τα φυτά καλλιέργειας thai aglaonemata

Χρήσιμες συμβουλές για τους λάτρεις των φυτών

Τα 10 φυτά εσωτερικού χώρου που φαίνονται εδώ δεν υποφέρουν καθόλου από έλλειψη ήλιου. Μπορούν επίσης να κάνουν καλά στη σκιά, πολύ μακριά από το παράθυρο. Αυτά αναπτύσσονται πολύ καλά σε σκοτεινά δωμάτια όπου δεν κατευθύνονται προς τον ήλιο. Οι άμεσες ακτίνες του ήλιου είναι ακόμη και επιβλαβείς για αυτούς. Τα περισσότερα από τα φυτά που περιγράφονται εδώ δεν έχουν λουλούδια, αλλά διακρίνονται από το σχήμα και το μέγεθος του φυλλώματος τους.

Νήμα από κόκαλο – φυτά εσωτερικού χώρου για σκοτεινά δωμάτια

Φυτά εσωτερικού χώρου Aglaonema Firecracker για σκοτεινά δωμάτια

Νήμα εμβόλου – πράσινο και λευκό φύλλωμα

φυτά εσωτερικού χώρου aglaonemata για σκοτεινά δωμάτια

Η ομορφιά του νήματος στάχυ βρίσκεται στο μακρόστενο, πολύχρωμο φύλλωμά του. Το φυτό αναπτύσσεται πολύ αργά, οπότε πρέπει να το μεταφυτεύετε κάθε 3-4 χρόνια. Λατρεύει τη γονιμοποίηση, τη ζεστασιά και τον υγρό αέρα. Αλλά δεν μπορεί να αντέξει τα ρεύματα αέρα και τον καπνό στο δωμάτιο. Αναπτύξτε το φυτό σε μια μικρή γλάστρα και προστατέψτε το από το άμεσο ηλιακό φως.

Λουλούδι σκιάς

φυτά εσωτερικού χώρου aspidistra για σκοτεινά δωμάτια πράσινα κορεσμένα

Αυτό είναι ένα από τα πιο στιβαρά φυτά εσωτερικού χώρου, γι ‘αυτό οι Άγγλοι τα ονόμασαν “σίδερο”. Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, το πότισμα ή ο ξηρός αέρας δεν είναι επιβλαβείς για το λουλούδι σκιάς. Οι άμεσες ακτίνες του ήλιου μπορούν να κάψουν τα φύλλα σας, οπότε κρατήστε τη γλάστρα μακριά από το παράθυρο. Μεταμοσχεύστε το λουλούδι κάθε 5 χρόνια.

Σπλήνα φτέρη

Asplenium αναρρίχηση φυτών εσωτερικού χώρου για σκοτεινά δωμάτια Εξωτικά είδη Asplenium trichomanes

Κομψό, μακρύ φύλλωμα

μακρινή γλάστρα γήινα φυτά εσωτερικού χώρουμικρό

Γνωστή φτέρη είναι η φτέρη της σπλήνας, την οποία οι Άγγλοι λυρικά ονομάζουν «φωλιά πουλιών από φτέρη». Αυτό το φυτό ανήκει στην οικογένεια της φτέρης. Τα φύλλα σε σχήμα ξίφους έχουν μήκος 60 εκατοστά. Η φτέρη της σπλήνας λατρεύει τη σκιά και τον υγρό αέρα. Ο ξηρός, ζεστός αέρας είναι πολύ επιβλαβής για αυτό το πράσινο φυτό εσωτερικού χώρου.

Μαλλιά μπομπ

Helksine φρέσκα πράσινα φύλλα bibo head

Με τα λεπτά, κοντά φύλλα του μοιάζει με βρύα και μπορεί επίσης να καλλιεργηθεί σε ένα κρεμαστό καλάθι λουλουδιών. Καλύπτει το πάτωμα με ένα εξαιρετικό πράσινο χαλί. Προσοχή όμως – κρατήστε αυτό το φυτό μακριά από χαμηλά είδη φυτών, μπορεί να τα πνίξει. Συχνά πρέπει να τα ποτίζετε και να τα πιτσιλάτε.

Τόξο κάνναβη

Φυτά εσωτερικού χώρου Sanseviera για σκοτεινά δωμάτια

Το τόξο κάνναβη ευδοκιμεί στον ήλιο καθώς και στη σκιά, ο ξηρός αέρας, τα ρεύματα και το ακανόνιστο πότισμα δεν το βλάπτουν. Δεν μπορείτε να το μεταφυτεύσετε για πολλά χρόνια και παραμένει πάντα τόσο υγιές και όμορφο. Το χειμώνα μπορείτε ακόμη και να ξεχάσετε το πότισμα.

Efeutute

Scindapsus κρεμαστό δοχείο φυτών με εύκολη φροντίδα Φροντίστε εύκολα τα φυτά εσωτερικού χώρου Scindapsus για σκοτεινά δωμάτια

Στην Αγγλία αυτή η λιάνα με πολύχρωμα φύλλα κεριού ονομάζεται κισσός του διαβόλου. Οι κίτρινοι ή λευκοί βλαστοί είναι διακοσμημένοι με ανοιχτό πράσινα φύλλα. Ωστόσο, μπορούν να λευκανθούν πολύ γρήγορα στη σκιά. Αυτό το φυτό φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και ελκυστικό σε ένα κρεμαστό καλάθι στον τοίχο. Το Efeutute δεν του αρέσουν τα ρεύματα, ο ξηρός αέρας και το άμεσο ηλιακό φως.

Φιλόδενδρο

αναρρίχηση ασημένιων φυτών εσωτερικού χώρου σέρνεται ασημένια λέξη εξωτικά φυτά σκοτεινά δωμάτια

Το φιλόδενδρο είναι ένα τροπικό φυτό που του αρέσει ο υγρός αέρας και το απαλό φως. Τα λαμπερά φύλλα και το ανοιχτό πράσινο χρώμα είναι χαρακτηριστικά για αυτό το είδος φυτού. Τα πάει πολύ καλά στη σκιά. Είναι μια λιάνα, οπότε βάλτε ένα στέλεχος καλυμμένο με βρύα που θα χρησιμεύσει ως στήριγμα. Μην ξεχνάτε να ψεκάζετε τακτικά.

Δέντρο δράκων

ιδέες για φυτά σε γλάστρες, δέντρα δράκων, φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου για σκοτεινά δωμάτια

Φύλλα που μοιάζουν με φοίνικες

δέντρο δράκων εξωτικά φυτά εσωτερικού χώρου σκοτεινά δωμάτια

Το δέντρο δράκος έχει λεπτά, μακριά φύλλα (70 εκατοστά) και μπορεί να ευδοκιμήσει στη σκιά και να ανεχθεί την ακανόνιστη περιποίηση. Τοποθετημένο από ένα δυτικό ή ανατολικό παράθυρο, το δέντρο δράκων ευδοκιμεί καλύτερα.

Φτέρες

Φυτά σπιτιού για σκοτεινά δωμάτια μακριά

Περισσότερα από 2000 είδη φτέρης είναι εύκολο να αναπτυχθούν στο σπίτι. Εάν ψεκάσετε τα φύλλα ειδικά το χειμώνα, βεβαιωθείτε ότι το χώμα στο γλάστρα είναι υγρό.

Σέρνεται κισσός

φυτά εσωτερικού χώρου κισσού για σκοτεινά δωμάτια

Πολύ δημοφιλής, δημοφιλής λιάνα είναι ο κισσός, ο οποίος αναπτύσσεται γρήγορα και καλύπτει τους τοίχους.

φυτά εσωτερικού χώρου κισσού για σκοτεινά δωμάτια

 Τα είδη κισσού είναι ατελείωτα – ωοειδή, σε σχήμα αστεριού, κυματιστά φύλλα. Τα φυτά με μονόχρωμο φύλλωμα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τα πολύχρωμα – κίτρινα και λευκοπράσινα. Μερική σκιά, στέλεχος (ως στήριγμα), συχνός ψεκασμός (επίσης το χειμώνα), μεταφύτευση κάθε δύο χρόνια σε μια μεγαλύτερη γλάστρα – αυτό χρειάζεστε. Και η φροντίδα σας, φυσικά!