αγοράστε κολάζ φυτών κήπου

Θέλετε να αγοράσετε νέα φυτά κήπου; Έχετε βαλκανικές ανεμώνες και μιμόζα?

Perhapsσως θέλετε να αγοράσετε ένα νέο φυτό κήπου που δεν είναι πολύ συνηθισμένο, αλλά όχι πολύ εξωτικό; Θέλετε κάτι που είναι λίγο διαφορετικό από όλα τα ντόπια λουλούδια, αλλά αυτό δεν προσθέτει πολλές επιπλοκές συντήρησης λόγω των τοπικών γεωγραφικών συνθηκών?

Εάν η απάντησή σας σε αυτές τις ερωτήσεις είναι ναι, τότε υποθέτω ότι έχουμε κάτι που θα απολαύσετε αρκετά. Υπάρχουν δύο τύποι φυτών που πληρούν ακριβώς αυτές τις προϋποθέσεις.

Αγοράστε βαλκανική ανεμώνη (Anemone blanda) ως φυτό κήπου

αγοράστε φυτά κήπου ανεμώνη blanda μπλε λιβάδι γρασίδι

Τώρα ας δούμε τι θα κάνατε στον εαυτό σας αν αγοράζατε βαλκανικές ανεμώνες ως φυτό κήπου. Ονομάζεται επίσης Δακρυσμένη Ανεμώνη. Αυτό είναι ένα πολυετές είδος ανθοφόρου φυτού. Αρχικά προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου. Έχετε πολλά υβρίδια. Δείχνουν επίσης πολύ διαφορετικές αποχρώσεις, για παράδειγμα σε λευκό, ροζ, κόκκινο, μοβ και μπλε. Όταν αγοράζετε αυτό το φυτό κήπου, θα έχετε κάτι υπέροχα να ανθίζει στον κήπο ή την αυλή σας, ειδικά μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Επομένως, ακριβώς την άνοιξη.

Είναι ένας μαγικός προάγγελος του καλοκαιριού!

αγοράστε φυτά κήπου ανεμώνη μπλάντα ποικίλη

Η φροντίδα που μπορείτε να περιμένετε

Είναι φυσικά πάντα ωραίο να ενημερώνεστε για τη φροντίδα ενός φυτού κήπου πριν το αγοράσετε. Το μέρος όπου πρέπει να αναπτυχθεί η βαλκανική ανεμώνη πρέπει να είναι ελαφρύ έως ημισκιερό. Η γη πρέπει να έχει ασβέστη και ταυτόχρονα πηλό-χούμο χαρακτήρα. Αυτό θα πρέπει επίσης να υγραίνεται τακτικά.

Η διάδοση και η εισαγωγή δεν είναι επίσης πολύ περίπλοκη. Αυτό γίνεται με σπόρους τον Μάρτιο. Μετά από 2 έως 3 εβδομάδες αυτά θα αυξηθούν. Ως αποτέλεσμα, οι βολβοί κόρης θα εξαπλωθούν στον κήπο.

Λεπτά ροζ λουλούδια

αγοράστε φυτά κήπου ανεμώνη ροζ μπλέντα

Η βαλκανική ανεμώνη θα χρησιμοποιούσε επίσης τη βοήθειά σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όταν τα φύλλα στεγνώσουν, οι ρίζες πρέπει να αφαιρεθούν από το χώμα. Στη συνέχεια πρέπει να μεταφερθούν σε ξηρό και σκοτεινό μέρος. Αλλά ούτε εκεί μπορεί να κάνει πολύ κρύο. Ούτε η γη πρέπει να στεγνώσει πολύ. Οι ασθένειες αναγνωρίζονται από τις μαρασμένες περιοχές των ριζών.

Προσοχή! Όταν αγοράζετε αυτό το φυτό κήπου, να ξέρετε ότι είναι πολύ δηλητηριώδες!

αγοράστε φυτά κήπου ανεμώνη μπλάντα λευκό μοβ

Τα φύλλα του φυτού μοιάζουν σαν να έχουν γρατσουνιστεί

αγοράστε φυτά κήπου φύλλα ανεμώνης blanda

Μαγικό μπλε του ουρανού στο καλάθι

αγοράστε φυτά κήπου μπλε καλάθι

Οι βαλκανικές ανεμώνες ταιριάζουν τέλεια με άλλα λουλούδια

αγοράστε φυτά κήπου ανεμώνες blanda νάρκισσους

Υπέροχα λουλούδια σε ένα λεπτό ροζ

αγοράστε φυτά κήπου ανεμώνη blanda rosa

Ποίηση λουλουδιών σε μοβ

αγοράστε φυτά κήπου ανεμώνη blanda ευαίσθητα λουλούδια

Λαμπερό σε λευκό

φυτά κήπου αγοράζουν λευκή ανεμώνη μπλάντα

Βρείτε το σωστό μέρος στον κήπο

αγοράστε φυτά κήπου μπλε ανεμώνη μπλάντα

Πρέπει να γνωρίζετε ότι αν αγοράσετε τη μιμόζα (Mimosa pudica) ως φυτό κήπου …

Η μιμόζα είναι ένα εξωτικό φυτό της οικογένειας μιμόζας και υπάρχουν περίπου 500 υποείδη της. Αυτά εξαπλώθηκαν φυσικά στη Βραζιλία, την Ινδία και τον Ισημερινό. Η μιμόζα φτάνει περίπου τα 50-60 εκατοστά σε ύψος. Τα ραβδιά τους είναι φραγκόσυκα και ανθίζουν σε ανοιχτό ροζ χρώμα το καλοκαίρι. Τα φύλλα είναι πολύ ευαίσθητα και όταν αγγίζονται μπαίνουν στον εαυτό τους. Αυτό συμβαίνει επίσης όταν το φως είναι ανεπαρκές.

Το απαλό άνθος της μιμόζας

φυτά κήπου αγοράζουν άνθη μιμόζας

Το συμμετρικό φύλλωμα

φυτά κήπου αγοράζουν φύλλα μιμόζας

Ντροπαλός και ευαίσθητος

Αγοράστε φυτά κήπου mimosa pudica sensitive

Η μιμόζα θα ήταν φυτό για κάθε χειμερινό κήπο. Επειδή όπως πολλά άλλα τροπικά είδη, δεν μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες κάτω από 20 μοίρες. Αμέσως μετά την αγορά αυτού του φυτού κήπου, θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα φωτεινό σημείο που δεν φωτίζεται άμεσα από τον ήλιο.

Η μιμόζα πρέπει να απέχει πολύ από τις συσκευές θέρμανσης για να μην στεγνώσει.

Το Mimosa Pudica ως φυτό γλάστρας

φυτά κήπου αγοράζουν φυτό γλάστρα μιμόζα

Άγουρα φρούτα σε λοβούς σπόρων

τα φυτά κήπου αγοράζουν άγουρα φρούτα

Rριμοι σπόροι

φυτά κήπου αγοράζουν σπόρους μιμόζας

Η γη πρέπει να αποτελείται από τρία ίσα κομμάτια άμμου, πηλού και τύρφης. Πρέπει να ποτίζετε τακτικά, αλλά όχι πολύ άφθονα. Είναι σημαντικό το χώμα να μην στεγνώνει ποτέ πολύ. Το χύσιμο με τη μέθοδο στάγδην λατρεύει τη λεπτή μιμόζα.

Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το φυτό κήπου ή μπορείτε να πάρετε τους σπόρους για αυτό. Γιατί μέσα από αυτό πολλαπλασιάζονται. Αυτά θα πρέπει στη συνέχεια να παραμείνουν βυθισμένα στο νερό για μερικές ημέρες. Στη συνέχεια φυτεύονται σε μίγμα τύρφης τον Μάρτιο. Το βάζο καλύπτεται με ένα ποτήρι και αφήνεται σε φωτεινό μέρος. Μόλις η μιμόζα φτάσει περίπου τα 5 εκατοστά, πρέπει να μεταμοσχευθεί σε μεγάλες γλάστρες με το μείγμα που μόλις περιγράφηκε. Οι διαστάσεις τους πρέπει να είναι περίπου 1 λίτρο. Εξασφαλίστε πολύ καλή αποστράγγιση. Το τελευταίο είναι θεμελιώδους σημασίας επειδή η μιμόζα καταστρέφεται από στάσιμο νερό.

Μια άλλη μέθοδος με την οποία αναπαράγεται η μιμόζα είναι να κόβουμε μερικά ραβδιά την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ένα υπέροχο ντουέτο σε μοβ χρώμα

φυτά κήπου αγοράζουν μωβ μομόζα

Εξωτική ομορφιά

φυτά κήπου αγοράζουν ροζ λουλούδι μιμόζα

Φιλιγκρανικό μεγαλείο σε κόκκινο χρώμα

αγοράστε φυτά κήπου mimosa pudica red

Ένα όμορφο δέντρο μιμόζα

αγοράστε φυτά κήπου δέντρο μιμόζα