φυτά σε γλάστρες στον κήπο σχεδιασμό κήπου φυτά σε γλάστρες

Φυτά δοχείων σε δοχεία φυτών

Ο σχεδιασμός ενός κήπου με φυτά σε γλάστρες θα μπορούσε να είναι ένα εύκολο έργο. Χρειάζεστε μόνο τα αγγεία, λίγο χώμα, λίπασμα. Τουλάχιστον υπάρχουν κάποιες λεπτότητες σε αυτό το σχέδιο κήπου. Θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με αυτό πριν ξεκινήσετε.

Σχεδιασμός κήπου με φυτά σε γλάστρες

φυτά σε γλάστρες στον κήπο σχεδιασμό τσιμεντένιες γλάστρες φυτά σε γλάστρες

Διακοσμητικά φυτά κήπου σε γλάστρες από σκυρόδεμα

γλάστρες φυτών στον κήπο γλάστρες φυτά οθόνη απορρήτου

Βεβαιωθείτε ότι οι κάδοι έχουν καλή αποστράγγιση

Η αποστράγγιση είναι συχνά ο πιο κρίσιμος παράγοντας για το αν ένα φυτό θα επιβιώσει καλά ή όχι. Βεβαιωθείτε ότι τα σκάφη σας έχουν τρύπες αρκετά μεγάλες για να στραγγίσει το νερό. Τα δοχεία με φυτά που προσφέρονται στην αγορά έχουν συνήθως μια μικρή τρύπα. Αυτό δεν είναι αρκετό. Κάντε το μεγαλύτερο ή τρυπήστε περισσότερο. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο εργαλείο ανάλογα με το υλικό. Για μέταλλο θα χρειαστείτε ένα σφυρί και μερικά καρφιά.

Με τα κεραμικά, αυτό το έργο θα μπορούσε να γίνει λίγο πιο περίπλοκο. Υπάρχουν τρυπάνια ειδικά σχεδιασμένα για αυτό το υλικό. Σε καμία περίπτωση μην ξεχνάτε τις οδηγίες ασφαλείας. Πάνω από όλα, θα πρέπει να προστατεύετε τα μάτια σας από τη σκόνη και άλλες βρωμιές με προστατευτικά γυαλιά.

Επίσης, θυμηθείτε τα εξής: όσο περισσότερες τρύπες, τόσο καλύτερη είναι η αποστράγγιση!

Δημιουργήστε έναν κάθετο κήπο

φυτά σε γλάστρες στον κήπο ιδέες σχεδιασμού κήπου φυτά σε γλάστρες

Δημιουργικός σχεδιασμός βεράντας με φυτά σε γλάστρες

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα εικόνες φυτά σε γλάστρες

Η φύτευση του κήπου

Τώρα φτάνουμε στο επόμενο βήμα στο μοντέρνο σχεδιασμό κήπου με φυτά δοχείων. Πρώτα πρέπει να βγάλετε τα πάντα από τα μικρά δοχεία. Μην τραβάτε πολύ δυνατά καθώς θα μπορούσατε να καταστρέψετε τα φυτά πριν ακόμα ξεκινήσετε την πραγματική δουλειά. Αυτό φυσικά μπορεί να αποφευχθεί. Σηκώστε το φυτό κοντά στη ρίζα. Μόλις το δοχείο το επιτρέπει, προσπαθήστε να σπρώξετε από κάτω. Μερικές φορές οι μπερδεμένες ρίζες προκαλούν προβλήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αφιερώστε χρόνο για να τα αφαιρέσετε ένα ένα για να προκαλέσετε όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά.

Φύτευση φυτών στον κήπο

Φύτευση γλάστρες στον κήπο

Πλούσια φυτά κήπου

δοχεία δοχείων σχεδιασμός κήπου με φυτά σε γλάστρες

Χρησιμοποιήστε λιπάσματα απευθείας στο έδαφος

Οι σύγχρονες έννοιες σχεδιασμού κήπου συχνά αποτυγχάνουν ακριβώς σε αυτό το σημείο. Ξεχνάμε τα λιπάσματα και έτσι αφήνουμε τα φυτά μας να πεινάσουν. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κατάλληλα φάρμακα στα εξειδικευμένα καταστήματα. Ορισμένα προορίζονται επίσης για βιολογικούς και οικολογικούς κήπους.

 Τυχερός ταλέρ 

φυτά εσωτερικού χώρου εύκολο στη φροντίδα για φυτά σε γλάστρες Glückstaler εσωτερικά πράσινα φυτά

Το φυτό σας κάθεται στο σωστό επίπεδο?

Τα φυτά πρέπει απλώς να σταθούν στο δοχείο με τα φυτά, έτσι ώστε οι ρίζες και οι κορμοί τους να είναι ελεύθεροι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καλύπτονται περιττά με γη. Το φυτό δεν πρέπει να βρίσκεται πολύ πάνω από την επιφάνεια. Με άλλα λόγια, οι ρίζες δεν πρέπει να εκτίθενται.

Φυτά χαμηλής συντήρησης και παχύφυτα

φυτά δοχείου γλάστρες φυτά παχύφυτα φυτά σπιτιού

Ζωντανές ιδέες διακόσμησης για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

φυτά δοχείου γλάστρες φυτά παχύφυτα ξύλινο κουτί

Κάκτοι και παχύφυτα στη γλάστρα

φυτά εσωτερικού χώρου με εύκολη φροντίδα εικόνες φυτά παχύφυτα σε γλάστρες

Επαρκές χώμα μεταξύ των μεμονωμένων φυτών

Προκειμένου ο μοντέρνος σχεδιασμός του κήπου σας να παραμείνει όμορφος και άθικτος μακροπρόθεσμα, τα φυτά πρέπει επίσης να αισθάνονται αρκετά ελεύθερα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει αρκετό χώμα γύρω από τις ρίζες τους. Σε μερικές μεγάλες γλάστρες, όπου πολλά φυτά έχουν μαζευτεί το ένα δίπλα στο άλλο, αυτό απλά δεν είναι δυνατό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει γρήγορη αλλοίωση ορισμένων ειδών φυτών.

Είναι καλή ιδέα να ποτίζετε τα φυτά αμέσως μετά τη φύτευση τους. Έτσι το χώμα μπαίνει και τότε μπορείτε να δείτε αμέσως πότε πρέπει να συμπληρώσετε χώμα.

Σχεδιάστε διακοσμητικό τοίχο με φυτά σε γλάστρες

φυτά σε γλάστρες που κρέμονται στον κήπο

Ποτίστε σωστά τον κήπο με τα δοχεία του φυτού σας

Το πότισμα του κήπου σας είναι περισσότερο τέχνη παρά επιστήμη. Τα περισσότερα φυτά αγαπούν το υγρό, παρά το ξηρό ή πολύ υγρό χώμα. Ελέγξτε εύκολα μόνοι σας πόσο νερό χρειάζεται το φυτό σας. Βάλτε το δάχτυλό σας στο έδαφος μέχρι το δεύτερο οστό. Τώρα θα παρατηρήσετε εάν το χώμα είναι πολύ υγρό, πολύ ξηρό ή ακριβώς σωστό.

Ρίξτε αργά, βεβαιωθείτε ότι το νερό φτάνει στις ρίζες. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να το πείτε με βεβαιότητα από το γεγονός ότι το νερό αρχίζει να βγαίνει από τον κάδο.

Μαλλιά μπομπ

πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου, φυτά σε γλάστρες

Πλεκτές ζαρντινιέρες

ιδέες σχεδίασης φυτών εμπορευματοκιβωτίων καλαθάκι μπαλκονιών φυτών

Κομψές χάλκινες χρωματικές προφορές

μπανιέρα φυτά μπροστά ιδέες σχεδιασμού κήπου μπανιέρα εργοστάσιο χαλκού