφέροντα γεγονότα για το τυχερό τριφύλλι klee lucky charm λευκό δοχείο

Το τυχερό τριφύλλι είναι ένα πραγματικό βλέμμα

Τετράφυλλο τριφύλλι - συμβουλές φροντίδας και ενδιαφέροντα γεγονότα για το τυχερό τριφύλλι όλο το χρόνο

Τα έντονα χρώματα του τραβούν πάντα την προσοχή όλων

Τετράφυλλο τριφύλλι - συμβουλές φροντίδας και ενδιαφέροντα γεγονότα για το τυχερό τριφύλλι πράσινο τριφύλλι όμορφο

Τετράφυλλο τριφύλλι - συμβουλές φροντίδας και ενδιαφέροντα γεγονότα για το τυχερό τριφύλλι με ροζ άνθη