«Αυτό το λουλούδι δεν έχει μυρωδιά, όπως το παγώνι δεν έχει τραγούδι. Η τουλίπα οφείλει τη φήμη της πάνω απ ‘όλα στα όμορφα χρώματα της, όπως και το παγώνι στο υπέροχο φτέρωμα της ». 

Από πού προέρχονται οι τουλίπες για το μπουκέτο τουλίπας;?

Αν και η τουλίπα θεωρείται πλέον το εθνικό λουλούδι της Ολλανδίας, η πραγματική της προέλευση μπορεί να βρεθεί στην Ασία. Το όνομά της προέρχεται από την περσική λέξη “νταλμπαντ ” και κυριολεκτικά σημαίνει “τουρμπάνι”. Το υπέροχο ανοιξιάτικο λουλούδι πήρε το δρόμο του από την Περσία στην Τουρκία, όπου έγινε γρήγορα το αγαπημένο φυτό των ισλαμικών ηγεμόνων. Πολλά εντυπωσιακά, πολύχρωμα χαλιά λουλουδιών στους ηλιόλουστους κήπους του παλατιού ενθουσίασαν τα μάτια του σουλτάνου. Χρησίμευσαν ως αιχμαλωτισμοί στα αμέτρητα γκουρμέ γεύματά του σε αυτή την εκπληκτική ατμόσφαιρα. Η τουλίπα έκανε όνομα μόνο στην Ευρώπη στο δεύτερο μισό του 16ου αιώνα, όταν ο Αυστριακός πρέσβης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία έφερε για πρώτη φορά βολβούς τουλίπας στη Δύση.

Λόγω της υψηλής τιμής του, το φυτό μετατράπηκε σταδιακά σε σύμβολο πλούτου και ευγενούς προέλευσης. Η καλλιέργεια τουλίπας θεωρούνταν αποκλειστικά προνόμιο της αριστοκρατίας. Βασιλιάς Λουδοβίκος 18ος κάθε χρόνο φιλοξενούσε ένα φεστιβάλ τουλίπας στις Βερσαλλίες, όπου οι πιο διάσημοι κηπουροί εξέθεσαν τα αξιέπαινα λουλούδια τους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουλίπας πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη κάθε Απρίλιο

επισκεφθείτε το φεστιβάλ τουλίπας στην Κωνσταντινούπολη

Φύτευση τουλίπας και φροντίδα τους σωστά

Οι βολβοί τουλίπας πρέπει να θάβονται το φθινόπωρο – οι θερμοκρασίες πρέπει ιδανικά να είναι μεταξύ 10 και 15 βαθμών, οπότε το τέλος Οκτωβρίου θα ήταν η τέλεια στιγμή για φύτευση. Μετά το αρχικό σκάψιμο, οργανικό λίπασμα, τύρφη ή άλλες πλούσιες σε χούμο ουσίες πρέπει να προστεθούν στο έδαφος βάθους 30-40 cm, στη συνέχεια να εκσκαφτούν ξανά και να ποτιστούν.

Ωστόσο, οι τουλίπες δεν ανέχονται την υγρασία, οπότε το χώμα πρέπει να είναι διαπερατό! Το βάθος φύτευσης πρέπει να είναι 10-20 cm, η απόσταση μεταξύ των μεμονωμένων βολβών τουλίπας πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm. Το λουλούδι χρειάζεται μια ηλιόλουστη έως μερικώς σκιασμένη τοποθεσία και πρέπει να ποτίζεται άφθονα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Μετά την ανθοφορία, οι συστάδες φρούτων πρέπει να διαχωριστούν και να μείνουν μόνο οι μίσχοι και τα φύλλα. Ανάλογα με την ποικιλία των τουλιπών, μπορείτε είτε να αφήσετε τους βολβούς στο έδαφος μετά την περίοδο της ανθοφορίας και να τους καλύψετε με άχυρο για το χειμώνα. Or σκάψτε και αποθηκεύστε σε σκοτεινό, ξηρό και δροσερό μέρος.

Τα ανοιξιάτικα λουλούδια πρέπει να φυτευτούν στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς χρειάζονται δροσερό κλίμα

Φύτευση τουλίπας το φθινόπωρο

Φυτέψτε τουλίπες και αφήστε χώρο μεταξύ τους

Ανθοδέσμη τουλίπας – διατηρήστε τα κομμένα λουλούδια φρέσκα περισσότερο

  • Πριν βάλετε τις τουλίπες στο βάζο, θα πρέπει να κόψετε τα στελέχη τους με ένα κοφτερό μαχαίρι και να τα κοντύνετε κατά περίπου 2 εκατοστά – σε αυτή την περίπτωση το ψαλίδι δεν θα ήταν μια ιδιαίτερα καλή εναλλακτική λύση, καθώς συμπιέζουν τους μίσχους και έτσι τροφοδοτούν το λουλούδι με το ζωτικό νερό δύσκολο.
  • Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα έτσι ώστε το νερό να παραμείνει φρέσκο ​​και καθαρό για όσο το δυνατόν περισσότερο και το φυτό να μπορεί να εστιάσει όλη του την ενέργεια στο λουλούδι. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα γυάλινο βάζο, στη συνέχεια να γεμίσετε το ένα τρίτο του με κρύο νερό και να αλλάξετε το νερό μετά από μερικές ημέρες εάν είναι απαραίτητο.

Δέστε ένα φρέσκο ​​μπουκέτο τουλίπες μαζί με αγάπη και υπομονή

Αφαιρέστε τα φύλλα από το στέλεχος και κόψτε τις τουλίπες

  • Συνδυάστε με διαφορετικά πολύχρωμα λουλούδια όπως κλαδιά ιτιάς, βύσσινα ή ιαπωνικό κυδώνι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδυάσετε τουλίπες και νάρκισσους, καθώς οι μίσχοι των νάρκισσων εκκρίνουν μια ειδική βλέννα που έχει αρνητική επίδραση στα άλλα λουλούδια!

Οι ιτιές μουνί είναι ένα εξαιρετικό ταίρι για ένα μπουκέτο τουλίπες

συνδυάστε κλαδιά ιτιάς με τουλίπες

  • Εάν βράσετε το νερό εκ των προτέρων, αφήστε το να κρυώσει και τέλος προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1-2 σταγόνες κιτρικό οξύ ή ξύδι, θα μπορείτε να απολαύσετε τη λαμπρότητα των κομμένων λουλουδιών για αρκετές ημέρες. Αυτή η διαδικασία συνιστάται επίσης για νάρκισσους, γαρίφαλα και γλαδιόλες. Σε αυτή την περίπτωση, η ζάχαρη χρησιμεύει ως λίπασμα, ενώ το κιτρικό οξύ εμποδίζει την ανάπτυξη και εξάπλωση βακτηρίων.
  • Το μπουκέτο τουλίπας θα μπορούσε να διατηρήσει τη φρεσκάδα του μεταξύ επτά και δέκα ημερών. Δεδομένου ότι τα λουλούδια μπορούν να ξεδιπλώσουν ολόκληρη τη λαμπρότητα τους μόνο σε μια δροσερή, σκιερή τοποθεσία προστατευμένη από ρεύματα, πρέπει να τα βάλετε σε ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο το βράδυ ή να τυλίξετε εφημερίδα γύρω από τους μίσχους τους!

 Ένας μοναδικός συνδυασμός φωτεινών χρωμάτων που φέρνει πολλή ατμόσφαιρα στο σπίτι και χαροποιεί μικρούς και μεγάλους το Πάσχα

μπουκέτο τουλίπες σε γυάλινο βάζο

Μπουκέτο τουλίπες – πρέπει να γεμίζετε ή να αλλάζετε τακτικά νερό, καθώς οι τουλίπες διψάνε αρκετά

ένα μπουκέτο τουλίπες ευχαριστεί τα μάτια στο σπίτι

Αφήστε την άνοιξη να ανθίσει στο σπίτι σας!

γυάλινο βάζο για κομμένα λουλούδια διατηρεί τις τουλίπες φρέσκες για περισσότερη φροντίδα

Το μπουκέτο τουλίπες είναι σύμβολο της αναγέννησης της φύσης

Κρατήστε κομμένα λουλούδια-πιο-φρέσκα-συμβουλές-και-ιδέες

Απολαύστε μερικές όμορφες και ενδιαφέρουσες ανθοδέσμες τουλίπας στη γκαλερί μας!

μπουκέτο τουλίπες σε νερό σε γυάλινο βάζο

ανοιξιάτικο μπουκέτο με τουλίπες κομμένα λουλούδια διατηρούν τη φροντίδα τουλίπας περισσότερο

Συνδυάστε λουλούδια και βάλτε τα στο σπίτι

πολύχρωμες τουλίπες στο ανθοπωλείο

συνυφαίνουν κίτρινο και κόκκινο

μοβ τουλίπες με λευκά λουλούδια

τουλίπες στο καλάθι σε ένα ζεστό σπίτι

Διατηρώντας τις τουλίπες φρέσκες σε ευαίσθητα ροζ κομμένα λουλούδια

αποθηκεύστε τις τουλίπες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διατηρήστε τα κομμένα λουλούδια φρέσκα

Φροντίστε τις τουλίπες και απολαύστε τις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

τουλίπες και καφέ ως έκπληξη

συνδυάζουν διαφορετικά λουλούδια

να παραδώσει ένα μπουκέτο λουλούδια το Πάσχα

Φροντίδα και απόλαυση της ανθοδέσμης τουλίπας σωστά

τα κομμένα λουλούδια διατηρούν φρέσκες ιδέες