Panta rhei – όλα ρέουν, όλα αλλάζουν! Αυτός ο γνωστός αρχαιοελληνικός αφορισμός ισχύει ακόμη και σήμερα και ανήκει στους κλασικούς της ανθρώπινης σοφίας. Αυτός είναι επίσης ο δημοφιλής οδηγός των φιλοσόφων όλων των εποχών – από τον Ηράκλειτο στον Πλούτωνα έως τους σύγχρονους στοχαστές. Όσοι αγαπούν να ταξιδεύουν θα εκτιμήσουν πολύ καλά αυτές τις λέξεις. Σε κάθε ταξίδι ανακαλύπτουν κάτι νέο που εμπλουτίζει τις γνώσεις και την κοσμοθεωρία τους. Οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί έχουν επίσης αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Οι φωτογραφίες μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι ή τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο είναι ήδη περασμένες. Υπάρχουν άλλοι εξίσου ενδιαφέροντες ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ευρώπη που μπορείτε τώρα να επισκεφθείτε το φθινόπωρο. Πριν γίνει πολύ δροσερός και ομιχλώδης έξω, μπορείτε να ανακαλύψετε τον ευρωπαϊκό βορρά και να περάσετε υπέροχες μέρες μέσα στη μεγαλειώδη φύση του. Θα σας δείξουμε όμορφους ταξιδιωτικούς προορισμούς στη Βόρεια Ευρώπη που αξίζει να δείτε, όπου μπορείτε να απολαύσετε διακοπές και ένα ταξίδι ανακαλύψεων σε ένα.

Η Βόρεια Ευρώπη προσφέρει όμορφα μέρη για διακοπές το φθινόπωρο

όμορφους ταξιδιωτικούς προορισμούς στο Όσλο

Όμορφοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στη Βόρεια Ευρώπη: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017 Aarhus, Δανία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κοπεγχάγη ήταν ένας δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τους σκανδιναβικούς λάτρεις και τους λάτρεις του σχεδιασμού από όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό είναι κατανοητό, επειδή ο πυρετός Scandi έκανε ξανά κύμα πέρυσι. Αλλά αυτό που οι ταξιδιώτες συχνά παραβλέπουν είναι το Άαρχους, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας, η οποία είναι λιγότερο γνωστή, αλλά όχι λιγότερο εντυπωσιακή και αξίζει να τη δείτε από την Κοπεγχάγη.

Το arρχους έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017 και εξακολουθεί να φέρει αυτόν τον τίτλο. Αν έχετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ιστορικό πλούτο της Δανίας ή αν θέλετε να γνωρίσετε από κοντά την πολιτιστική κληρονομιά της, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Η πόλη βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Aarhus A και κοιτάζει πίσω σε μια μακρά ιστορία. Το όμορφο χωριό ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τους Βίκινγκς γύρω στο 770 και εγκαταστάθηκε συνεχώς από τότε.

Το ποτάμι φέρνει δυναμισμό στο τοπίο της πόλης

όμορφοι ταξιδιωτικοί προορισμοί Άαρχους Δανία

Σήμερα η πόλη έχει πολλά να προσφέρει στους πολυάριθμους τουρίστες. Υπάρχει μια ενεργητική ατμόσφαιρα εδώ που μπορείτε να νιώσετε σε κάθε στροφή. Το Aarhus είναι ένα μεγάλο φοιτητικό κέντρο. Σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από την ποικιλία των δραστηριοτήτων των νέων. Η μέση ηλικία του τοπικού πληθυσμού είναι μόνο τα 38 έτη. Πιστεύετε ότι μπορείτε να συμβαδίσετε με τη νεολαία; Το ιστορικό και το παρόν είναι εντυπωσιακά συνυφασμένα εδώ. Aartus Μουσεία και πολύτιμα κτίρια και εκκλησίες απλά περιμένουν να τα ξαναβρούν οι ταξιδιώτες. Μην χάσετε το μουσείο τέχνης ARoS και τον βοτανικό κήπο από την περιήγησή σας στην πόλη. Συνιστάται επίσης μια μεγάλη βόλτα με τον καιρό του Σεπτεμβρίου. Στο γοητευτικό, λιθόστρωτο κέντρο της πόλης θα βρείτε μια από τις καλύτερες εμπορικές περιοχές στη Σκανδιναβία.

Το μουσείο τέχνης ARoS εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική του

ταξιδιωτικοί προορισμοί επίσκεψη στο μουσείο τέχνης ARoS

Όμορφοι ταξιδιωτικοί προορισμοί: Όσλο, Νορβηγία – μεταξύ φύσης και πολιτισμού

Είτε πετάτε είτε οδηγείτε στο Όσλο, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από την εντυπωσιακή τοποθεσία της νορβηγικής πρωτεύουσας. Η πόλη περιβάλλεται από λίμνες, στην ενδοχώρα μπορείτε να δείτε ένα γραφικό δασικό τοπίο και πολλά φιόρδ. Το Όσλο βρίσκεται σε αυτή τη γραφική περιοχή και προσελκύει πολυάριθμους επισκέπτες και τουρίστες με τη βόρεια γοητεία του. Είναι τεκμηριωμένο και είναι γνωστό το ακριβές έτος ίδρυσης της πόλης – 1048. Ωστόσο, οι αρχαιολογικές ανασκαφές δείχνουν εδώ έναν παλαιότερο οικισμό. Μεσαιωνικά κατάλοιπα μπορείτε να δείτε στην παλιά πόλη του Gamlebyen. Πριν από αιώνες υπήρχαν δύο κάστρα εδώ, η βασιλική αυλή και το κάστρο του επισκόπου. Ένα παχύ τείχος της πόλης περικύκλωσε αυτό το μέρος της πόλης. Εννέα εκκλησίες, ο καθεδρικός ναός Halvard, ένα νοσοκομείο και πάνω από 400 αρχοντικά ήταν στο κέντρο του μεσαιωνικού Όσλο.

Το γραφικό τοπίο στη Νορβηγία εντυπωσιάζει τους επισκέπτες ακόμη και κατά τη διάρκεια της πτήσης τους στο Όσλο

όμορφοι ταξιδιωτικοί προορισμοί Νορβηγία φρούριο Akershus

Το Όσλο ανατρέχει σε μια συναρπαστική, γεμάτη γεγονότα ιστορία και έχει διατηρήσει και αναπτύξει τη δόξα και την αίγλη των περασμένων εποχών μέχρι σήμερα. Οι επισκέπτες στο Όσλο μερικές φορές αισθάνονται διχασμένοι ανάμεσα στα διαφορετικά αξιοθέατα. Όποιος ενδιαφέρεται για την πολιτιστική ιστορία και την τέχνη θα πάρει τα χρήματά του εδώ. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να χάσετε μια επίσκεψη στο φρούριο Akershus. Στο πάρκο γλυπτικής Vigeland μπορείτε να θαυμάσετε πάνω από 200 έργα τέχνης από μπρούτζο, γρανίτη και σφυρήλατο σίδερο του Gustav Vigeland. Τα καλύτερα διατηρημένα πλοία Βίκινγκ στον κόσμο εκτίθενται στο Μουσείο Πλοίων Βίκινγκ. Επίσης αξίζει να δείτε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και την Εθνική Πινακοθήκη, τα οποία επιτρέπουν μια βαθιά εικόνα για την ιστορία της πόλης και την πολιτιστική ανάπτυξη του Όσλο. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να οδηγήσετε έξω από τη νορβηγική πρωτεύουσα και να μαγευτείτε από την ομορφιά της γύρω φύσης και τα γραφικά σχήματα των φιόρδ.

Στο Μουσείο Πλοίων Βίκινγκ μπορείτε να απολαύσετε εκπληκτικά αντικείμενα

όμορφοι ταξιδιωτικοί προορισμοί Όσλο Βίκινγκ μουσείο πλοίων

Όμορφοι ταξιδιωτικοί προορισμοί: Εδιμβούργο, Σκωτία – το βόρειο μαργαριτάρι, όπου κανείς δεν θα απογοητευτεί

Τώρα πάμε στον τρίτο επιλεγμένο προορισμό μας στη Βόρεια Ευρώπη – Εδιμβούργο. Η πρωτεύουσα της Σκωτίας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά τη Γλασκώβη και βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σκωτίας και είναι εύκολα προσβάσιμη από όλα τα γερμανικά αεροδρόμια. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εδιμβούργο και να δείτε τα αξιοθέατά του είναι το καλοκαίρι. Τον Μάιο ο καιρός είναι ηλιόλουστος και κυρίως χωρίς βροχή, η πόλη δεν είναι τόσο γεμάτη από τουρίστες όσο τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Η περίοδος του φεστιβάλ ξεκινά εδώ τον Σεπτέμβριο. Αλλά οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου και για κάθε περίσταση μπορείτε να απολαύσετε το διάσημο σκωτσέζικο ουίσκι στο έπακρο σε κάθε παμπ της πόλης.

Το Εδιμβούργο σήμερα έχει δύο ξεχωριστά διαχωρισμένα μέρη της πόλης. Η παλιά πόλη εντυπωσιάζει τους τουρίστες με τα μεσαιωνικά κτίρια, τα στενά δρομάκια και τα κλειστά περάσματα. Η Νέα Πόλη βρίσκεται απέναντι από την παλιά πόλη. Τα γεωμετρικά σχήματα κυριαρχούν στην αρχιτεκτονική εδώ. Οι δρόμοι είναι ίσιοι, τα κτίρια έχουν υπέροχους κίονες, γι ‘αυτό η πρωτεύουσα της Σκωτίας εξακολουθεί να ονομάζεται “Αθήνα του Βορρά”. Όλοι οι θαυμαστές των υπέροχων φωτογραφιών θα βρουν εδώ υπέροχα μέρη όπου μπορούν να κάνουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους και να απαθανατίσουν υπέροχες στιγμές και πανοραμικές εικόνες. Ειδικά στο Calton Hill.

Το Εδιμβούργο έχει πολλά να δει

ταξιδιωτικοί προορισμοί Εδιμβούργο Calton Hill

Κάθε χρόνο τον Αύγουστο, το Εδιμβούργο φιλοξενεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ στον κόσμο, γνωστό ως συντομία The Fringe. Οι λάτρεις του θεάτρου και οι λάτρεις της παράστασης θα κερδίσουν τα χρήματά τους εδώ, καθώς η πόλη προσφέρει διάφορες παραστάσεις σε πολλές σκηνές – από κλασικές έως πειραματικές. Ενθουσιώδεις ξένοι επισκέπτες, κριτικοί και πολλοί ντόπιοι θαυμάζουν την τέχνη των ερμηνευτών. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο, τα μπαρ και οι παμπ στο Εδιμβούργο είναι υπερπλήρη και είναι δύσκολο να βρεις κενές θέσεις σε κλαμπ πρώτης κατηγορίας και φιλόξενα καφέ στο δρόμο. Αλλά αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε για την πόλη και να γνωρίσετε από κοντά τον ρυθμό της ζωής της.

Έχετε ήδη αποφασίσει πού ακριβώς πηγαίνετε ή πετάτε για ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο το φθινόπωρο;?

επισκεφθείτε ταξιδιωτικούς προορισμούς Εδιμβούργο

ταξιδιωτικοί προορισμοί Εδιμβούργο επίσκεψη στη Σκωτία

ταξιδιωτικοί προορισμοί ιστορικό μουσείο Όσλο

πανέμορφοι ταξιδιωτικοί προορισμοί Άαρχους από ψηλά

όμορφοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στο βόρειο κήπο Άαρχους

όμορφοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στο Δανία Άαρχους

επισκεφθείτε όμορφους ταξιδιωτικούς προορισμούς Άαρχους