Το φθινόπωρο μπαίνει σιγά σιγά και το νιώθεις κάθε μέρα. Οι μέρες γίνονται πιο σύντομες, οι θερμοκρασίες πέφτουν, συχνά βρέχει και ο ήλιος λάμπει μόνο περιστασιακά μέσα από τα σύννεφα του γκρίζου ουρανού. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος για τους χόμπι κηπουρούς να κρεμούν τα κεφάλια τους. Αλλά αντίθετα! Ξέρετε ακριβώς πόσο όμορφο μπορεί να είναι το φθινόπωρο στον κήπο! Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε τη λαμπρότητα των φθινοπωρινών λουλουδιών και να κοιτάξετε με υπερηφάνεια τη δουλειά σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου κηπουρικής. Γιατί οι μήνες της επίπονης κηπουρικής αποδίδουν τώρα καρπούς. Το φθινόπωρο μαζεύετε ό, τι έφερε η αυλή και ο κήπος και προσπαθείτε να αποθηκεύσετε τα πάντα βρώσιμα για τον μακρύ χειμώνα. Αυτό σημαίνει και πάλι πολλή κηπουρική. Αλλά τι πρέπει να υπάρχει στη λίστα υποχρεώσεών σας και τι ακριβώς πρέπει να προσέξετε στον κήπο σας, θέλουμε να σας αποκαλύψουμε σε αυτό το άρθρο.

Η κηπουρική δεν μπορεί να σταματήσει το φθινόπωρο, η λίστα υποχρεώσεων είναι αρκετά μεγάλη.

Κηπουρική το φθινόπωρο

 • Άφθονη συγκομιδή και κηπουρική το φθινόπωρο

Για όλους τους χόμπι κηπουρούς, η συγκομιδή φρούτων και λαχανικών έρχεται πρώτη και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά τους. Τα φρούτα και τα λαχανικά που καλλιεργούνται την άνοιξη είναι πλέον ώριμα και πρέπει να συλλεχθούν. Αλλά αυτό δεν τελειώνει το θέμα.

Είναι καλύτερο να οργανώσετε ένα ξηρό και σκοτεινό μέρος όπου διατηρείτε τη συγκομιδή τους χειμερινούς μήνες. Αυτό μπορεί να είναι το υπόγειο ή άλλο δωμάτιο, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι ευάερο και δροσερό. Τα μήλα, τα αχλάδια και οι πατάτες μπορούν να αποθηκευτούν εκεί. Οι κολοκύθες μπορούν να μείνουν έξω στον κήπο περισσότερο καιρό με καλό καιρό, ώστε να ωριμάσουν σωστά. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για το Halloween και να δημιουργήσετε κατάλληλη διακόσμηση για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Διακοσμήστε επίσης τα κρεβάτια του κήπου με κολοκύθες και καλωσορίστε τα φθινοπωρινά φεστιβάλ!

Διακόσμηση κηπουρικής το φθινόπωρο με κολοκύθες

Εάν έχετε πολλά οπωροφόρα δέντρα στον κήπο και έχουν τώρα γλυκούς καρπούς, μπορείτε να πάρετε τα βάζα με τοιχοποιία από το κελάρι και να ξεκινήσετε αμέσως τη δουλειά! Νόστιμη, σπιτική μαρμελάδα από μήλα, αχλάδια ή σύκα είναι ευπρόσδεκτη σε κάθε τραπέζι το χειμώνα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε ιδιαίτερα νόστιμα κέικ όταν έξω χιονίζει. Τα τουρσί λαχανικά είναι πάντα χρήσιμα, έχουν υπέροχη γεύση, ειδικά το χειμώνα.

 Πάρτε τα βάζα από το υπόγειο και πιάστε δουλειά τώρα!

Κηπουρική σε φθινοπωρινή διακόσμηση

 • Η κηπουρική το φθινόπωρο σημαίνει ακόμα προετοιμασία του κήπου για τον επερχόμενο χειμώνα

Έχουμε ήδη δώσει συμβουλές στον ιστότοπό μας για το πώς να προετοιμάσετε τον φθινοπωρινό κήπο για την ερχόμενη κρύα χειμερινή περίοδο. Από αυτή την άποψη, υποχρεώσεις όπως η φύτευση λουλουδιών κρεμμυδιού, η κοπή φράχτη, η φύτευση θάμνων τριαντάφυλλων και πολλά άλλα πρέπει αναμφίβολα να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας υποχρεώσεών σας. Τώρα θέλουμε να προσθέσουμε κάτι ακόμα:

 • Το φθινόπωρο μπορείτε να συλλέξετε τους σπόρους των ετήσιων λουλουδιών και φυτών κήπου, να τους βάλετε σε χάρτινες σακούλες και να τους αποθηκεύσετε σε ξηρό και σκοτεινό μέρος μέχρι την επόμενη άνοιξη.
 • Τους φθινοπωρινούς μήνες έχετε ακόμα την ευκαιρία να συλλέξετε βότανα έξω στον κήπο και να τα στεγνώσετε. Τότε έχετε πάντα κάτι αρωματικό στην κουζίνα το χειμώνα.
 • Πολυετή φυτά όπως οι μαργαρίτες και τα δελφίνια μπορούν καλύτερα να πολλαπλασιαστούν διαιρώντας τα.
 • Αειθαλή δέντρα όπως ο κισσός μπορούν να φυτευτούν το φθινόπωρο, είναι ανθεκτικά και μπορούν να επιβιώσουν στις χαμηλές θερμοκρασίες έξω.
 • Τώρα πρέπει να χαλαρώσετε το χώμα και να το εμπλουτίσετε με λιπάσματα:
 • Το φθινόπωρο έχετε ακόμα την ευκαιρία να ξαναφυτέψετε νεαρά δέντρα.
 • Μην ξεχάσετε να κόψετε και να γονιμοποιήσετε ξανά το γκαζόν το αργότερο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.
 • Τα φύλλα που έχουν πέσει στο χώμα του κήπου πρέπει να συλλεχθούν και να απορριφθούν!

Τα πεσμένα φύλλα πρέπει να συλλέγονται και να απορρίπτονται το φθινόπωρο.

Κηπουρική στο φύλλωμα του φθινοπώρου

Πώς βρίσκετε τις υποχρεώσεις που αναφέρονται παραπάνω; Ναι, συμφωνούμε, αυτό σημαίνει τεράστια ποσότητα κηπουρικής το φθινόπωρο! Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να διαγραφεί, καταρχήν τίποτα δεν μπορεί να παραλειφθεί από αυτόν τον κατάλογο! Σίγουρα θα συμφωνήσετε ότι ο στόχος όλων των εργασιών κηπουρικής το φθινόπωρο είναι να προετοιμάσετε τον εξωτερικό χώρο όσο το δυνατόν καλύτερα για την επερχόμενη περίοδο κηπουρικής. Και αυτό είναι σημαντικό για κάθε χόμπι κηπουρό, έτσι δεν είναι?

Κηπουρική το φθινόπωρο σημαίνει καθαρισμός και απόρριψη των πραγμάτων!

Κηπουρική το φθινόπωρο, καθαρισμός του κήπου

 • Κρατήστε την πισίνα ή τη λίμνη στον κήπο καθαρό

Τέλος, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε μια άλλη πτυχή της κηπουρικής το φθινόπωρο, δηλαδή στη συντήρηση της πισίνας ή της λίμνης στον κήπο σας. Όποιος έχει ένα ξέρει ακριβώς πόση προσπάθεια και δουλειά απαιτεί αυτό το ιδιαίτερο highlight στον κήπο. Ναι, αλλά μια λίμνη ή πισίνα στον κήπο φέρνει πολλά θετικά συναισθήματα. Είναι απόλυτη ευχαρίστηση να κάθεσαι έξω δίπλα στη λίμνη του κήπου τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια και να ακούς τα πουλιά να κελαηδούν. Στη λίμνη νερού, ευδοκιμούν όμορφα νούφαρα και άλλα υδρόβια φυτά, τα οποία είναι ένα ιδιαίτερο βλέμμα στον κήπο τους ζεστούς μήνες. Μια λίμνη προσθέτει σίγουρα μια ρομαντική πινελιά στον κήπο σας και στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμεύει ως μια τέλεια υπαίθρια ζώνη χαλάρωσης.

Η πισίνα του κήπου πρέπει να διατηρείται καθαρή το φθινόπωρο και να προετοιμάζεται για το χειμώνα

Κηπουρική στην πισίνα φθινοπωρινού κήπου

Και αν έχετε πισίνα, μπορείτε να χαρακτηρίσετε τον εαυτό σας τυχερό. Η διασκέδαση για μπάνιο εκεί είναι τεράστια όταν ο καιρός είναι καλός και δεν μπορεί να μετρηθεί με επίπονη φροντίδα. Τώρα όμως πρέπει να ενεργήσετε ειδικά για να διατηρήσετε την εξωτερική σας πισίνα καθαρή. Θα πρέπει να ψαρεύετε τακτικά τα φύλλα από την επιφάνεια του νερού με ένα δίχτυ προσγείωσης το φθινόπωρο. Διαφορετικά, σύντομα θα βυθιστούν στο κάτω μέρος της λίμνης και θα σχηματίσουν λάσπη εκεί. Εάν κάποιος έχει ήδη εγκατασταθεί εκεί, πρέπει να το αφαιρέσετε πριν από το χειμώνα. Η πισίνα του κήπου δεν χρησιμοποιείται πλέον τις δροσερές μέρες, οπότε πρέπει να την καθαρίσετε και να την καλύψετε τώρα. Στη συνέχεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά τον επόμενο χρόνο.

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας σήμερα και προετοιμάστε τον κήπο σας για τον επερχόμενο χειμώνα και την επόμενη περίοδο κηπουρικής τις φθινοπωρινές εβδομάδες. Η φθινοπωρινή σας κηπουρική θα αποδώσει σε λίγους μήνες! Η συντακτική ομάδα σας εύχεται καλή διασκέδαση!

Η λίμνη στον κήπο είναι αμέσως αισθητή και φέρνει πολλή φρεσκάδα στον εξωτερικό χώρο

Κηπουρική στον φθινοπωρινό κήπο λιμνούλα στον εξωτερικό χώρο

Σε αυτή την όαση ηρεμίας μπορείτε να περάσετε ώρες σε εξωτερικούς χώρους και να ξεχάσετε τον χρόνο

Κηπουρική στη λίμνη φθινοπωρινού κήπου

Το φθινόπωρο συλλέγετε ό, τι έφερε ο κήπος και η αυλή σας.

Τώρα μαζεύετε τα ώριμα φρούτα, λαχανικά και βότανα και στη συνέχεια τα αποθηκεύετε σωστά

Φθινόπωρο κηπουρική φρούτα λαχανικά βότανα

 Παλιά, ξερά κλαδιά και κλαδιά πρέπει να απορριφθούν

Κηπουρική, κλάδεμα, τεμαχισμός, τεμαχισμός, περίοδος κηπουρικής

Πρέπει να κουρέψετε ξανά το γρασίδι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου

Κηπουρική κούρεμα γκαζόν το φθινόπωρο

Το χώμα γύρω από τα παρτέρια πρέπει να χαλαρώσει και να γονιμοποιηθεί το φθινόπωρο

Κηπουρική στο φθινοπωρινό χώμα

Το φθινόπωρο μπορείτε να φυτέψετε θάμνους τριαντάφυλλων ή να μεταμοσχεύσετε νεαρά δέντρα

 Εάν η συγκομιδή σας είναι τόσο άφθονη, τότε θα είστε καλά προμηθευμένοι το χειμώνα

Φθινοπωρινή κηπουρική

Διακοσμήστε σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με κολοκύθες, φθινοπωρινά λουλούδια και μούρα

Οι κολοκύθες στολίζουν φθινοπωρινά λουλούδια μούρα

Με δημιουργικότητα και φαντασία μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας υπέροχες φθινοπωρινές διακοσμήσεις με κολοκύθες

Κολοκύθες φθινοπωρινή διακόσμηση