Αν ναι, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά εκ των προτέρων για το πού ακριβώς θέλετε να πάτε. Γιατί όλος ο κόσμος είναι ανοιχτός σε σένα. Είτε στις ΗΠΑ είτε στην Αυστραλία, στη Λατινική Αμερική ή στην Κίνα … μπορείτε να δοκιμάσετε οπουδήποτε. Αλλά αν προτιμάτε να σπουδάσετε στο εξωτερικό στην Ευρώπη, η καλύτερη λύση είναι – ένα εξάμηνο Erasmus στο εξωτερικό. Φέτος, το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης στον κόσμο για σπουδές στο εξωτερικό γιορτάζει τα 30α γενέθλιά του. Το πρόγραμμα Erasmus εισήχθη επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 1987 και μέχρι στιγμής έχει υποστηρίξει εκατομμύρια φοιτητές με τα εξάμηνά τους στο εξωτερικό. Ένα εξάμηνο στο εξωτερικό όπως αυτό όχι μόνο ανοίγει πολλές επαγγελματικές πόρτες για τους φοιτητές, αλλά τους εμπλουτίζει και διαπολιτισμικά και γλωσσικά. Όπως πριν από οποιοδήποτε ταξίδι ή διαμονή στο εξωτερικό, θα πρέπει να ενημερωθείτε εκ των προτέρων για τους όρους και τις προϋποθέσεις σπουδών στο εξωτερικό και να προετοιμαστείτε εκτενώς.

Επιλέξτε ένα εξάμηνο στο εξωτερικό με το Erasmus Plus!

πρόγραμμα erasmus plus χρηματοδότηση προηγμένη εκπαίδευση ευρωπαϊκής ένωσης

Εξάμηνο Erasmus στο εξωτερικό: σύντομη επισκόπηση

Παρεμπιπτόντως, όλα τα προηγούμενα προγράμματα της ΕΕ για την εκπαίδευση, τη νεολαία, τον αθλητισμό και τη διά βίου μάθηση (όπως Comenius, Leonardo da Vinci, Erasmus, Erasmus Mundus και Grundtvig) ελήφθησαν υπό Erasmus + ενωμένος. Μέχρι το 2020, περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια άτομα θα επωφεληθούν από αυτό και θα λάβουν περαιτέρω επαγγελματική και προσωπική κατάρτιση.

Φυσικά υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις να μπορούν να απολαύσουν ένα εξάμηνο Erasmus στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, εάν είστε φοιτητής, είναι σκόπιμο να πάτε στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους σπουδών σας ή / και ενώ συντάσσετε τη μεταπτυχιακή ή τη διδακτορική σας διατριβή. Από το 2014/2015, οι μαθητές μπορούν ακόμη και να ταξιδέψουν αρκετές φορές για 12 μήνες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο Erasmus + σπουδάζουν σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Οι πρακτικές στο εξωτερικό χρηματοδοτούνται επίσης από το πρόγραμμα για διάστημα έως δύο μηνών.

Χρηματοδότηση της ΕΕ για επαγγελματίες νέων

Μια θετική παρενέργεια του νέου προγράμματος Erasmus είναι η αυξημένη προώθηση ειδικευμένων εργαζομένων στο πλαίσιο της εργασίας νέων. Μέσα από πολυάριθμα σεμινάρια, μαθήματα κατάρτισης και εκπαιδευτικά ταξίδια, οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί νεολαίας αποκτούν πολύτιμες πρακτικές μαθησιακές εμπειρίες, λεπτομερείς γνώσεις σχετικά με τη διαπολιτισμική επικοινωνία και ακόμη περισσότερες δεξιότητες στους τομείς εκμάθησής τους. Οι ΜΚΟ και τα δίκτυα νεολαίας έχουν ακόμη περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν τα φιλανθρωπικά τους έργα σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο και να συμβάλουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Ενωμένοι στη διαφορετικότητα – Erasmus +

πρόγραμμα υποστήριξης ευρωπαϊκής ένωσης erasmus εξάμηνο πρακτική στο εξωτερικό

Και πού πρέπει πραγματικά να πάει?

Φυσικά, όλες οι σημαντικές απαιτήσεις κατά την υποβολή αίτησης για εξάμηνο Erasmus στο εξωτερικό παίζουν έναν θεμελιώδη ρόλο που δεν πρέπει να υποτιμάται. Πρέπει οπωσδήποτε να τα εξερευνήσετε λεπτομερώς εκ των προτέρων. Ο πραγματικός τόπος κατοικίας φαίνεται να είναι μια από τις δελεαστικές πτυχές κατά την επιλογή πτυχίου Erasmus. Δεν είναι αλήθεια? Επειδή υπάρχει ένα άγγιγμα περιπέτειας και περιπλάνησης σε αυτό … Πολλοί από τους φοιτητές του Erasmus που επωφελούνται από το πρόγραμμα χρηματοδότησης, ως επί το πλείστον, επιλέγουν χώρους σπουδών που ανταποκρίνονται επίσης συναισθηματικά στις προσδοκίες τους.

Εάν ψάχνετε αυτήν τη στιγμή το κατάλληλο μέρος για να σπουδάσετε για το εξάμηνο σας στο εξωτερικό, τότε έχουμε την τέλεια υποστήριξη έτοιμη για εσάς. Παρακάτω θα βρείτε έναν διαδραστικό χάρτη Erasmus που δείχνει όλα τα πανεπιστήμια στα οποία μπορείτε να σπουδάσετε στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης της ΕΕ. Μπορείτε να μάθετε για την ποιότητα του πανεπιστημίου, το κόστος ζωής, την κατάσταση στέγασης και την υποδομή της πόλης, καθώς και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο σίγουρα θα βρείτε τον προορισμό μελέτης των ονείρων σας:

Κάντε κλικ εδώ αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις πολιτιστικές προσφορές στην αγαπημένη σας πόλη.

Τι θα λέγατε, για παράδειγμα, για τη σαγηνευτική Βαρκελώνη?

barcelona erasmus εξάμηνο στο εξωτερικό χρηματοδότηση προγράμματος ευρωπαϊκό στο εξωτερικό

Or προτιμάτε ακόμα πιο νότιες περιοχές … ίσως η Ελλάδα να ήταν κάτι για εσάς?

ersasmus εξάμηνο πρόγραμμα χρηματοδότησης στο εξωτερικό eu

Και γνωρίζατε ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο μωρά Erasmus έχουν ήδη γεννηθεί;?

ένα εκατομμύριο μωρά Erasmus σπουδάζουν στο εξωτερικό εξάμηνο

Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης στον κόσμο για την εκπαίδευση!

Πρόγραμμα χρηματοδότησης Erasmus για ένα εξάμηνο στο εξωτερικό