Τα όμορφα παρτέρια, που ανθίζουν σε αφθονία και σε όλα τα χρώματα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι το απόλυτο βλέμμα κάθε κήπου. Υπάρχουν όμως πολλά περισσότερα που μπορούν να μετατρέψουν έναν απλό κήπο σε ένα μικρό κόσμημα. Προτομές, στήλες, περίτεχνα παγκάκια, ηλιακά ρολόγια που στέκονται σε πλίνθους ή απλά μια όμορφη αψίδα τριαντάφυλλου που ανεβαίνει πάνω από έναν πάγκο και σας καλεί να καθυστερήσετε. Με πολλά μικρά και μεγάλα στοιχεία, κάθε θλιβερός κήπος μπορεί να δημιουργηθεί σε ένα υπέροχο μικρό πάρκο.

Σχεδιασμός κήπου ιδέες διακόσμησης κήπου πυλώνες κήπος και εξωραϊσμός

Μια αψίδα τριαντάφυλλου πάνω από την είσοδο

Η βασίλισσα των λουλουδιών ήταν πάντα το τριαντάφυλλο. Ανάλογα με το είδος και το γένος, οι υπέροχοι θάμνοι τριαντάφυλλου είτε αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και τείνουν να αναπτύσσονται καλά, είτε είναι τα μικρά ανθοφόρα θάμνα που σχηματίζουν πυκνούς θάμνους και ανθίζουν. Για να δώσετε στα τριαντάφυλλα ακόμα περισσότερη έκφραση, μια όμορφη αψίδα τριαντάφυλλου, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από την είσοδο, για παράδειγμα, είναι υπέροχο πράγμα.

Πρώτα απ ‘όλα, ο δρόμος προς το πτερύγιο δίνεται στα τριαντάφυλλα και μια αψίδα τριαντάφυλλου με στολίδια είναι ένα όμορφο μάτι που τραβάει από μόνο του, ακόμα κι αν τα τριαντάφυλλα δεν είναι αρκετά μακρά για τα πτερύγια. Εάν το τοποθετήσετε πάνω από την είσοδο στον κήπο και οι πρώτοι βλαστοί τριαντάφυλλου βρουν τον δρόμο τους, η είσοδος γίνεται μια αρωματική είσοδος.

Σχεδιασμός κήπου ιδέες διακόσμησης κήπου τριαντάφυλλο αψίδα φυτά κήπου

Τα ηλιακά ρολόγια είναι μοντέρνα

Όλο και περισσότερα ηλιακά ρολόγια μπορούν να βρεθούν σε πολλούς κήπους και εξωτερικούς χώρους. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν τη δουλειά. Είναι επίσης πολύ ωραία για να τα δείτε και ειδικά στον κήπο. Υπάρχουν ηλιακά ρολόγια από ανοξείδωτο χάλυβα, σφυρήλατο σίδερο ή άλλα υλικά. Συνήθως είναι είτε κρεμασμένα στον τοίχο είτε τοποθετημένα σε βάθρο ως ρολόι παππού. Επιλέξτε ηλιακά ρολόγια τοίχου ή ηλιακά ρολόγια με στήλη. Κατάλληλος Αγοράστε ηλιακά ρολόγια, που ταιριάζει σε κάθε κήπο δεν είναι τόσο δύσκολο. Θα πρέπει να δημιουργηθούν μόνο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τελικά τον σκοπό τους. Είναι καλύτερο να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και στη συνέχεια να τις τοποθετήσετε στη σωστή θέση και να τις τοποθετήσετε ανάλογα.

Σχεδιασμός κήπου ιδέες διακόσμησης κήπου ηλιακό ρολόι

Προτομές και στήλες

Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να τοποθετηθεί σε όμορφους πυλώνες. Μεγάλα μπολ που φυτεύονται με λουλούδια σε έντονα χρώματα – μικρές γλάστρες με διάφορα φθινοπωρινά λουλούδια ή απλά ένα μικρό μπολ με κισσό, το οποίο στη συνέχεια ανεβαίνει κατά μήκος της στήλης. Οι λευκές στήλες ξεχωρίζουν ιδιαίτερα καλά από το φόντο και ταυτόχρονα συμβολίζουν λίγο Νοσταλγία και ιστορία. Οι προτομές κάνουν το ίδιο. Εάν το βάλετε επίσης σε έναν πυλώνα, ο συμπαγής και απλός κήπος μεταλλάσσεται γρήγορα οπτικά σε ένα μικρό, προσεγμένο πάρκο.

Σχεδιασμός κήπου ιδέες διακόσμησης κήπου προτομές κήπου

Ο πάγκος – ένα ωραίο μέρος για να μείνετε

Δεν έχει σημασία αν ο πάγκος είναι σκαλισμένος από καθαρό ξύλο ή από πέτρα. Ένας όμορφος πάγκος καλεί κάθε επισκέπτη στον κήπο να μείνει. Αν ο πάγκος είναι κάτω από ένα δέντρο, είναι το πιο όμορφο και ταυτόχρονα το πιο σκιερό μέρος το καλοκαίρι. Αν απλώς τοποθετήσετε τον πάγκο στη βεράντα ή στη μέση του γκαζόν, βρίσκεται σε καλά χέρια εκεί και εκπληρώνει τον σκοπό του. Ωστόσο, πρέπει πάντα να επιλέγετε ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος για έναν πάγκο στον κήπο, τότε αυτό το κάθισμα θα γίνει το αγαπημένο μέρος ολόκληρης της οικογένειας και του κύκλου φίλων.

Σχεδιασμός κήπου ιδέες διακόσμησης κήπου πάγκος κήπου ξύλο φράχτη κήπου