Σας αρέσει ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο στις μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη μας;?

Τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο είναι πάντα ένα από αυτά τα πράγματα … Είναι αδύνατο για εμάς να δούμε τα πάντα και οι πιθανοί ταξιδιωτικοί προορισμοί και διαδρομές που θέλουμε να επισκεφτούμε είναι σχεδόν άπειρος αριθμός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια η υποταγή των ταξιδιών σε ορισμένα θέματα. Τι γίνεται με ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο που σας μεταφέρει στις δέκα μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη μας; Διαβάστε για τους πιο ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς προορισμούς και τι έχουν να σας προσφέρουν.

Ταξίδι στον κόσμο στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου

ταξίδια παγκοσμίως μεγαλύτερες πόλεις megapolise ταξίδια στην πόλη

παγκόσμιο ταξίδι αεροπορικό ταξίδι αεροπλάνο

Σίδνεϊ

Το Σίδνεϊ δεν είναι μόνο μία από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες. Εκτείνεται σε μια έκταση άνω των 12.000 km². Η πόλη δεν είναι τόσο μεγάλη ως προς τον πληθυσμό της. Η πυκνότητα του πληθυσμού είναι πραγματικά μικρή σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις παγκοσμίως. Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε αυτήν την τεράστια πόλη.

world travel australia sydney megapolis

world travel australia sydney όπερα χτίζοντας μοντέρνα αρχιτεκτονική

world travel australia sydney όπερα πόλη πανόραμα ηλιοβασίλεμα

Κινσάσα

Η Κινσάσα είναι η πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Η Κινσάσα είναι το πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας, δυστυχώς θεωρείται μία από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Όσο περισσότεροι επισκέπτες στην πρωτεύουσα εκπλήσσονται. Γιατί αφήνει ακριβώς την αμοιβαία εντύπωση. Αλλά αυτό ισχύει μόνο εάν βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης. Το 60% της πρωτεύουσας διαθέτει υποδομή που είναι στην πραγματικότητα τυπικά αγροτική.

παγκόσμια ταξιδιωτική δημοκρατία πρωτεύουσα του Κόνγκο Κινσάσα

παγκόσμιο ταξίδι africa congo kinshasa ποτάμι λιμάνι

παγκόσμιο ταξίδι αφρικα κονγκο πρωτεύουσα της Κινσάσα

Κωνσταντινούπολη

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Τουρκία, μία από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα οικονομικό, πολιτιστικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Η Κωνσταντινούπολη καλύπτει έκταση περίπου 5.461 km². Εδώ θα ζήσετε μια απίστευτη πολιτιστική κληρονομιά, καθώς η Κωνσταντινούπολη ήταν ήδη η πρωτεύουσα αρκετών αυτοκρατοριών.

Μια γοητευτική ιδιαιτερότητα της πόλης είναι η τοποθεσία της. Βρίσκεται σε δύο ηπείρους – Ασία και Ευρώπη και στη μέση διατρέχει τον Βόσπορο, το κανάλι που χωρίζει τις δύο ηπείρους.

παγκόσμιο ταξίδι Κωνσταντινούπολη περιήγηση στην πόλη Τουρκία Ευρώπη Ασία ταξίδι

παγκόσμιο ταξίδι Κωνσταντινούπολη Τουρκία Ευρώπη ταξίδια Ασία

παγκόσμια ταξιδιωτική Τουρκία νυχτερινή θέα στην Κωνσταντινούπολη

Μπουένος Άιρες

Το Μπουένος Άιρες είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή είναι η πρωτεύουσα της Αργεντινής. Η πόλη εκτείνεται σε μια έκταση 4.000 km². Χωρίζεται σε πολλές διαφορετικές γειτονιές και προάστια. Είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Λατινικής Αμερικής. Μπορείτε να θαυμάσετε όμορφα κτίρια στο Μπουένος Άιρες, μερικά που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.

Η πόλη έχει μια πολύ δραματική ιστορία. Λίγο μετά την κατασκευή του, κάηκε από τους Ινδιάνους. Στη συνέχεια ανοικοδομήθηκε. Υπέστη περαιτέρω ζημιές τον 19ο αιώνα ως αποτέλεσμα σεισμών. Για άλλη μια φορά, της δόθηκε πίσω η παλιά της λαμπρότητα. Τον 19ο αιώνα, το Μπουένος Άιρες ονομάστηκε πρωτεύουσα της Αργεντινής.

παγκόσμιο ταξίδι Μπουένος Άιρες Αργεντινή περιήγηση στην πρωτεύουσα

παγκόσμιο ταξίδι argentina buenos aires plaza del congreso

παγκόσμιο ταξίδι Αργεντινή Μπουένος Άιρες Νότια Αμερική Τάνγκο Καμινίτο

Καράτσι

Αυτό είναι ένα μεγάλο αστικό κέντρο στο Πακιστάν. Το Καράτσι φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια, είναι οικονομικό κέντρο και πρωτεύουσα μιας από τις μεγαλύτερες επαρχίες της χώρας. Η πόλη βρίσκεται στις ακτές της Αραβικής Θάλασσας. Έχει έκταση περίπου 3.500 km². Αυτό είναι τέσσερις φορές η έκταση του Χονγκ Κονγκ. Είναι επίσης μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο. Ο πληθυσμός είναι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι.

παγκόσμιο ταξίδι καράτσι ινδική περιήγηση στην πόλη

παγκόσμιο ταξίδι καράτσι λεωφορείο μεταφορά ινδία ταξίδι

Αλεξανδρεία

Η Αλεξάνδρεια βρίσκεται στο δέλτα ενός από τους ομορφότερους ποταμούς στον κόσμο, δηλαδή του Νείλου. Αυτή η πόλη είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό θαλάσσιο λιμάνι. Η Αλεξάνδρεια είναι επίσης ένα από τα οικονομικά κέντρα της Αιγύπτου. Έχει μεγάλη διεθνή σημασία. Η περιοχή της πόλης είναι περίπου 2.700 km².

παγκόσμιο ταξίδι Αλεξάνδρεια πανοραμική άποψη περίπτερο ταξίδι Αίγυπτος

παγκόσμιο ταξίδι Αλεξάνδρεια αιγυπτιακή θαλάσσια γέφυρα

παγκόσμιο ταξίδι Αλεξάνδρεια Αίγυπτος ταξίδι στην πόλη

Άγκυρα

Μια άλλη μεγάλη πόλη που αξίζει να δείτε είναι στην Τουρκία. Αυτή είναι η πρωτεύουσα της χώρας – η Άγκυρα. Η περιοχή αυτής της πόλης είναι περίπου 2.500 km². Η Άγκυρα βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

παγκόσμιο ταξίδι Τουρκία πρωτεύουσα Άγκυρα πανόραμα

παγκόσμιο ταξίδι Άγκυρα Τουρκία πρωτεύουσα resein

Μπογκοτά

Η Μπογκοτά είναι στην πραγματικότητα μια συντόμευση. Το πλήρες όνομα της πρωτεύουσας είναι Santa-Fe-Bogota. Εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 1.700 km². Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι η πόλη βρίσκεται 2.600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

παγκόσμια ταξίδια Μπογκοτά Κολομβία πρωτεύουσα

παγκόσμιο ταξίδι Μπογκοτά Κολομβία plaza bolivar katedral primada

παγκόσμια ταξίδια Μπογκοτά πρωτεύουσα Κολομβία Νότια Αμερική Μεγάπολη

Τεχεράνη

Αυτή είναι η πρωτεύουσα του Ιράν, επίσης το πιο σημαντικό μέρος από οικονομικής και πολιτιστικής άποψης. Η Τεχεράνη είναι ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο στη χώρα. Το ανάγλυφο εδώ είναι πολύ ποικίλο. Η Τεχεράνη χαρακτηρίζεται από ένα πολύ όμορφο λοφώδες τοπίο.

παγκόσμιο ταξίδι Ασία ταξίδι Τεχεράνη πρωτεύουσα Ιράν

παγκόσμιο ταξίδι Τεχράν ιράν πρωτεύουσα Ασία ταξιδιωτική πόλη πανόραμα

παγκόσμιο ταξίδι Ασία ιράν Τεχράν ταξίδι στην πόλη

Λονδίνο

Αν θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, τότε δεν πρέπει να ξεχάσετε το Λονδίνο. Η περιοχή στην οποία εκτείνεται αυτή η τεράστια πόλη είναι 1.500 km². Το Λονδίνο βρίσκεται στον Τάμεση και είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Αγγλίας. Η πόλη ανατρέχει επίσης σε μια πολύ μεγάλη ιστορία, καθώς ιδρύθηκε 43 χρόνια μετά τον Χριστό.

παγκόσμιο ταξίδι Αλντόν Αγγλία πόλη ταξίδι big ben

παγκόσμιο ταξίδι Λονδίνο Αγγλία πρωτεύουσα πόλη περιήγηση τίποτα λόφος Πορτομπέλο δρόμος

παγκόσμιο ταξίδι Λονδίνο νυχτερινή θέα πρωτεύουσα της Αγγλίας