Πολλές γυναίκες που έχουν επίγνωση της μόδας, όπως αστέρια στο στυλ του δρόμου και διασημότητες εμφανίζονται με ένα κομψό χτένισμα bob. Αυτό έχει καθιερωθεί ως ένα μοντέρνο κούρεμα “it” και για καλό λόγο. Το εμβληματικό στυλ έχει μια πλούσια ιστορία που μπορεί να ανιχνευθεί αιώνες πίσω. Το χτένισμα bob φορούσαν μερικές από τις πιο σεβαστές φεμινίστριες του κόσμου, όπως η Amelia Earhart, η Aretha Franklin, η Irene Castle και η Coco Chanel. Με τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών να εξαπλώνεται στις μάζες μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, της μόδας και της ομορφιάς χάρη στο τρέχον πολιτικό κλίμα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το χτένισμα bob επέστρεψε ως ένα από τα must χτενίσματα της περασμένης δεκαετίας. Σήμερα ρίχνουμε μια ματιά στο πώς αυτό το σύντομο κούρεμα αντιπροσώπευε τον φεμινισμό με την πάροδο του χρόνου …

Γνωρίζετε την ιστορία του χτενίσματος bob?

Bob Hairstyle Clebrities Short Hairstyles

Η ιστορία του χτενίσματος bob

Το κούρεμα bob, γνωστό και ως bob, συμπίπτει με τις ραγδαίες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές στη δυτική κοινωνία από τις αρχές του 20ού αιώνα, αν και η ιδέα της επαναστατικής, κοντότριχης γυναίκας μπορεί να επιστρέψει στην Κλεοπάτρα και την Jeanne d ‘ Τόξο.

Τα flappers βοήθησαν να διαιωνιστεί αυτό το μοντέρνο κούρεμα και σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, είναι ακόμα στην τάση.

Όταν οι γυναίκες κόβουν τα μαλλιά τους κοντά …

Bob Hairstyle Clebrities Short Hairstyles Feminism

Το χτένισμα bob επέστρεψε επειδή ο φεμινισμός παίζει τεράστιο ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή αυτή τη στιγμή. Τον 20ό αιώνα, ο Μπομπ ήταν το σήμα κατατεθέν του πρώτου κύματος φεμινιστικού κινήματος στη δεκαετία του 1920. Τότε ήταν που ο αγώνας για το δικαίωμα ψήφου έφτασε σε σημείο καμπής. Οι Flappers (οι λεγόμενες μοντέρνες γυναίκες της δεκαετίας του 20 του 20ού αιώνα) αποφάσισαν να σταματήσουν να φορούν στενούς κορσέδες και φορέματα και να συντομεύσουν το στρίφωμα και το μήκος των μαλλιών. Το κοντό χτένισμα αντιτάχθηκε στο δυτικό ιδεώδες της ομορφιάς, σύμφωνα με το οποίο τα μακριά μαλλιά είναι πιο όμορφα και θηλυκά. Οι Flappers επαναπροσδιόρισαν επίσης τους ρόλους του φύλου, καθώς εκείνη τη στιγμή έγιναν δεκτοί μόνο άνδρες με κοντά μαλλιά. Wasταν μια εποχή που οι γυναίκες ανέλαβαν τον έλεγχο της δύναμης και της εμφάνισής τους και ξαναέγραψαν τις οδηγίες που καθόρισαν την ομορφιά της εποχής.

Κοντά χτενίσματα από τη δεκαετία του 20 του 20ού αιώνα

Bob Hairstyle Feminism Girl Power

Οι Flappers καθιέρωσαν το bob χτένισμα

Bob Hairstyle 20s Style Flappers

Λίγο περισσότερο από τρεις δεκαετίες αργότερα, το χτένισμα bob εκσυγχρονίστηκε από τον διάσημο κομμωτή Vidal Sassoon. Η έκδοση Twiggy ήταν αναμφίβολα ένα trendsetter στη δεκαετία του εξήντα. Και το ογκώδες και κομψό χτένισμα bob της Πρώτης Κυρίας Jackie Kennedy προκάλεσε αίσθηση. Η Diana Ross και οι Supremes δεν ήταν πολύ πίσω. Οι κομψές εμφανίσεις της ήταν το τέλειο συμπλήρωμα των κομψών χορευτικών κινήσεων, του υπέροχου μακιγιάζ και της εκφραστικής μόδας.

Η Νταϊάνα Ρος είχε επίσης ένα χτένισμα bob

Bob Hairstyle Clebrities Diana Ross

Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 του περασμένου αιώνα, το χτένισμα bob ανακαλύφθηκε ξανά. Οι γυναίκες που είχαν αυτό το μπομπ αποπνέουν απλώς αυτοπεποίθηση. Σκεφτείτε τους Salt-N-Pepa, Christy Turlington, Teri Hatcher και Winona Ryder. Τα κοντά μαλλιά έγιναν επίσης υπογραφή του τρίτου κύματος του underground φεμινιστικού κινήματος, των ταραχών grrrls, οι οποίοι μίλησαν στη μουσική τους που επηρεάστηκε από την πανκ για τη γυναικεία αυτοδιάθεση, τη σεξουαλικότητα, τον ρατσισμό και πολλά άλλα.

Τα κοντά χτενίσματα και το φεμινιστικό κίνημα συμβαδίζουν

Το χτένισμα Bob αναβοσβήνει την ιστορία της μόδας της δεκαετίας του '20

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή φεμινισμού και όλοι οι σύγχρονοι σχεδιαστές τάσεων αποτίουν φόρο τιμής στις γυναίκες που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα των γυναικών στο παρελθόν. Θα βρείτε νέους τρόπους για να κάνετε το bob μοντέρνο και να το προσαρμόσετε στον τρέχοντα τρόπο ζωής. Ένα παράδειγμα αυτού είναι το μακρύ μπομπ που δίνει στο μοντέρνο κόψιμο μια εντελώς νέα εμφάνιση.

Εν ολίγοις, σημαίνει αυτοπεποίθηση

Ιστορία χτενίσματος Bob 20ού αιώνα

Οι γυναίκες πάλεψαν για τα δικαιώματά τους και άλλαξαν το γυναικείο ιδεώδες της ομορφιάς

Μπομπ χτένισμα στυλ 20s

Πιστεύουμε λοιπόν ότι το bob χτένισμα θα παραμένει πάντα στη μόδα, επειδή η δύναμη του κοριτσιού θα είναι πάντα παρούσα. Και είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πώς θα ερμηνευτεί το χτένισμα bob την επόμενη δεκαετία …

Η Coco Chanel είχε σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο της μόδας 

Bob Hairstyle Clebrities Short Hairstyles Coco Chanel

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είναι ένα από τα εικονίδια μόδας του 20ού αιώνα

Bob Hairstyle Clebrities Short Hairstyles Princess Diana

Το bob χτένισμα της Anna Wintour είναι το σήμα κατατεθέν της

Bob Hairstyle Clebrities Άννα Γουίντουρ

Πολλές άλλες προσωπικότητες απολαμβάνουν επίσης ένα σύντομο κούρεμα

Bob Hairstyle Clebrities Κούρεμα κοντά μαλλιά Bob Hairstyle Clebrities Jennifer Lawrence Bob Hairstyle Clebrities Short Hairstyles Olivia Wilde Bob Hairstyle Clebrities Margot Robbie