Ροδόδενδρο κήπος ροδόδενδρο σχεδιασμός κήπου

Τα πλούσια ανθοφόρα ροδόδεντρα είναι ένα πραγματικό όνειρο για τους λάτρεις της κηπουρικής! Σε πολυάριθμους δημόσιους χώρους όπως πάρκα της πόλης και διαμορφωμένους κήπους, τα υπέροχα φυτά από την οικογένεια των ρείκων ξεδιπλώνουν τα λουλούδια τους σε διάφορες αποχρώσεις του χρώματος. Τα ροδόδεντρα θεωρούνται μακρόβια, αλλά σχετικά απαιτητικά. Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας κήπο ροδόδεντρων.

Ποικιλία χρωμάτων: Ποια Blüσκηνήöδεν εναρμονίζουμε?

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι τα πολλά διαφορετικά χρώματα λουλουδιών των ροδόδεντρων. Αυτή η ποικιλία χρωμάτων καθιστά απαραίτητη την ανάπτυξη μιας σταθερής έννοιας χρώματος πριν από την αγορά, η οποία έρχεται πραγματικά από μόνη της στον δικό σας κήπο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές αποχρώσεις του μπλε και του μοβ καθώς και του κίτρινου, του ροζ, του πορτοκαλί, του κόκκινου ή του λευκού ροδόδεντρα.

Μερικές από αυτές τις αποχρώσεις δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, όπως το ροζ και το πορτοκαλί. Άλλοι, αντίθετα, δημιουργούν υπέροχες αρμονίες χρωμάτων ή έντονες αντιθέσεις που έρχονται από μόνα τους στον κήπο. Περιοριστείτε σε ένα περιορισμένο αλλά ισορροπημένο φάσμα χρωμάτων και, με πολλούς διαφορετικούς τόνους, τοποθετήστε τακτικά τα λευκά-ανθισμένα φυτά ως ένα είδος “ρυθμιστικού χρώματος” στο μεταξύ.

Θυμηθείτε ότι διαφορετικές ποικιλίες ανθίζουν σε διαφορετικούς χρόνους, οπότε συνδυάζοντας έξυπνα τα φυτά μπορείτε να απολαύσετε λαχταριστές ανθοφορίες από τις αρχές της άνοιξης μέχρι και το καλοκαίρι.

Ροδόδενδρο κήπος ροδόδενδρο σχεδιασμός κήπου

 Από μικρό σε τεράστιο: το ροδόδεντρο έχει ύψος 20 έως 500 εκατοστά

Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι χωρίς αμφιβολία το ύψος του φυτού. Μικρά ροδόδεντρα με τελικό ύψος έως 20 μέτρα είναι πιο κατάλληλα για τη γλάστρα παρά για το κρεβάτι, ενώ τα γιγάντια φυτά έως 5 m καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Φυσικά, υπάρχει επίσης η δυνατότητα συνδυασμού φυτών διαφορετικού ύψους μεταξύ τους, για παράδειγμα σε μια αύξουσα ή καθοδική διάταξη.

Η σωστή θέση für τα απαιτητικά φυτά wΕΝΑθεραπεύω

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν μακράς διαρκείας, ανθηρό κήπο με ροδόδεντρα, θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη θέση των φυτών. Το φυτό του βάλτου με φυσική προτίμηση στις δασώδεις περιοχές δεν θέλει να είναι πολύ υγρό, ένα καλά στραγγισμένο χώμα εξασφαλίζει ότι το νερό της βροχής μπορεί να αποστραγγιστεί γρήγορα.

Το χαλαρό χώμα με όξινο pH περίπου 4,2 έως 5,5 προσφέρει την καλύτερη βάση για υγιή ανάπτυξη των μεμονωμένων φυτών. Ωστόσο, εάν ο κήπος σας έχει πολύ αργιλώδες και αργιλώδες έδαφος, σας συνιστούμε να αναζητήσετε είδη ροδόδενδρων που είναι ανθεκτικά σε ασβέστη και μπορούν να ανεχτούν μια σχεδόν ουδέτερη τιμή pH έως και 6,5.

Τα ροδόδεντρα δεν τους αρέσει το πολύ φως του ήλιου ή η μόνιμη σκιά, ένα μέρος με μερική σκιά, ίσως κάτω από δέντρα, είναι επομένως ιδανικό για αειθαλή φυτά.

Ροδόδενδρο φυτά κήπου κηπουρική

 Φυτέψτε και φροντίστε ροδόδεντρα

Σκάψτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τρύπα φύτευσης για το ροδόδενδρο, έτσι ώστε το λεπτό δίκτυο ριζών να μην καταστραφεί όταν τοποθετηθεί στο έδαφος. Ειδικό έδαφος ροδόδενδρου, αναμεμειγμένο με σκόνη τύρφης, προσφέρει στα φρεσκοφυτεμένα φυτά την καλύτερη βάση για την ταχεία απόρριψη των ριζών και την ανάπτυξη.

Ποτέ μην γονιμοποιείτε τα ευαίσθητα σε pH φυτά με κομπόστ, μόνο με ειδικό λίπασμα ροδόδενδρο. Διαφορετικά το χώμα θα γίνει πολύ αλκαλικό και το ροδόδενδρο θα υποστεί ζημιά. Εάν αφαιρείτε τα μαραμένα μέρη του φυτού τακτικά, το ροδόδενδρο θα αφιερώσει όλη του τη δύναμη στο σχηματισμό μπουμπουκιών και όχι στο σχηματισμό σπόρων. Μετά την ανθοφορία, συνιστάται να κλαδεύετε τα φυτά · τα ροδόδεντρα των δέντρων εκτίθενται στο κάτω τμήμα και έτσι ξεδιπλώνεται η ομορφιά τους ως υπέροχα δέντρα που μοιάζουν με ξεχωριστά φυτά με πραγματικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πληροφορίες για το σωστό κλάδεμα των φυτών μπορεί να βρεθεί στο περιοδικό κήπου.

Εφαρμόστε ένα νέο στρώμα σάπας φλοιού κάθε χρόνο στους πρόποδες των φυτών ή εναλλακτικά φυτέψτε το κάλυμμα εδάφους κάτω από τα ροδόδεντρα σας. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να επεκτείνετε τον χρόνο ανθοφορίας στον πρόσφατα δημιουργημένο κήπο σας με ροδόδεντρα επιλέγοντας φυτά κάλυψης εδάφους που θα ανθίσουν επίσης στα τέλη του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.

Ροδόδενδρο κήπος λουλούδια τοπίο ροζ σχεδιασμός κήπου

 Εικόνες: istockphoto.com