ιβίσκος κινέζικο τριαντάφυλλο εξωτικό ροζ

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τον ιβίσκο

Ο ιβίσκος είναι ένα υπέροχο εξωτικό είδος που αισθάνεται σαν στο σπίτι του εδώ στην Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό. Αυτό το φυτό, το οποίο ονομάζεται επίσης marshmallow στα γερμανικά, ανήκει στην οικογένεια της μολόχας. Το γένος των φυτών είναι περίπου 600 είδη και απαντάται κυρίως στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Η Ασία θεωρείται το σπίτι του ιβίσκου.

Το φυτό συχνά ονομάζεται κινέζικο τριαντάφυλλο.

Ανάλογα με την ποικιλία, ο ιβίσκος μπορεί να είναι ετήσιο ή πολυετές φυτό. Μπορεί να βρεθεί ως βότανο, θάμνος και ακόμη και ως δέντρο. Τα υπέροχα λουλούδια είναι συμμετρικά και συνήθως έχουν πέντε σέπαλα που ενώνονται μεταξύ τους σαν καμπάνα. Τα πέταλα είναι ευαίσθητα και έρχονται σε πολλά διαφορετικά χρώματα.

Ασιατική ομορφιά στο ηλιόλουστο κίτρινο

ιβίσκος κίτρινος θάμνος λουλουδιών

Αυτή η χάρη των λουλουδιών δεν πρέπει να θαυμάζεται μόνο στην ευγενή ομορφιά της. Έχει επίσης κρυφές ιδιότητες εκτός από τρόφιμα και φάρμακα. Έτσι, καθώς και να απολαμβάνετε τον ιβίσκο στον κήπο ή στο περβάζι, μπορείτε κυριολεκτικά να το γευτείτε. Είναι ένα από τα βρώσιμα λουλούδια και είναι ιδανικό για διαφορετικά πιάτα ή ως διακόσμηση για γλυκά. Το τσάι ιβίσκου είναι επίσης παγκοσμίως γνωστό. Έχει έντονο κόκκινο χρώμα και μπορεί να πιει ζεστό ή κρύο. Στην Αίγυπτο και το Σουδάν, καθώς και στην Ανατολική Ευρώπη, το τσάι είναι γνωστό ως Karkadeh. Στη κουζίνα της Νότιας Ασίας, ο ιβίσκος χρησιμοποιείται σε πολλά πιάτα με κάρυ.

Νόστιμο, υγιεινό ποτό

ιβίσκος κινέζικο τριαντάφυλλο υγιεινό βρώσιμο σιρόπι

Ένα δημοφιλές τσάι παγκοσμίως

υγιεινό ρόφημα τσαγιού ιβίσκου

Το τσάι ιβίσκου είχε πάντα θεραπευτικές ιδιότητες. Στη λαϊκή ιατρική, ειδικά στην Ασία και την Αφρική, το φυτό χρησιμοποιείται πάντα για πολλές ασθένειες. Τα κύλικα και τα εξωτερικά κύλικα από χρησιμοποιούνται κυρίως Hibiscus sabdariffa, τα οποία μαζεύονται και αποξηραίνονται. Σήμερα, η σύγχρονη έρευνα έχει δείξει ότι το φυτό είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C και περιέχει πολλά οξέα όπως: Β. Μηλικό οξύ, κιτρικό οξύ και τρυγικό οξύ. Τα άνθη περιέχουν επίσης πολλά φυτοχημικά που λειτουργούν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά. Επομένως, ο ιβίσκος έχει επίσης αντιυπερτασικά και αντισκληρωτικά αποτελέσματα. Μόνο τρία φλιτζάνια φρέσκο ​​τσάι ιβίσκου είναι αρκετά για να ομαλοποιήσετε την αρτηριακή σας πίεση. Το φυτό είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό για έκζεμα, κυκλοφορικές διαταραχές και κρυολογήματα.

Λείο μοβ στον κήπο

ιβίσκος μοβ λουλούδια θάμνοι

Αλλά αν εξακολουθείτε να θεωρείτε τον ιβίσκο ως ένα όμορφο λουλούδι, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να φέρετε μια εύκολη επίδειξη λουλουδιών στο σπίτι ή στον κήπο σας. Ως φυτό κήπου, ο ιβίσκος χρειάζεται ένα ηλιόλουστο σημείο όπου πρέπει να ποτίζεται τακτικά. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε την κατάκλυση νερού. Θα πρέπει να κλαδεύετε το φυτό μία φορά το χρόνο, την άνοιξη. Αυτή είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για μετακίνηση. Το Hibiscus rosa sinensis προτιμάται συχνότερα ως φυτό μπαλκονιού. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν εδώ, εκτός αν πρέπει να φέρετε το φυτό σε εσωτερικό χώρο πριν από τον πρώτο παγετό το φθινόπωρο.

Όπως συμβαίνει με όλα τα φυτά, ο κύριος κανόνας ισχύει εδώ – αγαπήστε το φυτό σας και φροντίστε το σωστά. Ο ιβίσκος θα σας ευχαριστήσει επίσης με υπέροχα λουλούδια και απαλό άρωμα.

Πολύχρωμο στο περβάζι

ιβίσκος πολύχρωμα λουλούδια περβάζι παραθύρου

Να είστε περήφανοι για τα δικά σας λουλούδια

ιβίσκος πολύχρωμα μεγάλα λουλούδια

Ζάχαρη-γλυκιά χάρη σε πορτοκαλί

ιβίσκος κινέζικο τριαντάφυλλο άνθος πορτοκαλιάς

Ρομαντικό και παθιασμένο με σταγόνες νερό

ιβίσκος κινέζικο τριαντάφυλλο κόκκινο λουλούδι

Φυσική αρμονία και τελειότητα

ιβίσκος εξωτικά λουλούδια θάμνοι κολιμπρί

Η βασίλισσα της Άπω Ανατολής των λουλουδιών σε όλο της το μεγαλείο

ιβίσκος κίτρινο μοβ λουλούδι τελειότητα

Ζεστά χρώματα και λεία σχήματα

το πορτοκάλι του δελφινιού ανθίζει υπέροχα

Βασιλικό και χαριτωμένο με κόκκινο χρώμα

θάμνος με κόκκινα λουλούδια δελφινίου

Χιονάτη άσπρη χλοοτάπητα ως φυτό κήπου

θάμνος ιβίσκου λευκά λουλούδια