Το αποτύπωμα CO2, σπίτια με μηδενικές εκπομπές ρύπων, κοινή χρήση αυτοκινήτων – η αρχή της βιωσιμότητας είναι πλέον ενσωματωμένη σε όλες τις ζωές μας. Shoppingωνίζουμε σε σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων, ανακυκλώνουμε και ταξινομούμε τα σκουπίδια εδώ και χρόνια έτσι κι αλλιώς. Δίνουμε προσοχή στην κατανάλωση νερού, ανακυκλώνουμε και διατηρούμε πρώτες ύλες. Και ακόμη και στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου, δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιβαλλοντική συμβατότητα. Κλιματικά ουδέτερες διακοπές – υπάρχει μία?

Αποζημίωση για πτήσεις

Μπορεί να συμβεί αυτό αν πετάμε σε ονειρεμένους προορισμούς σε όλο τον κόσμο και καίμε κηροζίνη ταυτόχρονα; Με αυτόν τον τρόπο, οι διακοπές με κλιματικό τρόπο είναι ελάχιστα δυνατές, αν και υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνετε περιβαλλοντικά εχθρικές πράξεις με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Αν, για παράδειγμα, πετάμε για τα Κανάρια Νησιά, θα ήταν λογικό να κάνουμε κάτι για τη δική μας «αντιστάθμιση CO2». Παρόχους όπως Atmosfair υπολογίστε την κατανάλωση CO2, υπολογίστε μια αποζημίωση και δωρίστε το υπολογιζόμενο ποσό σε έργα προστασίας του κλίματος.

κλιματικά ουδέτερο διακοπές φθηνό αεροπλάνο πτήσης

Ένα μικρό παράδειγμα υπολογισμού:

  1. Ένα άτομο πετάει τη διαδρομή Φρανκφούρτη-Λανζαρότε-Φρανκφούρτη.
  2. Αυτό δημιουργεί επιβλαβές κλιματικό αποτέλεσμα 1,582 κιλών CO2.
  3. Για να αντισταθμιστεί αυτή η ζημιά, θα δοθούν 37 ευρώ.

Το Casas Bioclimáticas στην Τενερίφη

Εκτός όμως από αυτό, υπάρχουν επίσης ενδιαφέροντα έργα που έχουν δεσμευτεί πρώτον να επιτρέψουν διακοπές με ουδέτερο κλίμα και δεύτερον να τις βελτιστοποιούν συνεχώς. Και δεν χρειάζεται να κοστίσει τόσο πολύ. Ας υποθέσουμε ότι εξασφαλίζετε μια φθηνή πτήση για την Τενερίφη με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους SunExpress και στη συνέχεια περάστε τις διακοπές σας σε ένα βιώσιμο και ακόμα οικονομικά προσιτό έργο βιολογικής κατοικίας. Μπορείτε να βρείτε ένα στην Τενερίφη. Είναι επισκέψιμο και το καλύτερο από όλα, μπορείτε να κάνετε φανταστικές διακοπές εκεί. Το όνομά του: Casas Bioclimáticas με τη θέση στο επιστημονικό Instituto Tecnológico y de Energías Renovables.

κλιματικά ουδέτερες διακοπές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σε αυτό το κατασκευαστικό έργο που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση του νησιού, μπορείτε να περάσετε τις διακοπές σας σε μία από τις 25 παθητικές εξοχικές κατοικίες που σχεδιάστηκαν από διαφορετικούς αρχιτέκτονες. Κλιματικά ουδέτερο, ουδέτερο για το CO2, με παραλία μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια και με αποκλειστική αρχιτεκτονική που μερικές φορές σας κάνει να σκεφτείτε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, το Bauhaus ή, σε μια περίπτωση, ακόμη και τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”. Ολόκληρο το συγκρότημα κατοικιών είναι αυτάρκης μέσω κοντινών ανεμογεννητριών και ηλιακών κυττάρων, τα οποία οδηγούν ακόμη και τη δική τους μονάδα αφαλάτωσης που καταναλώνει ενέργεια για την παραγωγή αλμυρού νερού.

κλιματικά ουδέτερες διακοπές ιπτάμενα ηλιακά συστήματα φωτοβολταϊκά

Έρευνα και πραγματικότητα – όταν οι παραθεριστές συναντούν επιστήμονες

Παρά το ζεστό κλίμα, τα θορυβώδη συστήματα κλιματισμού απορρίπτονται με συνέπεια και αντ ‘αυτού χρησιμοποιείται έξυπνη ψύξη των σπιτιών. Ένα ρεύμα στη συνέχεια ρέει μέσα από το σαλόνι σε ένα από τα παθητικά σπίτια, ενώ άλλα z. Β. Έχουν υπόγειους αεροθαλάμους και άξονες. Το ημερήσιο ενοίκιο ανά εξοχική κατοικία είναι περίπου 130 έως 180 ευρώ την υψηλή περίοδο το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια της διαμονής, η συμπεριφορά των παραθεριστών στο σπίτι καταγράφεται μέσω αισθητήρων και έτσι συλλέγονται δεδομένα για την κατανάλωση ενέργειας.

Όλα βελτιστοποιούνται για βέλτιστη συμβατότητα με το κλίμα. Αλλά οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει τα χρόνια ότι το τουριστικό θέρετρο ήταν σε λειτουργία που οι ιδέες τους και οι επιθυμίες και οι απαιτήσεις των επισκεπτών των διακοπών έρχονται μερικές φορές σε αντίθεση. Πολλοί έχουν συνηθίσει να κρατούν ένα παράθυρο ανοιχτό κατά καιρούς – αν και επιστημονικά μιλώντας αυτό είναι περιττό ή ακόμη και επιβλαβές για το ενεργειακό ισοζύγιο.

κλιματικά ουδέτερες διακοπές casas bioclimaticas teneriffe

Κακό για το κλίμα, αλλά για διακοπές πρέπει: η ενοικίαση αυτοκινήτου

Δεδομένου ότι το συγκρότημα είναι κάπως απομακρυσμένο σε σύγκριση με τα συμβατικά τουριστικά ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες, πολλοί τουρίστες χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Πρέπει να γίνουν καθημερινά ψώνια, να γίνουν ταξίδια στο νησί. Υπάρχει μια ειδική υπηρεσία για τους πρώτους, αλλά το ξέρετε: Παραδοσιακά, προτιμάτε να κάνετε κάτι τέτοιο μόνοι σας – αν δεν έχετε μπάτλερ. Παρ ‘όλα αυτά, οι αξιολογήσεις των Casas Bioclimáticas στην επιστημονική κοινότητα είναι καλές.

Το έργο θεωρείται πρωτοποριακό στην ανάπτυξη συγκροτημάτων διακοπών που είναι ουδέτερα για το κλίμα – εκτός από τους παραθεριστές, υπάρχουν και προγραμματιστές από όλο τον κόσμο που θέλουν να μάθουν περισσότερα και να εμπνευστούν στο χώρο της Τενερίφης. Η Miren Iriarte, εκπρόσωπος του ινστιτούτου, ανυπομονεί για αυτούς τους επισκέπτες καθώς και για τους επισκέπτες των διακοπών, γιατί άλλωστε και οι δύο διαφορετικές ομάδες συμβάλλουν ως πολλαπλασιαστές στη μεταφορά της ιδέας της κλιματικής ουδετερότητας στον κόσμο. Ταυτόχρονα, φέρνουν νέες ιδέες και, μέσω των διακοπών τους μόνο, παρέχουν διάφορα νέα δεδομένα που επιτρέπουν την περαιτέρω βελτιστοποίηση του αποτυπώματος CO2 του συγκροτήματος διακοπών.

    κλιματικά ουδέτερες διακοπές tenerife casa bioclimatica rodriguez gil

κλιματικά ουδέτερες διακοπές teneriffe casas bioclimaticas