Ο συνδυασμός παρακολούθησης ενός φεστιβάλ και προβολής εντυπωσιακών αρχιτεκτονικών έργων μπορεί να σας φέρει πολλές θετικές εμπειρίες ταυτόχρονα! Ειδικά αν είστε λάτρεις της τέχνης και της πολιτιστικής ιστορίας. Οι δημοσιογράφοι φαίνεται να έχουν την ίδια άποψη περιοδικό archidaily μοιράζομαι. Έχετε συντάξει μια επισκόπηση των ελκυστικών φεστιβάλ σε μέρη με ξεχωριστά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο. Καλός λόγος για να πάτε εκεί, έτσι δεν είναι?

Ωραία θέα μιας παλιάς εκκλησίας με αποικιακή αρχιτεκτονική στο Ouro Preto της Βραζιλίας

τροπική φύση και υπέροχες αποικιακές εκκλησίες στο ουρό πρετό

Τα πλεονεκτήματα και ο σωστός προγραμματισμός

Συνήθως βιώνουμε τον πραγματικό χαρακτήρα των πόλεων όταν παραμένουμε εκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλά αυτό δεν είναι δυνατό όταν θέλουμε να επισκεφτούμε πολλά διαφορετικά μέρη σε όλο τον κόσμο. Μια πρακτική λύση από αυτή την άποψη θα ήταν να προγραμματίσετε ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επισκεφθείτε τα τοπικά αξιοθέατα, καθώς και να γνωρίσετε την τοπική κουλτούρα στο αποκορύφωμά της. Γιατί τα παραδοσιακά φεστιβάλ προσφέρουν ακριβώς αυτό.

Αλλά εδώ είναι μια σημαντική συμβουλή: θα πρέπει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας ώστε να περιλαμβάνει λίγο ελεύθερο χρόνο χωρίς το πάρτι. Έτσι μπορείτε να γνωρίσετε και να απολαύσετε καλύτερα την καθημερινή, ήσυχη ατμόσφαιρα του χωριού. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε επίσης να εξοικειωθείτε με τα τοπικά αξιοθέατα. Στη συνέχεια απολαύστε την εορταστική διάθεση με ειρήνη. Με αυτή τη στρατηγική, δεν θα χάσετε τίποτα στο τέλος της ημέρας!

Ακολουθούν μερικές ιδέες και έμπνευση για τα ταξιδιωτικά σας σχέδια!

Εικόνες από το China Ice Festival 2017

φεστιβάλ πάγου Κίνα 2017

Χάρμπιν, Κίνα

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ πάγου στον κόσμο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Χάρμπιν της Κίνας. Μπορείτε πάντα να δείτε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες το χειμώνα σε αυτόν τον ιστότοπο. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα ζήσετε μεγάλα γλυπτά, ακόμη και ολόκληρα κτίρια φτιαγμένα μόνο από πάγο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ακόμη και πριν ή μετά, μπορείτε επίσης να ζήσετε μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στον κόσμο. Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για την Όπερα του Χαρμπίν και το Μουσείο Γλυπτικής Ξύλου της Κίνας. Και τα δύο είναι έργα της MAD Architects.

Καρναβαλική παρέλαση του Ρίο 2017

καρναβαλική πομπή rio με μεγάλη φιγούρα 2017

Το καρναβάλι στη Βραζιλία

Το καρναβάλι είναι μια καθολική παράδοση που προηγείται της Σαρακοστής πριν από το Πάσχα. Είναι συνηθισμένο σε όλο τον κόσμο. Αλλά δύσκολα μπορεί να βιωθεί οπουδήποτε στον κόσμο τόσο υπέροχο και γεμάτο πολιτισμό όσο στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Τα διάφορα σχολεία σάμπα παρουσιάζουν τα δικά τους προγράμματα. Κάθε καλλιτεχνικό ρεπερτόριο υποτάσσεται σε ένα συγκεκριμένο, κυρίως σημαντικό κοινωνικό ή ιστορικό θέμα και ως εκ τούτου αποτελεί μια πραγματική πολιτιστική εμπειρία.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το καρναβάλι συγκεντρώνεται κυρίως στην καθορισμένη περιοχή της πόλης. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά από τα αξιοθέατα αυτής της όμορφης πόλης. Ακόμα κι έτσι, θα ήταν πιο ήρεμο αν το κάνατε λίγο μετά από αυτό το μεγάλο γεγονός.

Άλλα μέρη στη Βραζιλία με υπέροχα καρναβάλια και ταυτόχρονα πολλά αξιοθέατα είναι το Recife, το Salvador, το Ouro Preto, το Sao Paolo.

Αποκριάτικες σκηνές από το Mardi Gras

mardi gras καρναβαλικές σκηνές

Το φεστιβάλ Mardi Gras

Το Mardi Gras, Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ είναι ένα άλλο υπέροχο φεστιβάλ που μπορείτε να συνδυάσετε με τα αξιοθέατα. Σε μετάφραση από τα γαλλικά, ο όρος σημαίνει “χοντρή Πέμπτη”. Η παράδοση συνδέεται επίσης με τη Σαρακοστή. Τα λιπαρά τρόφιμα προσφέρονται για τελευταία φορά πριν από την έναρξη της περιόδου νηστείας. Εξ ου και το όνομα. Υπάρχει ένα παραδοσιακό φεστιβάλ δρόμου, που συνοδεύεται από πολύ μουσική, χορό και καλή ατμόσφαιρα

Λίγο πριν από αυτό, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα γνωστά αξιοθέατα της περιοχής. Η κύρια έμπνευση εδώ είναι η αρχιτεκτονική της ανασυγκρότησης της πόλης μετά τον τυφώνα Κατρίνα. Πολλά από τα κτίρια είναι πολύ αντιπροσωπευτικά του σύγχρονου αστικού στυλ. Ούτε μπορούν να αγνοηθούν Έργα διαμονής Makelt Right.

Φεστιβάλ χρωμάτων Holi στην Ινδία

Φεστιβάλ χρωμάτων Holi στην Ινδία

Το φεστιβάλ Holi στην Ινδία

Γνωστή και ως το Φεστιβάλ των Χρωμάτων, αυτή η εκδήλωση αντιπροσωπεύει τον ερχομό της άνοιξης. Εν τω μεταξύ, οι συμμετέχοντες πετούν χρώματα και βαφές σε σκόνη ο ένας στον άλλον στο δρόμο. Το φεστιβάλ του Χόλι είναι μια σημαντική στιγμή στην παράδοση των Χίντι. Κάποιος γιορτάζει τον μύθο του Ράντα και του Κρίσνα και συγκεκριμένα τη στιγμή κατά την οποία ο Κρίσνα χρωματίζει τη Ράντα και τον Γκόπις. Εάν βρίσκεστε στην Ινδία ούτως ή άλλως, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Chandigarh, που σχεδιάστηκε από τον Le Corbusier.

Διαβάστε επίσης το δεύτερο μέρος του άρθρου Φεστιβάλ, ταξίδια στον κόσμο, παγκόσμια αρχιτεκτονική: Έτσι μπορείτε να ζήσετε πολλά σε ένα μέρος!

Το ξύλινο γλυπτό της Κίνας Musuem

μουσείο γλυπτικής ξύλου Κίνας

Φεστιβάλ πάγου της Κίνας

φεστιβάλ πάγου της Κίνας

Φεστιβάλ πάγου Harbins

harbin-ice-festival-2017

Εξωτερική άποψη της όπερας Harbins

Θέα στην Όπερα του Χάρμπιν

Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το φεστιβάλ χρωμάτων στην Ινδία

Το holi fest προσελκύει πολλούς τουρίστες

Σκηνές από το Καρναβάλι στην ιστορική πόλη Ouro Preto της Βραζιλίας

καρναβάλι στο ουρό πρετό

Παράδειγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής στο Recife

αποικιακή αρχιτεκτονική recife

Σκηνές δρόμου από το φεστιβάλ Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη

Σκηνές δρόμου από το Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη

Το έργο Chandigarh του Le Cuisier

παλάτι chandigarh le cubisier

Καρναβαλική πομπή στη Βραζιλία -Ρίο

Καρναβάλι του Ρίο θέμα παρέλασης της Αιγύπτου